چالش‌های انتخاب صرافی برای کاربران ایرانی؛ از تحریم تا امنیت!

در شرایط چالش‌‌برانگیز امروز دنیای ارزهای دیجیتال در ایران، دست‌وپنجه نرم‌ کردن با مشکلات بزرگی مانند مواجهه با تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی و دغدغه‌های حفظ امنیت دارایی‌‌‌ها و حریم‌خصوصی در این فضا نفس‌گیر است! در دنیای پرپیچ‌وخم رمزارزها، انتخاب صرافی مناسب به یکی از بزرگ‌‌‌ترین چالش‌های کاربران ایرانی تبدیل شده است. تا پیش از این، […]

در شرایط چالش‌‌برانگیز امروز دنیای ارزهای دیجیتال در ایران، دست‌وپنجه نرم‌ کردن با مشکلات بزرگی مانند مواجهه با تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی و دغدغه‌های حفظ امنیت دارایی‌‌‌ها و حریم‌خصوصی در این فضا نفس‌گیر است! در دنیای پرپیچ‌وخم رمزارزها، انتخاب صرافی مناسب به یکی از بزرگ‌‌‌ترین چالش‌های کاربران ایرانی تبدیل شده است. تا پیش از این، شاید تنها دغدغه‌ ایرانی‌‌‌ها پرداختن کارمزدهای کمتر و بهره‌مندی از امکانات بیشتر بود، اما حالا امنیت دارایی‌‌‌ها و جلوگیری از مسدود شدن آن‌‌‌ها هم خیلی جدی، به چالش‌های قبلی اضافه شده‌ است.

انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال

در شرایطی که تحریم‌ها و قوانین سختگیرانه دسترسی به رمزارز‌‌ها را دشوارتر کرده‌اند، حفظ حریم‌خصوصی و مدیریت هوشمندانه تراکنش‌‌‌ها به ضرورتی غیرقابل‌انکار تبدیل شده است. در ادامه با چالش‌های پیش‌روی و راهکارهای مؤثر برای حفظ امنیت و حریم‌خصوصی در دنیای رمزارز‌‌ها آشنا خواهید شد. تا مدتی پیش، کاربران در انتخاب صرافی به دنبال پلتفرمی با کارمزد کمتر و امکانات بیشتر بودند. اما امروز، این انتخاب به نگرانی‌های بزرگ‌تری چون امنیت دارایی‌‌‌ها و جلوگیری از فریز شدن آن‌‌ها تبدیل شده است. در شرایطی که برخی آدرس‌های صرافی‌‌‌ها افشا شده‌اند و بسیاری دیگر نیز در معرض شناسایی قرار دارند، توجه به حریم‌خصوصی تبدیل به یکی از ضروری‌‌‌ترین اصول برای حفاظت از سرمایه‌های دیجیتال شده است. با این حال، رسانه‌های تبلیغاتی و آموزشی خیلی کمتر از آنچه مورد نیاز است به این موضوع پرداخته‌اند.

رمزارز تحریمی: تهدیدی جدید برای کاربران ایرانی

اخیراً برخی کاربران با انجام تراکنش از صرافی‌های داخلی با مشکلاتی چون رد شدن تراکنش‌‌‌ها و حتی مسدود شدن دارایی‌های خود برای برخی ارزهای دیجیتال مانند تتر (USDT)، مواجه شده‌اند. به گزارش پیوست که این دست از ارزهای دیجیتال را رمزارز تحریمی می‌نامد، دشوارتر شدن استفاده از این دارایی‌های دیجیتال، حاکی از محدودیت‌های بیشتری برای کاربران ایرانی در مدیریت دارایی‌هایشان است.

