معصومه براتی- خوب که به دور و اطراف شهر نگاه کنی، پروژههایی را میبینی که سالهاست در حال خاک خوردن هستند و تنها به شهر، چهره زشتی بخشیدهاند؛ مثل پروژه موزه منطقهای کرمانشاه که قدمتی ۵۰ ساله دارد و در حال تبدیل شدن به یک اثر تاریخی است!! اینها همان پروژههایی هستند که روزی با […]
معصومه براتی- خوب که به دور و اطراف شهر نگاه کنی، پروژههایی را میبینی که سالهاست در حال خاک خوردن هستند و تنها به شهر، چهره زشتی بخشیدهاند؛ مثل پروژه موزه منطقهای کرمانشاه که قدمتی ۵۰ ساله دارد و در حال تبدیل شدن به یک اثر تاریخی است!! اینها همان پروژههایی هستند که روزی با یک مراسم کلنگزنی توسط مسئولان وقت قرار بوده که به سرانجام برسند اما حتی طی چند دولت همچنان به بهرهبرداری نرسیدهاند! بعضاً مسئولانی که کلنگ ساخت پروژهای را شروع کردهاند، حتی دیگر زنده نیستند و تنها خاطرهای که از خود به جای گذاشتهاند، شروع کردن پروژهای بوده که قرار بوده به دست دولتی دیگر افتتاح شود. پروژههای ناتمام در کشورمان پروژههای بیحسابی است که با رویای ایجاد توسعه در نقاط مختلف کشور بر زمین زده شده اما به دلایلی از جمله تأمین نشدن اعتبار یا نبود توانایی برای جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی، دچار خاکخوردگی طولانی شدهاند و سن برخی از این پروژههای نیمهتمام، به ۵۰ سال میرسد! رنج مردم و فرسایش سرمایه در این پروژههای نیمهتمام باعث شده در دولت سیزدهم عزمی برای پایان دادن به شروع پروژههای عمرانی جدید شکل بگیرد.
اتمام پروژههای عمرانی موجود بین ۱۵ تا ۲۰ سال طول میکشد!
در همین رابطه، سید صولت مرتضوی؛ معاون اجرایی رئیس دولت قبلی چنین میگوید: اگر هیچ پروژه جدیدی در کشور شروع نشود، اتمام پروژههای عمرانی موجود بین ۱۵ تا ۲۰ سال طول میکشد! همچنین طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، زمان لازم برای اتمام پروژههای نیمهتمام در بخش انرژی، ۵۵ سال است و در بخش صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات ۳۹ سال. طرحهای کلنگخورده حوزه آب، کشاورزی و محیطزیست هم ۳۵ سال طول میکشد تا تمام شوند. پروژههای نیمهتمام بخشهای دیگر هم از ۳۰ تا ۷ سال زمان برای اتمام پروژهها نیاز دارند. با این حال براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه اگر هیچ پروژه جدیدی کلنگ زده نشود و تأمین اعتبار پروژههای نیمهتمام هم به موقع صورت بگیرد حدود ۲۸ سال طول میکشد تا پروژههای نیمهتمام در کشور تمام شوند!
پروژهای را بدون پیشبینی منابع مالی لازم آغاز نمیکنیم
حال با توجه به مطالبی که عنوان شد، رئیسجمهور منتخب وعدهای بزرگ را مطرح کرده است؛ اینکه پروژهای را بدون پیشبینی منابع مالی لازم آغاز نمیکنیم. این بدان معناست که تنها پروژههایی آغاز به کار خواهند کرد که منابع مالی آنها تأمین شده باشد. مسعود پزشکیان؛ رئیسجمهور، در آخرین روز هفتهای که گذشت و در جریان بازدید سرزده از سازمان برنامه و بودجه و در جمع رئیس و مدیران ارشد این سازمان، گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیشبینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویتبندی و در نظر گرفتن نیازهای ضروری و اساسی مردم، پروژهای در کشور آغاز شود. رئیسجمهور، در ادامه حجم انبوه پروژهای نیمهتمام در کشور را نشانه عدم رعایت اولویتبندی طرحهای عمرانی و زیربنایی و موجب هدررفت و استهلاک منابع کشور عنوان کرد و با تأکید بر اهتمام دولت چهاردهم نسبت به اتمام این پروژهها، گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیشبینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویتبندی و در نظر گرفتن نیازهای ضروری و اساسی مردم، پروژهای در کشور آغاز شود.
دیدگاه بسته شده است.