بازار بورس دیروز (شنبه) با ریزش بیش از ۶۱ هزار واحد مواجه شد و شاخص کل به رقم دومیلیون و شش هزار و ۶۶۶ واحد رسید. به گزارش ایسنا، بازارسرمایه در اولین روز هفته همچون روزهای گذشته تحتتأثیر ریسکهای سیستماتیک دچار افت شد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۲٫۹۸ درصد ریزش سنگینی […]
بازار بورس دیروز (شنبه) با ریزش بیش از ۶۱ هزار واحد مواجه شد و شاخص کل به رقم دومیلیون و شش هزار و ۶۶۶ واحد رسید. به گزارش ایسنا، بازارسرمایه در اولین روز هفته همچون روزهای گذشته تحتتأثیر ریسکهای سیستماتیک دچار افت شد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۲٫۹۸ درصد ریزش سنگینی را تجربه کرد؛ بهطوری که ۶۱ هزار و ۷۰۵ واحد کاهش یافت و به رقم دو میلیون و شش هزار و ۶۶۶ واحد رسید. شاخص هموزن نیز ۱۹ هزار و ۸۸۸ واحد افت کرد و در رقم ۶۳۷ هزار و ۸۵۹ واحد ایستاد. در این روز تحت تأثیر فشار عرضه ۳۳۴ سهم منفی و فقط سه سهم مثبت شدند. از ابتدای مرداد تاکنون فقط یک روز بازارسرمایه مثبت شده و در سایر روزها قرمزپوش بوده است. ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن به ۵۴۹۱ میلیارد تومان رسید. فارس، فملی و فولاد بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بازارسرمایه داشتند. ذوب، فولاد و شستا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند. فرابورس ایران در اولین روز هفته ۵۹۶ واحد افت کرد و به رقم ۲۰ هزار و ۷۴۳ واحد رسید. تعداد معاملات فرابورس حدود ۱۶۱ هزار و ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان شد. از نمادهای تأثیرگذار بر شاخص فرابورس میتوان به آریا، شگویا و هرمز اشاره کرد. فزر، شفام و معین نیز از نمادهای پرتراکنش دیروز بودند.
حمایت صندوق توسعه ملی و شبکه بانکی از بازار سهام
در پی ترور و شهادت اسماعیل هنیه؛ رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس و نگرانی فعالان بازارسرمایه پس از این حادثه؛ محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیسجمهور، روز چهارشنبه هفته گذشته دستور تزریق منابع صندوق توسعه ملی و شبکه بانکی به بازار سهام را برای برطرف شدن نگرانی سهامداران صادر کرد. مطابق این دستور، این حمایت از طریق واریز وجه توسط صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار و همچنین واریز وجه توسط شبکه بانکی به صندوق توسعه بازار انجام میشود.
پتانسیل بازارسرمایه بسیار بیشتر است
یک کارشناس بورس، درباره اقدام اخیر صندوق توسعه ملی که با دستور معاون اول رئیسجمهور انجام شد، گفت: واریز مبالغی از صندوق توسعه ملی به بورس، مُسکنهای موقت و کوتاهمدت است. در هفتهای که گذشت، رئیس صندوق توسعه ملی با اشاره به نتایج دستور معاون اول رئیسجمهور دولت چهاردهم برای حمایت از بورس، از واریز ۱۰۰ میلیارد تومان دیروز(شنبه) به بازارسرمایه خبر داد و گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان شنبه و ۱۷۰۰ میلیارد تومان دیگر هم به زودی واریز میشود. بهراد موسوی؛ کارشناس بازارسرمایه، اظهار کرد: واریز مبالغی از صندوق توسعه ملی به بورس، مُسکنهای موقت و کوتاه مدت است.
