افزایش ضریب خود اتکایی محصولات کشاورزی در کشور

افزایش ضریب خود اتکایی محصولات کشاورزی در کشور معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: ضریب خوداتکایی کشور در محصول‌های اصلی کشاورزی طی ۳ ساله گذشته از نزدیک ۵۵ درصد به حدود ۸۵ درصد افزایش یافته است. به گزارش ایلنا، حسن رکنی در دومین کنگره ملی شتر در بندرعباس اظهار داشت: از حدود […]

افزایش ضریب خود اتکایی محصولات کشاورزی در کشور

معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: ضریب خوداتکایی کشور در محصول‌های اصلی کشاورزی طی ۳ ساله گذشته از نزدیک ۵۵ درصد به حدود ۸۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایلنا، حسن رکنی در دومین کنگره ملی شتر در بندرعباس اظهار داشت: از حدود ۱۱ میلیون تن تولید دام و طیور در سال ۹۲ به ۱۳ میلیون تن تولید در کشور رسیده است و میزان تولید شیر ۹ میلیون تن بوده که ۳۰ کشور نیز مخاطب صادرات آن می‌باشند.

وی ادامه داد: بخش بزرگی از نیاز کشور به شیر در یک دهه گذشته باید وارد می‌شد ولی امروز صادرات داریم و میانگین مصرف در داخل افزایش یافته و باز باید افزایش یابد.

معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این‌که سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور دو برابر سرانه جهانی است، اضافه کرد: دو میلیون ۱۰۰ هزار تن تولید گوشت مرغ داریم که سرانه تولید ۲۶ کیلو و سرانه مصرف ۲۵ کیلو بوده در حالی که سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور ۱۲ کیلو است.

رکنی خاطر نشان کرد: همچنین ۳۰۰ هزار تن صادرات مرغ و تخم‌مرغ داشته‌ایم و ظرفیت‌های فراوانی برای تولید و صادرات داریم و وجود ۳ میلیون تن مخاطب صادراتی ظرفیت خوبی برای افزایش تولید در این بخش را فراهم کرده است.

معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هنوز نیازمند واردات گوشت قرمز هستیم، زیرا تنها ۸۲۰ هزار تن از میزان ۹۲۰ هزار تن مصرفی کشور در داخل تولید می‌شود.

رکنی بیان کرد: تراز تجاری بخش کشاورزی در سال ۹۲ برابر با ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار منفی بوده است که این تراز در سال ۹۵ به کم‌تر از ۳٫۴ میلیارد دلار رسیده، به عبارتی دیگر نزدیک به ۵ میلیارد دلار بهبود شرایط تجاری در این ۳ ساله ایجاد شده است.

وی یادآور شد: درحال حاضر در دام و طیور ۴۵۲ میلیون دلار تراز تجاری مثبت داشته‌ایم و در۹ ماهه گذشته ۸ درصد بهبود شرایط صادرات در دام و طیور را تجربه کرده‌ایم.

به گفته معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی، شتر یکی از اقلام صادراتی کشور است که عدد قابل‌توجهی را شامل نمی‌شود به گونه‌ای که در سال جاری نزدیک به ۳۰۰ نفر صادرات داشته‌ایم.

معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: می‌توان با سایر کشور‌ها واردات و صادرات شتر را با تراز تجاری مثبت پیش برد.

رکنی ابراز داشت: ظرفیت‌های فراوانی در تولید و صادرات شتر برای کشور وجود دارد و می‌توان با صنعتی ساختن پرورش و تولید شتر درآمد فراوانی برای کشور کسب کرد.

وی با بیان این‌که قیمت شیر شتر برابر با ۱۰۰ هزار ریال است، یادآور شد: برآورد تولید شیر شتر در کشور ۱۷ تا ۱۸ هزارتن است که بخش زیادی از آن به صورت خود مصرفی استفاده می‌شود که می‌توان با تدابیری میزان فروش تجاری آن‌را افزایش داد.

معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برخی کشورهای اطراف هر روز صادرات شیر شتر با استفاده از هواپیما به آمریکا دارند.

رکنی مجموع تولیدی گوشت شتر کشور حدود ۵ هزار تن عنوان کرد و خاطرنشان کرد: اقبال زیادی برای مصرف گوشت شتر در کشور وجود دارد.

وی اشاره کرد: براساس برآورد‌ها جمعیت شتر کشور برابر با ۱۶۰ هزار نفر است که کار شناسایی و شناسنامه دارد کردن آنها آغاز شده و اکنون ۱۰ هزار و ۷۰۰ شتر شناسنامه‌دار داریم.

وی بیان کرد: از سوی دیگر علاقه‌مندان فراوانی برای سرمایه‌گذاری در کشور و خارج از کشور وجود دارند که باید شرایط سرمایه‌گذاری را برای آنان تسهیل کرد.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس گفت: آن‌گونه که باید از ظرفیت شتر برای اشتغال‌زایی در کشور استفاده نشده که باید این موضوع اصلاح شود.

آیت‌ا…غلامعلی نعیم‌آبادی در نخستین روز این کنگره اظهار داشت: باید رقم‌های میلیونی تعداد شتر در کشور داشته باشیم در حالی که اکنون تنها ۱۲۰هزار نفر شتر در کشور وجود دارد.

 

وی ادامه داد: این به معنای عقب تر بودن کشور از آفریقا در زمینه استفاده از شتر است که باید این شرایط بهبود یافته و شماری از جوانان از این طریق شاغل شوند.