یک روزنامه انگلیسی با اشاره به دستور اجرایی «ترامپ» درمورد ممنوعیت مهاجرت مسلمانان ۷ کشور به آمریکا این سؤال را مطرح میکند که چرا نام عربستان در میان ۷ هفت کشور نیست.به گزارش مهر، روزنامه ایندیپندنت با ذکر مواردی همچون حملات ۱۱ سپتامبر و اینکه شمار قابلتوجهی از عاملان این حملات از شهروندان […]
یک روزنامه انگلیسی با اشاره به دستور اجرایی «ترامپ» درمورد ممنوعیت مهاجرت مسلمانان ۷ کشور به آمریکا این سؤال را مطرح میکند که چرا نام عربستان در میان ۷ هفت کشور نیست.به گزارش مهر، روزنامه ایندیپندنت با ذکر مواردی همچون حملات ۱۱ سپتامبر و اینکه شمار قابلتوجهی از عاملان این حملات از شهروندان عربستانسعودی بودهاند، این مطلب را مطرح کرده که چرا نام عربستان در لیست کشورهایی که مشمول سیاستهای مهاجرتی ترامپ شدهاند نیست.
این روزنامه انگلیسی همچنین مینویسد که عربستان با سیاستهای خود بسیاری از برنامههای آمریکا از جمله طرح مبارزه با داعش را با مشکل مواجه کرده اما با این وجود نام این کشور در لیست ذکر شده نیست.
در این گزارش آمده است: عربستانسعودی یکی از شناخته شدهترین کشورهای مسلمان در جهان است که همواره ارتباط زیادی با گسترش و حمایت از تروریسم در جهان داشته است. عربستانسعودی از نظر نقض حقوق بشر نیز کارنامه سیاهی در دست دارد. اما چرا دونالدترامپ برخلاف دیگر کشورهای مسلمان، از لغو صدور روادید آمریکا برای شهروندان این کشور صرف نظر کرد؟
دونالد ترامپ در یک فرمان اجرایی ورود مهاجران به آمریکا را به حالت تعلیق درآورد. وی همچنین صدور روادید برای شهروندان کشورهای عمدتاً مسلمان از قبیل ایران، سوریه، عراق، لیبی، سومالی، یمن و سودان را با هدف آنچه جلوگیری از حملات تروریستی به خاک آمریکا خواند، متوقف کرد. با این حال، ترامپ در این فرمان اجرایی به عربستان سعودی که با بزرگترین حادثه تروریستی رخ داده در خاک آمریکا مرتبط است، اشارهای نکرده است. این در حالیست که ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربایی که در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر نقش داشتند، شهروند عربستان بودند.
ایندیپندنت در ادامه مینویسد: همچنین اسناد منتشر شده از سوی ویکیلیکس نشان میدهد عربستانسعودی و برخی کشورهای حاشیه خلیجفارس که با آمریکا روابط دوستانهای دارند، از گروههای تروریستی همچون طالبان و القاعده حمایت مالی میکنند. در برخی از این اسناد آمده است: «عربستانسعودی بزرگترین حامی مالی گروههای تروریستی سنی مذهب در منطقه است.»
ایندیپندنت مینویسد: این کشور وهابی که به صورت افراطگرایانهای قوانین اسلام را تحریف کرده است و به اجرا در میآورد، حامی بزرگی برای گروه تروریستی داعش است و بنیادهای فکری گروه تروریستی داعش تا حد زیادی به تفکر وهابیت نزدیک است.
این کشور که سرپرستی مقدسترین اماکن اسلامی در مکه و مدینه را بر عهده دارد، هیچگاه اظهارات ضداسلامی دونالدترامپ در خصوص مسلمانان را محکوم نکرده است. در عین حال، ترامپ در نظر عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس به دلیل مخالفتهایی که با ایران دارد، از جایگاه بالایی برخوردار است.
این حقیقت در اظهارات بیاساس عادلالجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، پس از مراسم تحلیف رییسجمهور جدید آمریکا به چشم میخورد: «ما نسبت به دولت ترامپ بسیار خوشبین هستیم. مواضعی که ترامپ اتخاذ کرده با مواضع ما کاملاً همسو و هم جهت است. حضور آمریکا در صحنه بینالمللی امری است که ما از آن استقبال میکنیم؛ زیرا بدون مداخله آمریکا، جهان به بنبست میرسد.»
در بخش پایانی مطلب ایندیپندنت آمده است: این در حالی است که روابط اوباما با عربستان نسبت به رؤسای جمهور پیشین آمریکا به مراتب سردتر بود. توافق هستهای ایران نیز یکی از دستاوردهای دولت اوباما بود که انتقاد شدید عربستان را در پی داشت. عربستان از سال ۱۹۴۵ همواره یکی از متحدان سرسخت آمریکا بوده است. همچنین دو کشور عربستان و آمریکا روابط تجاری و امنیتی گستردهای با یکدیگر دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.