توسعه «ساختمان‌های سبز» چگونه امکان‌پذیر می‌شود؟

توسعه «ساختمان‌های سبز» چگونه امکان‌پذیر می‌شود؟ حفظ محیط‌زیست، به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروزی بشر، دارای ابعاد مختلفی بوده و نیازمند سیاست‌گذاری‌های صحیح و برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان می‌باشد. توسعه ساختمان‌های سبز و سازگار با محیط‌زیست در شهرهای مختلف، یکی از این ابعاد است. به گزارش سینا‌پرس برنامه‌ریزی برای بالا بردن استانداردهای محیط‌زیست در […]

توسعه «ساختمان‌های سبز» چگونه امکان‌پذیر می‌شود؟

حفظ محیط‌زیست، به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروزی بشر، دارای ابعاد مختلفی بوده و نیازمند سیاست‌گذاری‌های صحیح و برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان می‌باشد. توسعه ساختمان‌های سبز و سازگار با محیط‌زیست در شهرهای مختلف، یکی از این ابعاد است.

به گزارش سینا‌پرس برنامه‌ریزی برای بالا بردن استانداردهای محیط‌زیست در کلان‌شهرها، یکی از اصلی‌‌ترین و مهم‌ترین مشکلات پژوهشگران در سال‌های اخیر بوده و به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار به حساب می‌آید.

یکی از راهکارهای ارایه‌شده به منظور ارتقای کیفیت محیط‌زیست در محدوده‌های شهری، انجام معماری و ساختمان‌سازی به شکلی همگام با محیط‌زیست است. این ایده، علاوه بر کارکرد اقتصادی در صرفه‌جویی منابع انرژی، دارای تأثیرات محیط‌زیستی مطلوبی نیز می‌باشد.

در این رابطه پژوهشی به انجام رسیده که در آن سعی شده با استفاده از تحلیل موسوم به «SWOT»، موقعیت استراتژیک توسعه ساختمان‌سازی همگام با محیط‌زیست و ایجاد ساختمان‌های سبز در شهرداری تهران مشخص گردد.

یکی از راهکارهای ارایه‌شده به منظور ارتقای کیفیت محیط‌زیست در محدوده‌های شهری، انجام معماری و ساختمان‌سازی به شکلی همگام با محیط‌زیست است.

نتایج بهدست آمده از این تحقیق، که توسط پژوهشگرانی از دانشکده محیط‌زیست و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران اجرا شده، نشان می‌دهد که موقعیت استراتژیک در رابطه با توسعه ساختمان‌سازی همگام با محیط‌زیست در سطح منطقه یک شهرداری تهران، محافظه‌کارانه می‌باشد.

این محققین با توجه به نتایج حاصله و با استفاده از فرصت‌های پیش‌رو، چند استراتژی مختلف را به منظور از بین بردن ضعف‌های موجود در زمینه توسعه ساختمان‌های سبز را پیشنهاد داده‌اند.

بر این اساس و طبق بیان مجریان این پژوهش، مهم‌ترین استراتژی‌های مدیریتی برای توسعه ساختمان‌سازی همگام با محیط‌زیست، جذب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی از نهادهای فعال محیط‌زیست به منظور کاهش هزینه‌های اولیه، تشویق افراد سرمایه‌دار به منظور بالا بردن تمایل عموم افراد جامعه به سرمایه‌گذاری و همچنین الزام به احداث ساختمان‌های سبز از سوی نهادهای سرمایه‌دار دولتی نظیر بانک‌ها به منظور تحریک جامعه می‌باشند.

 

گفتنی است یافته‌های مطالعه فوق، در آخرین شماره از فصلنامه «اقتصاد و مدیریت شهری» وابسته به انجمن علمی اقتصاد شهری ایران منتشر شده است.