کار شاق مسؤولان در مدیریت منابع آبی کشور

وزیر نیرو مطرح کرد کار شاق مسؤولان در مدیریت منابع آبی کشور وزیر نیرو گفت: طی سال‌های اخیر میزان مصرف برق در کشور بیش از ۵ درصد افزایش ‌یافته است. به گزارش مهر، حمیدرضا چیت‌چیان در مراسم کلنگ‌زنی نیروگاه خرم‌آباد گفت: طی سال‌های اخیر میزان مصرف برق بیش از ۵ درصد افزایش یافته است که […]

وزیر نیرو مطرح کرد

کار شاق مسؤولان در مدیریت منابع آبی کشور

وزیر نیرو گفت: طی سال‌های اخیر میزان مصرف برق در کشور بیش از ۵ درصد افزایش ‌یافته است.

به گزارش مهر، حمیدرضا چیت‌چیان در مراسم کلنگ‌زنی نیروگاه خرم‌آباد گفت: طی سال‌های اخیر میزان مصرف برق بیش از ۵ درصد افزایش یافته است که با حرکت اقتصاد کشور میزان رشد مصرف برق فراتر از این خواهد رفت.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده که سالانه ۸ درصد رشد تولید ملی داشته باشیم و این امر روی افزایش مصرف برق تأثیرگذار خواهد بود.

وزیر نیرو ادامه داد: مصرف برق در مناطقی که برق با ولتاژ بالا مصرف می‌کنند امسال نسبت به مدت مشابه ۸٫۲ درصد افزایش یافته و این نشانه رشد اقتصادی و حرکت صنایع است.

چیت‌چیان بیان‌کرد: اگر وزارت نیرو نتواند نیاز روزافزون برق را تأمین کند به مهم‌ترین مانع در مسیر توسعه تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: یک فرض و وظیفه واجب داریم که قبل از این‌که کشور دچار کمبود برق شود تلاش کنیم زیرساخت‌ها را توسعه دهیم. بر اساس برنامه ششم توسعه ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه در طول برنامه باید به ظرفیت برق کشور اضافه شود.

وزیر نیرو بیان‌کرد: فعالیت گسترده‌ای برای کنترل مصرف شروع کرده‌ایم که به دو شکل کاهش مصارف و کاهش مصارف پیک یا قله مصرف پیگیری می‌شود.

چیت‌چیان با بیان این‌که در سال ۹۵ با تلاش همکاران ۳ هزار مگاوات بار پیک مصرف برق را کاهش دادیم، افزود: دو هزار مگاوات نسبت به سال گذشته میزان ظرفیت تولید برق را افزایش داده‌ایم.

وی افزود: ۵ هزار مگاوات نیروگاه دارای توربین کلاس «اف» با راندمان ۵۸ درصد در کشور ایجاد می‌شود که یکی از این پروژه‌ها در لرستان احداث خواهد شد.

وزیر نیرو یادآورشد: در مورد نیروگاهی که ۱۲ سال پیش در لرستان کلنگ‌زنی شده نیز موانع را برطرف کرده‌ایم و حمایت می‌کنیم این پروژه تحقق یابد که ۵۰۰ مگاوات ظرفیت دارد.

چیت‌چیان یادآورشد: در بروجرد نیز ۵۰۰ مگاوات نیروگاه پیش‌بینی شده که هر دو نیروگاه خرم‌آباد و بروجرد با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اجرایی می‌شود.

اجرای ۱۲۰ طرح آبرسانی در کشور

همچنین وزیر نیرو با اشاره به کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی در کشور گفت: در این شرایط مدیریت منابع آب کار شاقی است.

حمید چیت‌چیان با بیان این‌که طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر شاهد کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی مستمر در کشور هستیم، اظهارداشت: در این شرایط تأمین آب بخش‌های اجتماعی و اقتصادی کار شاقی است.

وی با بیان این‌که علاوه بر سرمایه‌گذاری برای تأمین آب کشور باید در کنار آن تدبیر و خلاقیتی وجود داشته باشد که منابع آب محدود برای نیازهای زیاد در این زمینه مورد استفاده قرار گیرند، گفت: بخشی از پیچیدگی مدیریت منابع آب در کشور به این برمی‌گردد که ۵ تا ۶ استان در یک حوزه آبریز سهیم هستند و در راستا مدیریت منابع آب باید با رعایت موازین کارشناسی، حقوقی و شرعی صورت گیرد که این امر کار شاقی است.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود در مدیریت آب باید تسهیم آب در بخش‌های مختلف به درستی انجام گیرد عنوان‌کرد: در شمال شرقی کشور معادل غنی سنگ‌آهن وجود دارد که برای فرآوری و تبدیل آنها به فولاد نیازمند آب فراوان هستیم و این در حالیست که ما در این منطقه به شدت با فقر منابع آب مواجه هستیم.

چیت‌چیان بر ضرورت مدیریت صحیح منابع آب در کشور تأکید کرد و گفت: در این راستا توجه به محیط‌زیست در بحث مدیریت آب تا حدودی مغفول مانده که این امر تبعات سنگینی برای کشور خواهد داشت.

وی با بیان این‌که در خوزستان هورهایی وجود دارد که بخشی از منابع آب آ‌ها از حوزه آبریز کرخه تأمین می‌شود، گفت: در این راستا اگر به این هور‌ها توجه نشود با خشکی مواجه خواهند شد و همچنین با مسأله ریزگرد‌ها در این مناطق مواجه می‌شویم.

وزیر نیرو با تأکید بر این‌که هر چه جلوتر می‌رویم مدیریت منابع آب در کشور از اهمیت بیش‌تری برخوردار می‌شود عنوان کرد: ما ناچار هستیم که هم آب بالادست و هم پایین‌دست را تأمین کنیم و همچنین باید به مسأله محیط‌زیست نیز توجه داشته باشیم.

چیت‌چیان در ادامه سخنان خود به پروژه انتقال آب کاکارضا به شهر خرم‌آباد اشاره کرد و گفت: این پروژه به طول ۳۵ کیلومتر اجرایی شده و در قالب آن ۳ تونل حفر شده و در این راستا ما تنها نباید به مسأله سدسازی توجه کنیم بلکه بحث اجرای پروژه‌های انتقال آب نیز بسیار ضروری است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر ۱۲۰ طرح آبرسانی در کشور در حال اجرا است بیان‌داشت: برخی از پروژه‌های انتقال آب خطوط چند ۱۰۰ کیلومتری دارند.

وزیر نیرو در ادامه به اجرای طرح «کوثر» در استان کهگیلویه به طول ۷۶۰ کیلومتر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر موضوعی که باید مدنظر قرار گرد بحث افزایش کیفیت منابع آب در کشور بوده چرا که در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستیم.

چیت چیان با بیان این‌که به‌طور طبیعی در منابع آب عناصری وجود دارد که مضر هستند، عنوان کرد: همچنین در برخی مواقع شاهد نفوذ فاضلاب و پساب کشاورزی به منابع آبی کشور هستیم که این امر موجب آلوده شدن منابع آب کشور می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به سد آبسرده در شهرستان بروجرد عنوان کرد: برای این سد تصمیماتی گرفته‌ایم که با سرعت اجرا شود.

 

وزیر نیرو همچنین از اجرای ۱۱ طرح آبیاری و زهکشی در لرستان خبر داد و گفت: این طرح پیشرفت فیزیکی بین ۲۲ تا ۹۰ درصد دارند.