پروژه ۸۵ میلیارد تومانی بانکرینگ در قشم کلید خورد

بزرگ‌ترین پروژه راهبردی سوخت‌رسانی دریایی (بانکرینگ) طی آیینی با حضور وزیر تعاون، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، مسؤولان و نمایندگان استانی به صورت رسمی در منطقه سلخ قشم افتتاح شد. به گزارش ایرنا، پروژه سوخت‌رسانی دریایی سلخ به کشتی‌های اقیانوس پیما توسط شرکت ستاره قشم با اعتبار ۸۵۰ میلیارد ریال در […]

بزرگ‌ترین پروژه راهبردی سوخت‌رسانی دریایی (بانکرینگ) طی آیینی با حضور وزیر تعاون، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، مسؤولان و نمایندگان استانی به صورت رسمی در منطقه سلخ قشم افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، پروژه سوخت‌رسانی دریایی سلخ به کشتی‌های اقیانوس پیما توسط شرکت ستاره قشم با اعتبار ۸۵۰ میلیارد ریال در منطقه جنوبی این جزیره اجرا شده است.

پروژه سوخت‌رسانی دریایی سلخ با سهم ۶۰ درصدی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، ۲۵ درصد منطقه آزاد قشم و ۱۵ درصد سهم شرکت ملی نفتکش ایران در زمینی به مساحت ۱۲٫۶ هکتار با ۱۰ مخزن اتمسفر عمودی با سقف ثابت، ارتفاع ۹٫۶ متر و قطر ۲۷ متر ساخته شده است.

این پروژه در فاز نخست دارای ۱۰ مخزن هر یک با ظرفیت ذخیره‌سازی ۵ هزار و ۲۶۰ تن سوخت مازوت است و ظرفیت ارایه سالانه یک میلیون بشکه سوخت را دارد.

پروژه سوخت‌رسانی سلخ قشم دارای ۲ موج شکن شامل موج شکن اصلی با یک هزار و ۶۵۰ متر طول است که هم‌اکنون یک هزار و ۲۰۰ متر آن ساخته شده و موج‌شکن دوم به طول۶۰۰ متر که ۴۰۰ متر آن در فاز نخست تکمیل شده و با تکمیل آنها حوضچه آرامشی برای پهلو‌گیری کشتی‌ها ایجاد می‌شود.

این پروژه دارای دو اسکله اصلی و ۵ اسکه در بخش پسکرانه حوضچه آرامش می‌باشد که شامل دو اسکله ۱۰ هزار تنی و ۳۵ هزار تنی است.

پرژوه سوخت‌رسانی دریایی سلخ در کنار ایجاد تعداد قابل توجهی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی و اقتصادی جزیره قشم از جمله نزدیکی ۱۳۰ مایلی نسبت به فجیره، سواحل جنوبی جمهوری اسلامی ایران را به هاب سوخت‌رسانی به کشتی‌های ایرانی و خارجی در منطقه خلیج‌فارس تبدیل می‌کند.

سوخت‌رسانی دریایی (بانکرینگ) از زیربخش‌های صنعت حمل و نقل دریایی است.

۸۶ درصد بانکرینگ خلیج‌فارس در دست فجیره است

مدیرعامل منطقه آزاد قشم با بیان این‌که امروز ۸۶ درصد صنعت بانکرینگ در دست فجیره است، اظهارداشت: برنامه ما این است که ظرفیت ماهیانه ۷۵هزار تنی بانکرینگ منطقه را در دست بگیریم و از امروز احیای صنعت ۸ میلیارد دلاری بانکرینگ در قشم آغاز شد.

حمیدرضا مؤمنی در مراسم افتتاح فاز اول بانکرینگ سلخ قشم با بیان این‌که در بخش صنعت بانکرینگ در منطقه رقبای جدی داریم، اظهار داشت: در حال حاضر ۸۶ درصد بانکرینگ منطقه در دست فجیره است.

وی ادامه داد: ۶۰ هزار کشتی با تناژ‌های مختلف از منطقه خلیج‌فارس تردد می‌کنند که ایران باید سهم خود را در جذب این کشتی‌‌ها برای سوخت‌رسانی افزایش دهد.

مدیرعامل منطقه آزاد قشم با بیان این‌که برنامه‌ریزی ما این است که ماهیانه ۷۵۰ هزار تن ظرفیت در بانکرینگ را به خودمان اختصاص دهیم، اظهارداشت: در نهایت باید نیمی از ظرفیت بانکرینگ منطقه در دست سواحل ایران باشد.

وی با تأکید بر این‌که امروز صنعت ۸ میلیارد دلاری بانکرینگ را شروع کرده‌ایم، اظهارداشت: این به معنای تحقق اقتصاد مقاومتی است و امروز می‌بینیم که اقدامات به عمل تبدیل شده‌اند.

مؤمنی تأکید کرد: اگر تنها به بخش سوخت‌رسانی توجه داشته باشیم و از ارایه خدمات جانبی آن غافل شویم به‌طور قطع این نوع سرمایه‌گذاری غیرقابل رقابت در منطقه است.

وی با بیان این‌که در فاز اول این پروژه ۵۰۰ هزار تن ظرفیت به بهره‌برداری می‌رسد، اظهارداشت: برای شروع فاز بعدی بانکرینگ سلخ ۴ سرمایه‌گذار اعلام آمادگی کرده‌اند.

مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: برای سودآوری از این صنعت باید زنجیره آن از جمله هتلینگ، تمرینات کشتی، مارکت و… تکمیل شود.

مؤمنی با اشاره به فعالیت منطقه آزاد قشم در پروژه‌های نفتی و انرژی گفت: امروز توانایی ذخیره‌سازی نفت به ۱۱۰ میلیون بشکه رسیده است و سرمایه‌گذاران متعددی از جمله اروپایی‌‌ها و به‌طور مشخص سوئیسی‌‌ها برای ورود به این پروژه اعلام آمادگی کرده‌اند.

ایران باید قدرت اول بانکرینگ منطقه شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جمهوری اسلامی ایران با توان بسیار بالا در استخراج و فرآوری انرژی‌های فسیلی و همچنین ظرفیت‌های فراوان کشتیرانی، باید به قدرت نخست بانکرینگ (سوخت‌رسانی به کشتی‌ها) در منطقه تبدیل شود.

براساس گزارش ایسنا، علی ربیعی بیان‌کرد: با ایجاد زنجیره انرژی، قدرت ژئوپلوتیک ایران افزایش خواهد یافت و زمینه رونق اقتصادی کشور فراهم می‌شود.

وی با اشاره به عقب ماندن ایران در حوزه استخراج نفت و گاز از برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، اضافه‌کرد: باید با بهبود زمینه‌های تولید انرژی، زمینه توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور فراهم شود.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نقش صندوق‌‌ها در توسعه کارآفرینی و اقتصاد کشور، افزود: در اجرای پروژه عظیم سوخت‌رسانی سلخ، عملاً شاهد بودیم که صندوق سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی و سازمان منطقه آزاد قشم با سرمایه‌گذاری و انجام دقیق کار در حوزه بانکرینگ نشان داد این منابع می‌توانند نقش به‌سزایی در تولید ثروت و بهره‌برداری از منابع موجود و اشتغال‌زایی داشته باشند.