قول واریز از صندوق توسعه از قبل داده شده بود
وی با اشاره به اینکه واریز این مبالغ باعث میشود که برای مدت زمانی کوتاه روند بازارسرمایه ثابت شود، افزود: واریز این مبالغ براساس قولهایی است که از قبل داده شده بود. موسوی؛ با بیان اینکه میزان ریسکهای سیستماتیک طی ماههای اخیر افزایش داشته و این ریسکها بر نوسانات بازارسرمایه تأثیر میگذارد، یادآور شد: باید ببینیم تیم اقتصادی دولت چهاردهم چه برنامهای برای بهبود وضعیت بورس به ویژه افزایش اقبال مردم دارند. به گفته این کارشناس بورس، لازمه بهبود وضعیت بازارسرمایه افزایش اقبال مردم است و تیم اقتصادی برای اجرای این مهم، لازم است شرایطی را برای پیشبینیهای اقتصادی و سرمایهگذاری فراهم کند. وی تأکید کرد: با حذف دستورالعملهای نادرست و جلوگیری از بیبرنامهای بودن دولت، شاید بتوان اقبال مردم به سرمایهگذاری در بازار بورس را افزایش داد.
یک کارشناس بازارسرمایه نیز، با اشاره به افت شاخص بورس و رابطه آن با تحولات سیاسی پیش آمده، گفت: تحولات اخیر کوتاهمدت، زودگذر و روانی است و پتانسیلهای بازارسرمایه و سهام کشور بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است. شایان آرانی؛ در گفتگو با ایسنا، با اشاره به افت شاخص کل بازارسرمایه و عوامل اثرگذار در ریزش اخیر بورس، گفت: هر زمانی که فضای پیشرو و دورنمای آینده که شامل دورنمایی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت است، در هر جای دنیا دچار ابهام، تلاطم و چالش باشد، جذابیت داراییهای فیزیکی مثل طلا، مسکن، خودرو و ارز و همچنین برخی کالاهای استراتژیک مثل نفت و انرژی برای سرمایهگذاری بیشتر میشود. وی ضمن تشریح علت خروج برخی از بازارسرمایه در شرایط ریزشی، گفت: در طرف دیگر ارزش داراییهای مالی، مثل سهام شرکتها و اوراق قرضه به علت تمایل برای تبدیل داراییها به منابع فیزیکی، کاهش پیدا میکند. بنابراین، هر زمانی که بحران سیاسی، چالش بینالمللی، خطر جنگ، احتمال درگیری نظامی و حتی دعواهای سیاسی درونی احساس شود، طبیعتاً بازارهای سرمایه و بورس با کاهش ارزش روبرو میشوند. آرانی؛ افزود: این افت شاخص ناشی از ساختار اقتصادی کشور نیست و پتانسیل بورس و بازارسرمایه کشور بسیار بالاتر از وضعیت موجود است، اما به دلیل دولتی بودن برخی از شرکتهای بورسی و همچنین سایه روانی بحران سیاسی پیش آمده شاهد کاهش و زیرش در شاخص کل بورس هستیم که یک پدیده کوتاهمدت روانی هم در داخل کشور و هم در سطح منطقهای و بینالمللی است. وی با اشاره به اثر و پیامد تنشهای سیاسی در سطح جهانی، گفت: بیشک شاخص بورس کشورهای دیگر مثل شاخص بورس لندن نیز تحتالشعاع این وقایع قرار گرفته است؛ چراکه در صورت وقوع تنشهای بیشتر آنها نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر میشود. این کارشناس بازارسرمایه، اظهار کرد: یک قاعده کلی و علمی در رابطه با بازارسرمایه و سهام وجود دارد و آن قاعده این است که خرید و فروش سهام برای کسانی است که تاب تحمل و اشتهای پذیرش ریسک را داشته باشند. یعنی در زمان شرایط سقوط بازار نیز میدانند ارزش واقعی شرکتهای سهامی چقدر است و این افت و ریزش به خاطر شرایط سیاسی بوده و در بنیان و پتانسیل تولیدی و ارزش واقعی سهام این شرکتها شک و شبههای ایجاد نمیکند، بنابراین در این شرایط اتفاقاً بسیاری از کسانی که نگاه بلند مدت داشته، سرمایه و سهام خود را به فروش نمیرسانند.
دیدگاه بسته شده است.