علی غلامفراهانی- در آستانه شروع فصل تحصیلی هستیم. فصل مدارس برای میلیونها دانشآموزی که قرار است سر کلاس بروند، فرصتی است برای یادگیری علم و دانش برای ساختن آیندهای بهتر اما برای والدینی که باید با معضلات تحصیلی فرزندانشان سر و کله بزنند، اصلاً آسان نیست. از ثبتنام فرزندشان در مدارس گرفته تا پول شهریه، […]
علی غلامفراهانی- در آستانه شروع فصل تحصیلی هستیم. فصل مدارس برای میلیونها دانشآموزی که قرار است سر کلاس بروند، فرصتی است برای یادگیری علم و دانش برای ساختن آیندهای بهتر اما برای والدینی که باید با معضلات تحصیلی فرزندانشان سر و کله بزنند، اصلاً آسان نیست. از ثبتنام فرزندشان در مدارس گرفته تا پول شهریه، سرویس مدارس و البته خرید کتاب و لوازمالتحریر که این آخری با توجه به افزایش شدید قیمت، حسابی والدین را نگران کرده است. در واقع موضوع افزایش قیمتها و اینکه نزدیک ماه مهر همه چیز از جمله لوازمالتحریر گران میشود به موضوع تکراری و قابل بحث مردم تبدیل شده است. اینکه همیشه در آستانه مهرماه تقاضا برای خرید لوازمالتحریر افزایش مییابد و مردم درصدد تدارک آغاز مدرسهای خاطرهانگیز برای فرزندان هستند، بر کسی پوشیده نیست. اما در سالهای اخیر بروز برخی آشفتگیها و التهابات در بازار و نوسان قیمت، شیرینی این ایام را بر کام عدهای از مردم تلخ کرده و روزهایی پرتنش و پراضطرابی را برای مردم رقم زده است. گویا دیگر تحصیل علم و نوشتن مشق را هم باید به فهرست بلندبالای نیازهای پرهزینه خانوادههای ایرانی اضافه کرد. خانوادههایی که در سالهای اخیر ذرهذره آبشدن سرمایه و پسانداز خود را به نظاره نشستند و حالا باید دغدغه تأمین دفتر و خودکار فرزندانشان را هم بیش از پیش داشته باشند. چراکه قیمت لوازمالتحریر نیز همچون بسیاری از کالاها در سالجاری رشد قابلتوجهی داشته و خانوادهها به دلیل این رشد قیمتی با چالشهای گوناگونی مواجه شدهاند. متأسفانه اکنون خانوادههایی با چالش تأمین لوازمالتحریر مواجه شدهاند که تا همین چند سال پیش نیمنگاهی به دانشآموزان کمبضاعت داشتند و در کنار خرید مورد نیاز فرزند خود، تأمین بخشی از مایحتاج همنوعان خود را هم برعهده میگرفتند. اما در حالحاضر خانوادههایی که در طبقه متوسط جامعه قرار داشتند، مجبورند فقط نیازهای ضروری فرزندشان را تأمین کنند و بخش مهمی از اقلام را از کالاهای هر چند مندرس سالهای گذشته به سال جدید تحصیلی انتقال دهند.
۷۰۰ هزار یا ۲٫۵ میلیون تومان؟
بر سر مقدار افزایش قیمت لوازمالتحریر بحث زیاد است. از یکسو رئیس اتحادیه صنف لوازمالتحریر قم، بهطور کلی حداقل هزینه تهیه یک پک لوازمالتحریر مرغوب ایرانی برای نیمفصل ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان دانسته ولی بررسیها نشان میدهد که میزان بودجه لازم جهت خرید لوازمالتحریر ضروری برای یک دانشآموز پایه ابتدایی، حداقل دومیلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که بسته به تعداد، برند و نوع لوازمالتحریر این قیمت متغیر است. عوامل متعددی نظیر افزایش قیمت کاغذ طی سالهای گذشته، تورم سالانه، افزایش هزینههای تولید و… بر افزایش قیمت این محصولات تأثیر گذاشته است. اکنون در حالی قیمت لوازمالتحریر هم فاصله معناداری با قدرت خرید خانوادهها پیدا کرده که انتظار میرود دولت در همین ابتدای کار خود سیاستهای ضدتورمی به اجرا بگذارد و بهصورت ریشهایتر به حل این معضل بپردازد. با این تفاسیر حال تکلیف یک بوم و دو هوا بودن افزایش قیمتها و سیاستهای تنظیم بازار چیست؟ چرا با همه این تدابیر و اتخاذ سیاستهای گوناگون باز هم این مصرفکننده است که بار گرانیها را به دوش میکشد و از این سیاستها ناراضی است؟ یا با توجه به وجود کالاهای مورد نیاز مردم به میزان کافی چرا قیمتها همچنان بالاست؟
دیدگاه بسته شده است.