هشدار آب رفتن وزن تیرآهن پلاسکوهای آینده با تیرآهن های آبکی! واحدهای تولیدی آهن کشور به منظور مقابله با شرایط رکودی حاکم بر این بازارها در حال کاهش دادن وزن تیرآهنهای تولیدی خود هستند. به گزارش اقتصاد آنلاین، رکود حاکم بر بازار ساخت و ساز و پروژههای عمرانی باعث شده تا بخشهای مختلف تولیدی به […]
هشدار آب رفتن وزن تیرآهن
پلاسکوهای آینده با تیرآهن های آبکی!
واحدهای تولیدی آهن کشور به منظور مقابله با شرایط رکودی حاکم بر این بازارها در حال کاهش دادن وزن تیرآهنهای تولیدی خود هستند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، رکود حاکم بر بازار ساخت و ساز و پروژههای عمرانی باعث شده تا بخشهای مختلف تولیدی به روشهای گوناگون در حال جبران این نقیصه و کاهش ضرر و زیان حاصل از آن باشند. این موضوع باعث شده تا برخی واحدها از کوتاهترین راه ممکن سرمایه خود را از چرخه تولید خارج کنند و بازارهای دیگری مانند سپردهگذاری در بانک را انتخاب کنند. اما برخی هم در چرخه تولید باقی ماندهاند و با وجود کاهش ظرفیت بخش تولیدی خود سعی در ماندن در عرصه تولید دارند. در این میان رفتار برخی تولیدکنندگان کشور از همه عجیبتر است چرا که در رفتار این عده جان انسانهایی که در آینده از محصول تولیدی این کارخانهها استفاده میکنند، نادیده انگاشته میشود.
کارخانههای تیرآهن یکی از آن دسته کارخانههایی هستند که برخی از فعالان آن با هدف ماندن در چرخه تولید، اقدام به افزایش قیمت کردهاند و از طرفی با کاهش وزن استاندارد محصولاتی را به بازار فرستادهاند که ایمنی لازم را ندارد. بهطوری که در یک نمونه تیرآهن ۱۸ تولیدی یک کارخانه با کاهش ۹۰ کیلویی در وزن خود از وزن ۲۳۰ کیلو به عنوان وزن استاندارد این روزها با وزن ۱۶۰ کیلو به بازار آهن فروشان تهران میرسد. این درحالی است که قیمت این نمونه محصول ۴۰ درصدی هم افزایش داشته است.
به همین منظور با رییس اتحادیه آهنسازان تهران صحبت کردیم تا در خصوص وضعیت این بازار و دلایل چرایی تولید محصولات بیکیفیت آهنی بپرسیم.
حبیبالهبشارتی به اقتصاد آنلاین گفت: تولید هر محصولی در مقابل عرضه و مصرف آن محصول است. با رکود در بخش مسکن و کاهش پروژههای عمرانی در کل کشور فشاری بر بازار تولیدات محصولات آهنی وارد شده است. در حال حاضر به دلیل نبود بازار کافی برای محصولات تولیدی آهنی، این تولیدات در انبارها دپو میشود، در حالی که بازار آهن به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
وی با اشاره به اینکه بازار ساخت و ساز اصلیترین مشتری بازار آهن تولیدی کشور است، گفت: با کاهش حجم ساخت و ساز در کشور در بخشهای تولیدی ورق آهن و تیرآهن هم رکود گسترش یافت، این در حالی بود که برخی سازندهها اقدام به مقاومت در برابر این روند بازار کردهاند. برخی دست به افزایش قیمت تولیدات زدهاند و برخی دیگر با بیانصافی به کاهش وزن تولیدات خود اقدام کردهاند. بهطوری که بسیاری از تولیدات آهنی که به بازار میرسد وزنی پایینتر از استانداردهای تعریف شده دارند.
رییس اتحادیه آهنسازان تهران با اشاره به اینکه مقاومت تیرآهنهای تولید شدهای که در بازار موجود است بسیار پایین است، هشدارداد: آوار شدن سازه ساختمان پلاسکو در شرایطی رخ داد که تیرآهن بهکار رفته در این ساختمان در آن زمان مرغوب بوده است و اگر با محصولات تولیدی تیرآهن موجود در بازار بخواهیم سازهای را بسازیم بهطور حتم توان آن ساختمان را نخواهد داشت.
بشارتی ادامهداد: این وظیفه نهادهای نظارتی و سازمان استاندارد است که به کمک اتحادیه برای مقابله با تولید محصولات آهنی بیکیفیت بیایند. صنف آهنسازان برای این موضوع آمادگی دارد تا از بروز حوادث ریزش ساختمانهای جوان در آینده جلوگیری کند.
وی در بخش دیگری از صحبت خود همچنین خاطرنشانکرد: بسیاری از واحدهای تولیدی با ظرفیتهای بسیار پایینتری از حد توان خود کار میکنند که البته این موضوع هم به خاطر رکودی است که در کشور حاکم شده است. در حال حاضر کارخانهها تولید محصولات آهنی با ۵۰ درصد توان خود مشغول بهکار هستند، اما با جلوگیری از واردات محصولات آهنی مانند تیرآهن چینی میتوان این ظرفیت را به بیش از ۸۰ درصد رساند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.