عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صادرات بانکها ی خارجی حاضر به مبادلات مالی با ایران نیستند میرمحمدصادقی، عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صادرات گفت: لغو تحریمها در بعضی بخشها محسوس است اما در بعضی بخشهای دیگر احساس نمیشود و بهطور کامل دستاوردهای ناشی از لمس نشده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران، علاءمیرمحمدصادقی اظهار کرد: یک سال از […]
عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صادرات
بانکها ی خارجی حاضر به مبادلات مالی با ایران نیستند
میرمحمدصادقی، عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صادرات گفت: لغو تحریمها در بعضی بخشها محسوس است اما در بعضی بخشهای دیگر احساس نمیشود و بهطور کامل دستاوردهای ناشی از لمس نشده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، علاءمیرمحمدصادقی اظهار کرد: یک سال از برجام گذشته است و امیدها در جامعه زیاد شده است. این افزایش روحیه امید در فضای اقتصادی کشور ناشی از اظهار این مسأله است که تحریمها لغو شده درنتیجه باید آن را جدی گرفت.
وی ادامه داد: لغو تحریمها در بعضی بخشها محسوس است اما در بعضی بخشهای دیگر احساس نمیشود و بهطور کامل دستاوردهای ناشی از لمس نشده است. بانکها بهخصوص بانکهای خارجی از گشایش اعتبار و یا پذیرش السی ایران خودداری میکنند و این باعث شده که اگر صادراتی از سوی صادرکنندگان ایرانی انجام شود، برای بازگشت پول آن با مشکلاتی مواجه شویم.
میرمحمدصادقی ادامه داد: مشکلات بانکی به قوت خود باقی است و بانکها حاضر نیستند با ایران مبادلات مالی داشته باشند. در آینده دو راه پیش روی ما در این زمینه وجود دارد. یا تمام تلاشها برای گشایشهای اعتباری و بانکی متوقف میشود و به نتایج کامل برجام نمیرسیم و این مسأله به زیان ایران و صادرکنندگان و صنعتگران ایرانی است. با توجه به این مسأله باید با اتکا به امید ناشی از لغو تحریمها راه را ادامه داد.
عضو هیأت مدیره کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به زحمات تیم دیپلماسی ایران در لغو تحریمها و برجام گفت: انصافاً مذاکرهکنندگان ایرانی در این زمینه زحمت کشیدند اما نتایج محسوس نیست. از قبل شرایط بهتری در زمینه اقتصاد داریم اما امیدواریم که شرایط بهتر از این باشد.
میرمحمدصادقی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره دستورالعمل ساماندهی بازار ارز که توسط معاون اول رییسجمهور در دو هفته گذشته ابلاغ شد، گفت: این دستورالعمل برای ساماندهی ارز خوب است اما تا زمانی که صادرکننده نمیتواند ارز ناشی از صادراتش را به کشور بازگرداند نمیتوان آن را اجرایی کرد. دولت باید نظارت کند که این ابلاغیه بهدرستی اجرا شود. دستاندرکاران مسایل اقتصادی بهطور عمومی و صادرکنندگان و تولیدکنندگان بهطور خصوصی همچنان با موانع ارزی و بانکی مواجه هستند.
کندشدن صادرات با سیاست وضع عوارض
محمد لاهوتی، رییس کنفدراسیون صادرات ایران نیز با اشاره به رشد حجم تجارت خارجی کشور گفت: سیاست وضع عوارض مانعی بر سر راه صادرات است، در شرایطی که کشور به ایجاد اشتغال و افزایش آن نیاز دارد.
لاهوتی با تحلیل تجارت خارجی ایران تا پایان دی ماه امسال گفت: آمارهای ۱۰ ماهه، عبور تجارت ایران از مرز ۷۰ میلیارد دلار را نشان میدهد که میتواند نویدی برای بزرگتر شدن و افزایش حجم تجارت خارجی کشور باشد و رسیدن به سهم واقعی ما از اقتصاد جهانی و افزایش آن را رقم بزند.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: براساس آمارها، میزان صادرات ایران در ده ماه امسال ۳۵ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار با رشد ۸٫۳۷ درصدی و واردات آن نیز ۳۴ میلیارد و ۹۸۹ میلیون دلار با رشد ۳٫۲۱ درصدی بود که موجب شد تراز تجاری ایران، با ۲۸۸ میلیون دلار به نفع صادرات، مثبت باشد.
وی با بیان اینکه افزایش صادرات باعث شده تراز تجاری کشور مثبت باشد، تصریح کرد: اگر چه این رقم عدد بزرگی در تراز تجاری به شمار نمیرود، ولی بهبود نسبی را حکایت میکند.
به گفته این مقام مسؤول، در مجموع آمارها نشاندهنده رشد تجارت خارجی ایران نسبت به گذشته است که خود علامتی مثبت است.
