دو شرکت گازی دیگر پس از انحلال، مدیریتی می‌شوند

معاون وزیر نفت در گفت‌و‌گوی اختصاصی با مناقصه‌مزایده دو شرکت گازی دیگر پس از انحلال، مدیریتی می‌شوند استراتژیک گازی ایران بر مبنای رگولاتوری بنا شده است سمیه مهدوی- به‌تازگی شرکت صادرات گاز با منحل شدنش به یکی از بخش‌های مدیریت‌های واقع در شرکت نفت تبدیل شده است؛ این امر موجی از گمانه‌زنی‌ها در خصوص تصمیم […]

معاون وزیر نفت در گفت‌و‌گوی اختصاصی با مناقصه‌مزایده

دو شرکت گازی دیگر پس از انحلال، مدیریتی می‌شوند

استراتژیک گازی ایران بر مبنای رگولاتوری بنا شده است

سمیه مهدوی- به‌تازگی شرکت صادرات گاز با منحل شدنش به یکی از بخش‌های مدیریت‌های واقع در شرکت نفت تبدیل شده است؛ این امر موجی از گمانه‌زنی‌ها در خصوص تصمیم یکباره وزارت نفت به راه انداخت.

معاون وزیر نفت با اشاره به این انحلال به خبرنگار مناقصه‌مزایده می‌گوید: درحال حاضر صادرات به دو قسمت تقسیم شده است، قسمتی که مربوط به بخش دریایی است و منابع مستقل نفتی دارد که بخش مدیریت نفت به آن نظارت می‌کند؛ اما اموری که مربوط به شبکه ۳۰۰ هزار کیلومتری شبکه گاز می‌شود، مانند قراردادهایی با پاکستان، ترکمنستان، ارمنستان، گرجستان، عراق و قراردادهای آتی از جمله معاهداتی است که در اختیار شرکت گاز خواهد بود و مدیریت گاز به آن ورود پیدا خواهد کرد.

حمید رضا عراقی با اشاره به این‌که دو شرکت گازی دیگر نیز در لیست انحلال قرار گرفته‌اند، بیان‌می‌کند: شرکت بازرگانی گاز ایران و همچنین شرکت ذخیره‌سازی گاز نیز در این سیاهه قرار گرفته‌اند و در آستانه تبدیل به یک نهاد مدیریتی هستند.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که رگولاتوری در صنعت گاز چه جایگاهی به خود اختصاص داده است، پاسخ می‌دهد: استراتژی شرکت‌گاز در درازمدت بر مبنای رگولاتوری بنا شده است، اصل برون‌سپاری و سبک کردن شرکت ملی گاز در راستای محقق شدن رگولاتوری، به‌عنوان طرح جامع این شرکت محسوب می‌شود.

این مقام مسؤول ادامه‌می‌دهد: ناگفته نماند که اجرای این برنامه ممکن است چند سالی زمان ببرد، درحال حاضر سیاست برون‌سپاری که از اولویت‌های نخست خصوصی‌سازی محسوب می‌شود، در بدنه سازمان گازی به سمت جلو حرکت می‌کند.

عراقی با تأکید بر لزوم اجرایی شدن سبک‌سازی در صنعت گاز می‌گوید: بنابراین برای محقق شدن فرایند مذکور در وهله نخست ضرورت کوچک‌سازی لحاظ می‌شود و سپس با علم کردن شاخص‌های اقتصادی آن باید به یک توجیه اقتصادی رسید. در نهایت که این مراحل طی و مأموریت‌های آن هم تعریف شد می‌توان پروسه واگذاری‌ها را کلید زد.

 

به گفته وی در حال حاضر هم در قسمت گازرسانی، هم در قسمت پالایشگاه‌ها و همچنین در بخش خطوط لوله مراحل برون‌سپاری‌ها درحال آماده‌سازی است.