علی غلامفراهانی- سفرههای خانوادهها هر روز بهخاطر گرانی آب میرود! قیمت اقلام و کالاهای اساسی علیالخصوص تغذیه روزبهروز در حال افزایش است. کافی است نگاهی به قیمت اقلامیای همچون گوشت و مرغ طی سالهای اخیر بیندازید تا ببینید چقدر از اصلیترین مایحتاج خوراکی کشور گرانتر شده است. در دولت قبل به دلیل ادامه برنامه حذف […]
علی غلامفراهانی- سفرههای خانوادهها هر روز بهخاطر گرانی آب میرود! قیمت اقلام و کالاهای اساسی علیالخصوص تغذیه روزبهروز در حال افزایش است. کافی است نگاهی به قیمت اقلامیای همچون گوشت و مرغ طی سالهای اخیر بیندازید تا ببینید چقدر از اصلیترین مایحتاج خوراکی کشور گرانتر شده است. در دولت قبل به دلیل ادامه برنامه حذف ارزترجیحی شاهد انقلابی در افزایش قیمتها بودیم و حالا دولت چهاردهم باید سروسامانی به این مهم بدهد. بدون تعارف باید گفت؛ سفرهها هر روز کوچکتر میشوند و این ضربهای است که به اکثریت جامعه وارد میشود. در واقع اینكه هر روز كالاها را گرانتر از روز قبل بخریم، شگفتزدهمان نمیكند. گرانی همنشین و عضوی ثابت در خانوار ایرانی شده است. حالا كاخ سفید را نفرین كنیم یا مسئولان كاخنشین هم چندان دردی را دوا نمیكند؛ ظاهراً این نفرینها فقط گردن برخیها را كلفتتر مینماید و لاغیر. میشود گفت؛ در این گرانی قید خرید خیلی از مایحتاج را میزنیم اما خورد و خوراك را چه كنیم؟ نیمرویی كه میتوانست وعده شام یك خانواده باشد، در همین مدت چند برابر گران شده، گوشت و پلو و خورشت، پیشكش! گرانی برای همه است ولی آنها كه درآمد كمتری دارند و در دهكهای اول درآمدی هستند، فشار ناشی از افزایش قیمت اقلام خوراكی را بیشتر حس میكنند و به آنها فشار بیشتری میآورد و با افزایش گرانی مواد غذایی، سفرهشان كوچكتر از امروز میشود. برای همین میزان مصرف بسیاری از اقلام اساسی خوراكی در چند سال اخیر روبه كاهش گذاشته است.
گرانی نان به تهران رسید
از مدتها پیش زمزمههای گران شدن نان به گوش میرسید. زمزمههایی که تا همین چند روز پیش از سوی مسئولان، انکار و تکذیب میشد. یازدهم مردادماه وزیر کشور گرانی نان را تکذیب کرد، اما یک روز بعد یعنی دوازدهم مرداد، اخبار رسمی استانها از افزایش دولتی قیمت نان حکایت داشت. آنطور که خبرگزاری فارس هم عنوان کرد؛ گران شدن نان از استان خراسانرضوی شروع و به تدریج در سایر استانها این گرانی اعمال شد. اما در شرایطی گرانی ۳۰ تا ۴۰ درصدی نان در حدود ۱۳ استان اتفاق افتاده که این گرانی، قوت اصلی مردم و به ویژه کمدرآمدها را تحتتأثیر قرار داده؛ حالا کار به جایی رسیده که برخی گزارشها حاکی از خرید نان نصفه و حتی نان نسیه در برخی مناطق است. دیروز (دوشنبه) و براساس اعلام رئیس اتحادیه نانوایان سنتی کشور، قیمت نان سنتی در استان تهران افزایش یافت. فاطمه نظری؛ رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران، گفت: نان سنگک ساده از ۳ به ۵ هزار تومان، همچنین قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک، از ۱,۸۰۰ تومان به ۲,۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲,۵۰۰ تومان به ۳,۵۰۰ تومان رسید. وی افزود: نان لواش با آرد نوع یک از ۵۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ۶۵۰ به ۹۰۰ تومان رسید. قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به ۱,۲۶۰ تومان و نوع دو از ۱,۲۰۰ به ۱,۵۰۰ تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از ۷۰۰ به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱,۰۰۰ به ۱,۲۰۰ تومان تغییر یافت. به گفته وی، شکل عرضه نان کنجدی نیز تغییر یافته، به این ترتیب که در کارتخوانهای عرضه نان قسمتی جداگانه برای خرید کنجد در نظر گرفته شده و مشتریان میتوانند از این قسمت بهازای هر نان از ۱۰ تا ۳۰ گرم کنجد خریداری کنند و نانوا با نظر مشتری از این کنجد در پخت نان استفاده میکند.
دیدگاه بسته شده است.