دیوار ترامپ و مشکلات مهاجران

    تله سور در گزارشی اعلام کرد: دیواری که رییس‌جمهوری آمریکا برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی وعده داده است، تنها بخش ناراحت‌کننده این موضوع نیست.به گزارش مهر به نقل از «تله‌سور»، دیواری که دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا برای جلوگیری از ورود مهاجران و افراد غیرقانونی به ویژه از مرز مکزیک وعده داده است، […]

    تله سور در گزارشی اعلام کرد: دیواری که رییس‌جمهوری آمریکا برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی وعده داده است، تنها بخش ناراحت‌کننده این موضوع نیست.به گزارش مهر به نقل از «تله‌سور»، دیواری که دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا برای جلوگیری از ورود مهاجران و افراد غیرقانونی به ویژه از مرز مکزیک وعده داده است، تنها بخش ناراحت‌کننده این موضوع نیست.

در این گزارش به نقل از «ایلکا‌اولیباکورادو»، نویسنده گوآتمالایی درباره اقدام به مهاجرت خود در سال ۲۰۰۳، آمده است: افراد برای برخورداری از نعمت زندگی به آمریکا نمی‌روند، بلکه این اقدام را به دلیل اجبار برای خروج از کشور خود انجام می‌دهند.

تله سور در گزارش خود می‌نویسد: ترامپ اخیراً دو دستور درباره مهاجران امضا کرده است که یکی از آنها در رابطه با ساخت دیوار حائل میان آمریکا و مکزیک و دیگری درباره لغو تسهیلات ورود به این کشور برای مهاجران سیاسی و پناهجویان است.

این خبرگزاری در گزارش خود می‌افزاید: دیواری که رییس‌جمهور، جمهوریخواه آمریکا به طول ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر از آن صحبت می‌کند، از مدت‌ها قبل و توسط «بیل‌کلینتون» رییس‌جمهوری دموکرات این کشور در سال ۱۹۹۴ و سپس توسط «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا پایه‌ریزی و پیگیری شد.

در ادامه گزارش تله‌سور آمده است: اگر نگاهی به گذشته بیندازیم، می‌بینیم که «باراک‌اوباما» رییس‌جمهوری پیشین آمریکا در دو دوره ریاست جمهوری خود با اخراج دو میلیون و ۶۰۰ هزار مهاجری که فاقد اسناد و مدارک کافی بوده‌اند، بیش‌ترین سهم را در این موضوع در کارنامه خود داشته است.

این خبرگزاری به نقل از «کورادو» نویسنده گوآتمالایی می‌نویسد: اگر چه مردم از ترامپ به خاطر سخنان وی می‌ترسند، اما اوباما رییس‌جمهوری بود که بیش‌ترین نقش را در اخراج مهاجران، به رغم حمایت شهروندان آمریکای لاتین در کمپین خود، انجام داده است. وی کسی بود که تمام مرز‌ها با مکزیک را به حالت نظامی درآورد.

کورادو در ادامه می‌افزاید: ناراحت‌کننده‌‌ترین بخش، بدبختی انسان‌هایی است که زندگی خود را با هدف انجام ۳ شیفت کار و تأمین مایحتاج روزانه خود و خانواده‌هایی که در وطن دارند، به خطر می‌اندازند.

در ادامه خبرگزاری تله سور با طرح یک سؤال می‌نویسد: آیا کشورهای مبدأ برای پذیرش مهاجرانی که از آمریکا اخراج شده‌اند، آمادگی دارند؟

در جواب به نقل از «اومبرتو روکه بیانوئبا» معاون وزیر جمعیت، مهاجرت و امور مذهبی وزارت کشور مکزیک آمده است: دولت، اعلام می‌کند که برای بازگشت احتمالی یا فوری شهروندان خود در قبال سیاست آمریکا آمادگی دارد. در واقع، باید به یاد داشته باشیم که در سال ۲۰۰۸ حدود ۷۰۰ هزار نفر به این کشور بازگشته‌اند و هیچ پیام هشداری به دولت فدرال داده نشد.

در ادامه تله سور می‌نویسد: اما شمار مکزیکی‌هایی که بالقوه می‌توانند به این کشور بازگردند، بسیار بیش‌تر از آن چیزی است که بیانوئبا اعلام کرده است. آمریکا کشوری است که بیش‌ترین شمار جذب مهاجر از مکزیک را دارد و در سال ۲۰۱۵ تعداد مهاجرت‌ها ۱۲ میلیون و ۵۰ هزار نفر تخمین زده شد.

خبرگزاری تله سور تأکید می‌کند: آمار‌ها نشان می‌دهد که از ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مهاجر فاقد اسناد هویتی، حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آنها مکزیکی هستند و بقیه این افراد از کشورهای آمریکای مرکزی و آسیا آمده‌اند.

این رسانه آمریکای لاتین می‌افزاید: از طرفی، تحقیق انجام شده توسط مرکز مطالعات مالی آمریکای لاتین نشان می‌دهد که مهاجران مکزیکی حدود ۸۷ درصد از درآمد خود را در چرخه اقتصادی آمریکا خرج می‌کنند، زیرا متوسط انتقال پول به مکزیک تنها حدود ۳۱۷ دلار در ماه است.

 

در پایان این گزارش آمده است: بار سنگین عدم حضور خانواده، منزوی شدن به دلیل ترس از اخراج شدن از آمریکا که خود باعث کار در فضایی دور از متولیان قانون می‌شود و ساعت‌های اضافی کار که باید برای استراحت در منزل صرف شود و نیز ارسال کمک مالی به خانواده در کشور مبدأ از دیگر مشکلات مهاجران است.