گروه ارتباطات- بحث واگذاری امتیاز اپراتورهای خصوصی پست چند ماهی است داغ است تا آن که چند روز گذشته مدیرعامل شرکت ملی پست ایران از اتمام فروش اسناد مزایده خبر داد و برای برگزاری مزایده واگذاری تا پایان سال و آغاز فعالیت از مرداد ۹۶ ابراز امیدواری کرد. از این رو در ادامه به […]
گروه ارتباطات- بحث واگذاری امتیاز اپراتورهای خصوصی پست چند ماهی است داغ است تا آن که چند روز گذشته مدیرعامل شرکت ملی پست ایران از اتمام فروش اسناد مزایده خبر داد و برای برگزاری مزایده واگذاری تا پایان سال و آغاز فعالیت از مرداد ۹۶ ابراز امیدواری کرد.
از این رو در ادامه به جزییات برگزاری مزایده و نقش فعالان فعلی در آینده اپراتورهای خصوصی پست میپردازیم.
به گزارش مناقصهمزایده؛ معاون وزیر ارتباطات در مورد آخرین وضعیت راهاندازی اپراتور خصوصی پست در کشور، گفت: اسناد این مزایده فروخته شده و تاکنون ۲۶ شرکت شامل افراد حقیقی و حقوقی این اسناد را خریداری کردهاند که در میان آنها شاهد حضور شرکتهای توانمندی نیز هستیم.
وی گفت: پیشبینی میشود با توجه به تقاضاهای موجود شاهد حضور قدرتمند دو اپراتور پستی بخش خصوصی از مرداد ماه سال ۹۶ در کشور باشیم.
مهری تأکید کرد: شرکت ملی پست به عنوان شرکت دولتی در این بخش تنها ۱۰ درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده است و ۹۰ درصد سهم بازار پست در ایران رها شده است که امیدواریم با راهاندازی پست خصوصی شاهد رونق این بازار باشیم.
فعالان فعلی پستی سهامدار اپراتورهای غیردولتی میشوند
در پی ملی شدن شرکت پست، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بندهایی از ضوابط پروانه اپراتورهای پستی غیردولتی را تغییر داد، برای فعالان فعلی پستی در اپراتورهای جدید سهم نگاه داشته شده و اپراتورهای جدید دوره حفاظت دارند.
در پی تصویب اساسنامه شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بندهایی از مصوبه «ضوابط حاکم بر پروانه فعالیت اپراتورهای پستی غیردولتی» برای تعیین دوره حفاظت و سهم برای فعالان فعلی پستی تغییر داد.
تغییرات به شرح زیر است:
روش انتخاب
روش انتخاب شرکت ارایهکننده خدمات پستی، از طریق مزایده و براساس ضوابط مندرج در پیوست یک و سایر شرایط عمومی مزایده که توسط سازمان اعلام میشود، خواهد بود. در این مزایده حداکثر دو شرکت به عنوان برنده(گان) مزایده انتخاب خواهد شد. در صورت انتخاب یک برنده در مزایده، مزایده بعدی بهمنظور برنده دوم برگزار خواهد شد.
دوره حفاظت
برای حمایت از دارندگان پروانه سراسری، سومین پروانه مشابه برای ایجاد، بهرهبرداری و ارایه خدمات پستی تا دو سال از تاریخ لازمالاجراشدن اولین پروانه از دو پروانه اپراتور پستی غیردولتی، صادر نخواهد شد.
مشارکت دادن فعالان پستی
حداقل ۳۰ درصد سهام شخص حقوقی یا کنسرسیوم شرکتکننده در مزایده باید متعلق به حداقل ۳ شرکت فعال در حوزه خدمات پستی که مدارک خود را براساس مصوبات کمیسیون به سازمان ارسال داشتهاند و تأییدیه فعالیت از سازمان دریافت کردهاند، باشد، به نحوی که سهم هر یک کمتر از ۵ درصد نباشد.
بعد از تکلیف وزارت ارتباطات به واگذاری حداقل دو پروانه اپراتور پست خصوصی، مبلغ تضمین شرکت در مزایده این موضوع ۲۰ میلیارد ریال تعیین شد.
با اصلاح اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، وزارت ارتباطات مکلف به صدور پروانههای پست خصوصی شد تا رقابت در بازار این حوزه شکل گیرد.
لذا در این راستا، فراخوانی برای واگذاری پروانههای این حوزه در بخش ایجاد و بهرهبرداری از شبکه ارایه خدمات پستی صورت گرفت تا کلیه علاقهمندان به ورود در بازار این حوزه به صورت رسمی درخواست خود را اعلام کنند.
این فراخوان در قالب مزایده و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی متولی آن بود.
همانطور که پیش از این هم گفته شد، این فراخوان مزایده در راستای اجرای مصوبه شماره ۴ جلسه شماره ۲۳۹ مورخ ۰۳/۰۵/۱۳۹۵ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، در نظر داشت «پروانه ایجاد و بهرهبرداری از شبکه ارایه خدمات پستی» را به شرکتهای غیردولتی که وفق قوانین و مقررات در ایران به ثبت رسیده باشند واگذار کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.