انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه

انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه معاون اجرایی طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه با اشاره به این‌که با وجود سرما حفاری ۷ کیلومتر از تونل انتقال آب به اتمام رسیده است، گفت: اجرای این طرح در سه نوبت کاری و با جدیت دنبال می‌شود. به گزارش ایرنا، […]

انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه

معاون اجرایی طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه با اشاره به این‌که با وجود سرما حفاری ۷ کیلومتر از تونل انتقال آب به اتمام رسیده است، گفت: اجرای این طرح در سه نوبت کاری و با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا، میکائیل بهادری در جریان بازدید نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از روند حفاری تونل برای انتقال آب حوضه جنوب آذربایجان‌غربی به این دریاچه با بیان این‌که کل تونل انتقال آب ۳۶ کیلومتر است، افزود: حفاری مکانیزه تونل توسط دو دستگاه TBM طبق برنامه در حال انجام است.

وی زمان پیش‌بینی شده برای اتمام کل این طرح را تا پایان سال ۱۳۹۸ شمسی عنوان کرد و گفت: پس از اتمام این طرح سالیانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

قرارگاه خاتم پیمانکار این طرح است و دولت پشتیبانی مالی لازم برای تسریع در اجرای این طرح را در دستور کار دارد.

طی روزهای اخیر نیز ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت مطالبه‌های پیمانکاران در طرح‌های احیای دریاچه ارومیه تخصیص یافته و احیای دریاچه ارومیه براساس وعده انتخاباتی حسن‌روحانی از مهر سال جاری وارد فاز عملیاتی شده است.

احیای دریاچه ارومیه پس از تثبیت تراز آبی این دریاچه طی ماه‌های اخیر در حالی دنبال می‌شود که با وجود کاهش ۲۸٫۵ درصدی بارندگی‌ها همچنان تراز آب دریاچه ارومیه بالاتر از سال‌های گذشته است.

دریاچه ارومیه با طول ۱۴۰ و عرض ۵۵ کیلومتر وسعت به اندازه ۵ هزار و ۲۰۰ کیلومترمربع را در شمال‌غرب کشور به خود اختصاص داده است که البته امروزه از این میزان پهنه آبی خبری نیست.

مشکلات دریاچه ارومیه در دولت‌های نهم و دهم مورد بی‌توجهی قرار گرفت ولی با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲، کار مطالعه، تثبیت و احیای دریاچه به صورت عملی آغاز شد.

حسن روحانی با عمل به وعده انتخاباتی خود، در نخستین جلسه هیأت دولت بر بهبود وضعیت دریاچه ارومیه با استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور تأکید کرد و همین امر حسن‌مطلعی برای فعالیت در این عرصه شد.

در گام‌های نخست ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل و اقدام‌های مطالعاتی برای احیا آغاز شد اما در سریع‌‌ترین زمان ممکن طرح‌های ۴۰ گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این اعضا نیز کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگ‌ترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کردند.

انتقال آب بین حوضه‌ای، تثبیت آب موجود در حوضه دریاچه ارومیه، استفاده از آبیاری‌های نوین در بخش کشاورزی با توجه به سهم بیش از ۹۰ درصدی این بخش از مصرف آب و فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و ترویجی از جمله این اقدام‌های عملیاتی است.

 

در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است دریاچه ارومیه ظرف مدت ۱۰ سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و ۲۷۴ متر از سطح آب‌های آزاد برسد.