نفیسهسادات شفایی- شاید باور اینکه کشوری ثروتمند همچون کشور ما تنها یک استادیوم بینالمللی را در پایتخت خود داشته باشد، سخت باشد. اما در حالی که عربستان چندین ورزشگاه بینالمللی را برای میزبانی از بازیهای بینالمللی دارد و برای میزبانی از جامجهانی فوتبال ۲۰۳۴ در کشور خود هم قول ساخت پنج استادیوم بینالمللی را داده، […]
نفیسهسادات شفایی- شاید باور اینکه کشوری ثروتمند همچون کشور ما تنها یک استادیوم بینالمللی را در پایتخت خود داشته باشد، سخت باشد. اما در حالی که عربستان چندین ورزشگاه بینالمللی را برای میزبانی از بازیهای بینالمللی دارد و برای میزبانی از جامجهانی فوتبال ۲۰۳۴ در کشور خود هم قول ساخت پنج استادیوم بینالمللی را داده، تنها استادیوم بینالمللی و جهانی ایران یعنی آزادی همچنان بعد از دههها منتظر رسیدن بودجه و بازسازی است! استادیومی که بیش از پنج دهه از عمرش میگذرد اما همچنان فشار زیادی را برای میزبانی از تیمهای باشگاهی و ملی تحمل میکند. این در شرایطی است که کمتر از دو هفته به آغاز لیگ بیستوچهارم باقی مانده و دو غول فوتبال ایران و آسیا یعنی پرسپولیس و استقلال همچنان دغدغه پیدا کردن جایی برای میزبانی هستند! پروژه بازسازی ورزشگاه آزادی با چالشهای متعددی روبهرو شده و وعدهها عملی نشده است. برخی اظهارنظرهای مدیران سابق ورزشگاه آزادی حاکی از آن بود که اگر در این برهه ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط مدت دو سال قابل استفاده خواهد بود و عملیات عمرانی برای بازسازی آغاز شد اما وعدههایی که داده شد در حد حرف باقی ماند و پروژه بازسازی طبق حرفها پیش نرفت.
کوتاهی در بازسازی آزادی و زمانی که از دست رفت!
احمد مددی؛ مدیر پیشین ورزشگاه آزادی، زمانی که در سال ۱۴۰۱ مسئولیت مجموعه را برعهده گرفت در همان زمان اعلام کرد که با یک مجموعه فرسوده، پیر و کاملاً سالخورده مواجه هستیم. مددی؛ در آن زمان در مصاحبهای با انتقاد از وضعیت تأمین بودجه بازسازی آزادی، اعلام کرد: یک سال فریاد زدم که به دادِ مجموعه و ورزشگاه برسند همین فریادها سبب شد تا به بدترین آدم نزد این آقایان تبدیل شوم، عاصم یوسفی؛ یکبار با من تماس گرفت و گفت که «چرا اینقدر به من نامه میزنی؟ چرا توپ را در زمین من میاندازی؟» من هم در پاسخ گفتم؛ «بودجه مجموعه آزادی دست من نیست و تمام حسابهای مجموعه متعلق به شرکت توسعه است، شما باید تخصیص اعتبار و منابع کنید، وظیفه من هشدار دادن است و باید این کار را انجام بدهم. جامملتهای آسیا و تعطیلی یکماهه مسابقات لیگ برتر فرصت بسیار خوبی برای تسریع در بازسازی ورزشگاه آزادی بود و این امکان وجود داشت که سکوهای ورزشگاه آزادی کامل شود اما شرکت توسعه این فرصت طلایی برای بازسازی را از دست داد. در شرایطی که طبق وعده قبلی مسئولان، قرار بود سکوهای ورزشگاه آزادی تا آذرماه ۱۴۰۲ بازسازی شود، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه از فرصت جامملتهای آسیا که با تعطیلی لیگبرتر فوتبال ایران همراه بود نیز هیچ استفادهای نشد.
بازسازی آزادی ۱۳۰۰ میلیارد تومان بودجه میخواهد
مهیار عسگریان؛ مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، معتقد است: ماهانه چیزی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه نگهداری آزادی است، همچنین اگر بخواهیم چمن استادیوم را بازسازی کنیم چیزی حدود یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است، اگر بخواهیم استادیوم را بهروزرسانی کنیم ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد بودجه نیاز است که البته با این رقمها استادیوم آزادی جمع نمیشود و نیاز به حمایت دولتمردان، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه دارد تا با تخصیص اعتبار مناسب کار بازسازی استادیوم آزادی زودتر تسریع و اجرایی شود.
بدهی به پیمانکاران
حال یکی از مواردی که مطرح شده این است که دولت بدهی زیادی به پیمانکاران برای بازسازی آزادی دارد. در همین رابطه، علی جوادی؛ مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان تهران، میگوید: ما بدهی زیادی به پیمانکاران داریم اما روند بازسازی را متوقف نکردیم. وضعیت چمن ورزشگاه تختی زیاد مطلوب نیست و دوستان شبانهروز در حال کار هستند. ما تابع دستورات شورای تأمین استان هستیم و در رابطه با حضور بانوان هوادار و… هر تصمیمی بگیرند، انجام خواهیم داد. استاندار تهران نیز، نسبت به تأمین نشدن بودجه پیمانکاران مجموعههای ورزشی، گفت: یک مقدار ایجاد نگرانی میکند که سروقت نتوانیم این کار را انجام دهیم اما حداقلها باید آماده باشد، زمین، نور ورزشگاه، سیستم صوتی باید آماده باشد. استاندار تهران، نسبت به صحبتهای جوادی که عنوان کرده بود دست خالی در حال پیشرفتند و به پیمانکاران بدهکار هستند واکنش نشان داد و گفت: من عرض کردم که خیلی جدی نگرفتند و باید حدود سه ماه قبل شروع میکردند تا امروز دچار چنین مشکلی نمیشدیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.