تعیین تکلیف طرح‌های کلان ملی

با حضور معاون اول رییس‌جمهور در شورای عالی عتف صورت می‌گیرد تعیین تکلیف طرح‌های کلان ملی دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) گفت: هفته آینده طرح‌های کلان ملی با حضور معاون اول رییس‌جمهور تعیین تکلیف می‌شود. به گزارش مهر، وحید احمدی، در حاشیه صد و پنجاه و یکمین جلسه فوق‌العاده کمیسیون دائمی شورای عالی […]

با حضور معاون اول رییس‌جمهور در شورای عالی عتف صورت می‌گیرد

تعیین تکلیف طرح‌های کلان ملی

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) گفت: هفته آینده طرح‌های کلان ملی با حضور معاون اول رییس‌جمهور تعیین تکلیف می‌شود.

به گزارش مهر، وحید احمدی، در حاشیه صد و پنجاه و یکمین جلسه فوق‌العاده کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران گفت: همواره در جلسات عتف در صدد بودیم تا مدل‌ها، ضرورت‌ها، نیازهای پژوهش و فناوری را در نظر بگیریم تا بتوانیم سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهش و فناوری را تعیین کنیم.

وی اظهارداشت: سیاست‌های پژوهش و فناوری در ۹ محور اساسی تعیین شده و هر کدام از این سیاست‌ها خود دارای زیر مجموعه‌هایی هستند.

احمدی ادامه‌داد: کارکرد تحقیق و توسعه، خلق قابلیت‌های انسانی، ایجاد بازارهای محصولات جدید، ایجاد و تغییر سازمان‌های مورد نیاز، کارکرد شبکه‌سازی در زمینه دانش، خلق و تغییر نهادهای حمایتی یا مانع نوآوری، فعالیت‌های پرورشی و انکوباتوری، تأمین منابع مالی و نوآوری و همچنین ارایه خدمات مشاوره‌ای محورهای این سیاست‌ها به شمار می‌روند.

وی در خصوص اولویت‌های پژوهش و فناوری گفت: در قالب سیاست‌ها، اولویت‌ها تعیین می‌شوند و ضروری است هر پروژه‌ای که تعریف می‌شود علاوه بر هماهنگی با سیاست‌ها در قالب اولویت‌ها نیز قرار بگیرد.

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان این‌که ۱۱ محور در قالب اولویت‌های علم و فناوری تعریف شده است، افزود: در واقع هر پروژه‌ای که تعریف می‌شود بایستی با این سیاست‌ها هماهنگ باشد.

احمدی با اشاره به محورهای پژوهش و فناوری ادامه داد: محور محیط‌زیست (با ۹ اولویت)، آب(با ۷ اولویت)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (با ۱۰ اولویت)، صنایع و معادن (با ۱۲ اولویت)، دفاع و امنیت ملی و سیاست خارجی (با ۱۴اولویت) ، عمران و حمل و نقل درون و برون‌شهری (با ۱۸ اولویت)، سلامت و امنیت غذایی (با ۲۱ اولویت)از محورهای پژوهش و فناوری هستند.

وی همچنین افزود: رفاه و تأمین اجتماعی (با ۶ اولویت)، کشاورزی و منابع طبیعی (با ۲۲ اولویت)، انرژی (با ۲۱ اولویت)، علوم انسانی و معارف اسلامی (با ۱۴ اولویت)، فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی (با ۱۵اولویت)، حقوقی و غذایی (با ۲۰ اولویت) و مدیریت اقتصاد بازرگانی (با ۱۳ اولویت) از دیگر محورهای پژوهش و فناوری هستند که در قالب سیاست‌های علم و فناوری در کمیسیون عتف تعریف، دسته‌بندی و به تأیید رسیده‌اند.

دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که این سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهش و فناوری برای سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ تعیین شده است، خاطرنشان‌کرد: این سیاست‌ها و اولویت‌ها به همه دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود. باید دستگاه‌ها از آن تبعیت کرده و برنامه‌های خود را براساس آن تنظیم کنند.

معاون وزیر علوم اظهارداشت: در روز سه‌شنبه، دوازدهم بهمن‌ماه جلسه شورای‌عالی عتف با حضور معاون اول رییس‌جمهور برگزار خواهد شد. در این جلسه، طرح‌های کلان ملی تعیین تکلیف می‌شوند؛ آیین‌نامه پایش و ارزیابی علم و فناوری به تصویب می‌رسد؛ و آخرین وضعیت شاخص‌های علم و فناوری کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

به گفته وی، در این جلسه سیاست‌های پژوهش و فناوری تکمیل شده و در این جلسه با حضور معاون اول رییس‌جمهور به تصویب می‌رسد.