کشفیات و پژوهش‌هایی از دنیای حیوانات

کشفیات و پژوهش‌هایی از دنیای حیوانات تبدیل پوسته تخم‌مرغ به دستگاه ذخیره‌سازی اطلاعات دوستدار طبیعت گروه محیط‌زیست- گروه علمی مؤسسه فناوری گوییژو قصد دارد بقایای تخم‌مرغ میل شده را به دستگاه ذخیره‌سازی اطلاعات تبدیل کند. این دستگاه، حافظه مقاومتی قابل دسترسی تصادفی با علامت اختصاری ReRAM، نوعی حافظه پاک شدنی، با حجم بالا و کم‌ترین […]

کشفیات و پژوهش‌هایی از دنیای حیوانات

تبدیل پوسته تخم‌مرغ به دستگاه ذخیره‌سازی اطلاعات دوستدار طبیعت

گروه محیط‌زیست- گروه علمی مؤسسه فناوری گوییژو قصد دارد بقایای تخم‌مرغ میل شده را به دستگاه ذخیره‌سازی اطلاعات تبدیل کند.

این دستگاه، حافظه مقاومتی قابل دسترسی تصادفی با علامت اختصاری ReRAM، نوعی حافظه پاک شدنی، با حجم بالا و کم‌ترین سیستم انرژی ذخیره‌سازی اطلاعات است و به جای ذخیره‌سازی شارژ همچون حافظه‌های مرسوم، ReRAM با ایجاد مقاومت الکتریکی از مواد دی‌الکتریک جامد استفاده می‌کند و ولتاژ را بدون جریان الکتریکی و به عنوان یک عایق انتقال می‌دهد.

محققان اظهارکردند: پوسته تخم‌مرغ مثل حافظه مقاومتی سوییچینگ عمل می‌کند، اما هنوز از این ویژگی‌ در پورت‌های USB استفاده نشده است.

گربه‌ها به اندازه سگ‌ها «باهوش» هستند

براساس یافته‌های تازه پژوهشگران، گربه‌ها برخلاف تصور رایج به اندازه سگ‌‌ها باهوش هستند.

پژوهشگران ژاپنی می‌گویند که گربه‌ها آزمایش‌های مشخص حافظه را به خوبی سگ‌‌ها انجام می‌دهند که نشان می‌دهد به همان اندازه باهوش هستند.

مطالعه‌ای که بر روی ۴۹ گربه خانگی انجام شده نشان می‌دهد که گربه‌ها تجربه‌های خوشایندی مانند خوردن خوراکی مورد علاقه‌شان را به یاد می‌آورند.

این نوع از یادآوری رویدادهای خاص که «حافظه اپیزودیک» نام دارد، پیش از این در مورد سگ‌‌ها به اثبات رسیده است.

 پژواک‌یابی به روش حیواناتی مانند خفاش

محققان از دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ(LMU) طی یک پژوهش جدید نشان دادند که تقریباً هر انسانی می‌تواند مهارت استفاده از انعکاس صدا را در خود ارتقا داده و مانند برخی حیوانات ابعاد یک اتاق را از این طریق برآورد کنند.

این محققان با استفاده از اسکنرهای MRIدریافتند که طی این فرایند کدامیک از قسمت‌های مغز فعال می‌شود.

شنوایی انسان در مقایسه با حیواناتی مانند خفاش‌‌ها و دلفین‌‌ها که با استفاده از صدا به حرکت و مسیر خود ادامه می‌دهند بسیار کم است. اما طی گزارش‌های به دست آمده انسان‌ها نیز قادر به یادگیری استفاده از انعکاس صدا برای احساس محیط اطراف خود هستند.

جای شگفتی است که این پژوهش بر روی افراد نابینا نشان داد که صدای منعکس شده عمدتاً در قشر بینایی پردازش می‌شود که این فعال‌سازی در افراد بینا نیز گزارش شده اما نسبتاً ضعیف است.

این پژوهش نشان می‌دهد که انسان نیز همانند خفاش‌ها می‌تواند با افزایش تمرین، مهارت پژواک‌یابی خود را افرایش دهد.

گام بعدی این محققان استفاده از یافته‌های خود به منظور توسعه برنامه‌های آموزشی انعکاس صدا برای افرادی است که دارای اختلال بینایی هستند.

کشف خرچنگی که بدن ماهی‌ها را پاکسازی می‌کند

 دانشمندان خرچنگ جدیدی را در دریای کاراییب کشف کرده‌اند که مانند آب نبات خط‌های رنگی دارد. این خرچنگ بدن ماهی‌های بزرگ‌تر را پاکسازی می‌کند.

 الن مولرکه برای عکاسی زیرآبی از خرچنگ‌های سرخ به پارک ملی آبی در جزیره بونیر رفته بود، متوجه این خرچنگ ناشناخته شد. او پس از عکاسی بیش‌تر از این موجود ناشناخته که میان شکاف‌های صخره‌ها با مارماهی‌ها حرکت می‌کرد، تحقیقات خود را درباره گونه جدید آغاز کرد.

این خرچنگ که حدود دو تا ۳ میلیمتر است، شب‌ها از خانه خود بیرون می‌آید و شاید به همین دلیل تا به حال کشف نشده بوده است.

یکی دیگر از نکات جالب خرچنگ آب نباتی، رنگ درخشان و شاخک‌های پرزدار آن است. این ویژگی مختص سخت‌پوستانی است که فرایند پاکسازی را انجام می‌دهند.

تغذیه خفاش‌های برزیلی از خون انسان

 تحلیل‌های دانشمندان نشان می‌دهد خفاش‌های برزیلی از خون انسان تغذیه می‌کنند.

 «دیفایلا اکائوداتا» (Diphylla ecaudata) که یک خفاش خون‌آشام است در جنگل‌های شمال شرق برزیل زندگی می‌کند. این حیوان یکی از ۳ گونه خفاشی است که فقط از خون تغذیه می‌کنند.

 

در همین راستا دانشمندان همیشه تصور می‌کردند پرندگان تنها طعمه آنان هستند اما تحلیل‌های کود در این اواخر نشان داده آنها از خون انسان نیز تغذیه می‌کنند.