دو راهی پرخطر انتخاب بین پلتفرم داخلی و خارجی

با حذف گزینه استفاده از صرافی‌های خارجی از روی میز بازار ایران، حالا کاربران بر سر دوراهی سختی قرار گرفته‌اند: یا باید ریسک کرده و خطرات استفاده از پلتفرم‌های ناشناس و خارجی را بپذیرند یا جایگزین‌های داخلی را انتخاب کنند و دارایی‌هایشان را در معرض خطر مسدود شدن قرار دهند؛ هر دو انتخاب دغدغه‌های خود را دارد و موضوع انتخاب بین بد و بدتر است. برای کاهش ریسک مسدودی دارایی‌ها، حفظ حریم‌خصوصی در تراکنش‌‌‌ها امری ضروری است و با وجود فشارهای اقتصادی، بسیاری از کاربران ایرانی هم ممکن است به دلیل تورم و شرایط موجود، این ریسک را بپذیرند، اما واقعیت این است که با تنگ‌تر شدن فضای فعالیت در این حوزه، اهمیت توجه به حریم‌خصوصی و امنیت تراکنش‌‌‌ها هم دوچندان می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، در هفته گذشته آرکهام اینتلیجنس، پلتفرم تحلیل داده‌های بلاکچینی که روی شناسایی، پیگیری و تحلیل تراکنش‌‌‌ها و آدرس‌های بلاکچین متمرکز است، صرافی نوبیتکس را در لیست صرافی‌های تحت بررسی قرار داد و کاربران زیادی هم از فلگ شدن این صرافی در این پلتفرم نگران شدند. امیر حسین راد؛ مدیرعامل نوبیتکس در واکنش به فلگ شدن صرافی، به دو جنبه اشاره کرد: انتقال دارایی از پلتفرم‌های داخلی به خارجی، به‌خصوص پلتفرم‌هایی که تحت قوانین تحریمی فعالیت می‌کنند، ممکن است باعث بلوکه‌شدن دارایی‌‌‌ها شود. برخی از استیبل‌کوین‌‌‌ها مانند تتر که روی برخی از شبکه‌ها قابلیت فریز شدن دارند، در صورتی که به نهادهای ناظر اثبات شود تراکنش‌های مرتبط با این ارزهای دیجیتال، اهداف مجرمانه مانند پولشویی یا تأمین مالی تروریسم دارند، مسدود می‌شوند. یکی از توصیه‌های اصلی کارشناسان حوزه ازرهای دیجیتال، همیشه این بوده که از صرافی‌ها، به عنوان کیف‌پول استفاده نکنید! شناسایی آدرس‌های مرتبط با صرافی‌ها، با توجه به حجم بالای تراکنش‌ها، کار پیچیده‌ای نیست. بنابراین، بهتر است همیشه دارایی‌های خود را به کیف‌پول‌های شخصی منتقل کنید تا خطرات احتمالی حداقل تا حدی کاهش پیدا کند. با این حال، برخی مدیران صرافی‌‌‌ها نسبت به این توصیه واکنش نشان داده و آن را نشانه کم‌دانشی در این حوزه می‌دانند: امیر حسین مردانی؛ مدیرعامل بیت‌پین در توئیتی نوشت: این اینفلوئنسرک‌های توئیتری‌ که پیشنهاد می‌کنن پول از صرافی خارج‌ کنید و به والت شخصی ببرید، نشون دادن که حتی یک مقدارم دانش حوزه رمزارز رو ندارند.

که البته این توئیت با سیل واکنش‌های منفی کاربران روبه‌رو شد!

شفافیت در بلاکچین، زمینه‌ای را فراهم می‌کند که امکان توسعه ابزارهای حفظ حریم‌خصوصی و در عین حال شناسایی هویت‌‌‌ها وجود داشته باشد. شرکت‌هایی مانند چین‌آنالیسیس از داده‌هایی مانند IP و اطلاعات هویتی برای شناسایی هویت کاربران استفاده می‌کنند، پس در چنین شرایطی نگه داشتن دارایی در صرافی‌ها، امنیت دارایی کاربر را به خطر می‌اندازد. در فضای کریپتویی امروز، آموزش و آگاهی، مخصوصاً برای کاربران ایرانی که با چالش‌های زیادی در این حوزه رو‌به‌رو هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این حوزه پیچیده و نوظهور، اطلاعات درست و به‌روز می‌تواند تفاوت بزرگی در تصمیم‌گیری‌های مالی و سرمایه‌گذاری ایجاد کند. آموزش و آگاهی در فضای کریپتویی، به پیشگیری از ریسک‌های ناشی از کمبود اطلاعات، جلوگیری از کلاهبرداری‌ها، استفاده بهینه از فرصت‌ها، آشنایی با قوانین و مقررات، توانمندسازی در مدیریت دارایی‌‌‌ها کمک می‌کند و شما می‌توانید با راهکارهای زیر آگاهی خود را در فضای کریپتویی افزایش دهید:

شرکت در دوره‌های آموزشی: امروزه دوره‌های آموزشی متعددی در زمینه کریپتوکارنسی و بلاک‌چین ارائه می‌شود که می‌تواند به کاربران در یادگیری مفاهیم اساسی کمک کند.

مطالعه منابع معتبر: استفاده از کتاب‌ها، مقالات، و منابع آنلاین معتبر می‌تواند دانش کاربران را افزایش دهد. همچنین پیگیری خبرهای به‌روز از منابع معتبر بسیار مهم است.

شرکت در انجمن‌ها و گروه‌های تخصصی معتبر: حضور در انجمن‌ها و گروه‌های مرتبط با کریپتوکارنسی می‌تواند به تبادل اطلاعات و یادگیری از تجربیات دیگران کمک کند.

آزمون و خطا در محیط‌های امن: استفاده از پلتفرم‌های آزمایشی و محیط‌های شبیه‌سازی می‌تواند به کاربران این امکان را بدهد که بدون ریسک واقعی، مهارت‌های خود را تقویت کنند.