لاهوتی شرکای صادراتی عمده ایران را در ۱۰ ماهه امسال کشورهای چین، امارات متحدهعربی، عراق، ترکیه و کره جنوبی ذکر کرد و گفت: حجم صادرات ایران به امارات و ترکیه کاهشی بوده؛ زیرا کالاها به صورت مستقیم صادر شده و حجم تجارت کشور با بازارهای واسطهای، کمتر شده است.
وی ادامهداد: چین، امارات، کرهجنوبی، ترکیه و آلمان نیز شرکای وارداتی ایران را تشکیل میدهند که بر این اساس، حضور کره در صادرات و آلمان در واردات، نشانگر تنوع بازار و خروج از شرایط گذشته کشور است که فقط با ۵ کشور دنیا مراوده تجاری داشت.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران اضافه کرد: آمارهای واردات کاهش ۲٫۸۷ درصدی به لحاظ وزنی را نشان میدهد که همین امر، حکایت از میانگین ارزشی یک هزار و ۲۷۰ دلاری واردات را در هر تن نشان میدهد، در حالیکه صادرات از رشد وزنی ۳۳٫۷۶ درصدی برخوردار بوده است.
به گفته وی، میانگین ارزشی هر تن کالای صادراتی فقط ۳۴۵ دلار بوده است که نشان میدهد به رغم حرکت به سمت دستورات و ابلاغیههای اقتصاد مقاومتی، اما کماکان خام فروشی نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
لاهوتی توضیحداد: سال گذشته ارزش صادرات کشور در هر تن ۴۴۰ دلار بوده که امسال به ۳۴۵ دلار رسیده است، به ویژه اینکه حتی قیمت نفت افزایش یافته و صادرات مشتقات نفتی باید تأثیر خود را در آمارها نشان میداده است.
به گفته رییس کنفدراسیون صادرات ایران، برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و دستیابی به ارزشافزوده بالاتر باید سیاستهای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت را لحاظ کرد که دولت با هدفگذاری برای حرکت به آن سمت، باید برنامهریزی دقیق داشته باشد تا از شرایط کنونی خامفروشی خارج شود.
وی افزود: این در حالی است که ۵۱ درصد از سبد صادراتی کشور را پتروشیمی، میعانات گازی و گاز طبیعی و ۴۹ درصد آن را کالای صنعتی، معدنی و کشاورزی تشکیل میدهد.
لاهوتی اظهارکرد: در بخش معدن نیز صادرات کشور کماکان با ارزشافزوده پایین مواجه است؛ اما باید توجه داشت که رسیدن به صادرات با ارزشافزوده بالاتر، با سیاستهای منسوخ گذشته یا روشهایی که وزارت صنعت در پیش گرفته که اخذ عوارض است، به ثمر نخواهد نشست.
وی اضافه کرد: نتایج این سیاستها را در گذشته مشاهده کردهایم و تجربه نشان داده وضع عوارض صادراتی، در عمل مانع از صادرات هر چند با ارزشافزوده پایین است.
وی تأکید کرد: برای رسیدن به صادرات با ارزشافزوده بالا، باید برنامهریزی دقیقی برای جذب سرمایهگذاری خارجی و وضع حمایتها و مشوقهای صادراتی انجام داد تا این امکان را به تولیدکنندگان صادراتی بدهیم که کالاهایشان را با قیمت رقابتی عرضه کرده و صادرات با ارزشافزوده بالاتری داشته باشند.
این مقام مسؤول یادآوری کرد: هم اکنون قیمت کالاهای ایرانی در قیاس با رقبایشان گرانتر است و دلیل آن نیز، سرکوب نرخ ارز، نبود بهرهوری و عدم عضویت در سازمان جهانی تجارت است.
وی بر این باور است که اعطای مشوق و پرداختهای هدفمند میتواند بخشی از این مشکلات را حل کرده و صادرکنندگان را ترغیب به صادرات با ارزشافزوده بالاتر کند.
لاهوتی تصریح کرد: عوارض راه چاره نیست و یک مانع به شمار میرود و راه همین میزان اندک صادرات را هم سد میکند؛ به خصوص در شرایطی که کشور نیازمند ایجاد اشتغال و افزایش آن است.
وی بیانکرد: هر چه ارزشافزوده کالاهای صادراتی ایران بیشتر میشود، فاصله رقابتی با رقبا کمتر خواهد شد؛ زیرا قیمت تمام شده ایران بسیار بالاتر از آنها است.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران دلیل عمده این موضوع را سطح عمومی تعرفههای وارداتی برشمرد که هم اکنون، بالای ۲۰ درصد و بهطور متوسط ۲۲ درصد است که ایران را جزو کشورهایی با بالاترین تعرفه وارداتی در دنیا قرار میدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.