پارک علم و فناوری پردیس مانع خروج ۷۲۵ میلیون یورو از کشور شد!

پارک فناوری پردیس با تبدیل به منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، از مزایا و تسهیلات ویژه‌ای برخوردار می‌شود. به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، تسهیلات تعهدات ارزی، ساده‌سازی روند صادرات و واردات، تعرفه مصرف انرژی طبق مراکز پژوهش، تأسیس بانک و دانشگاه خارجی و… جزء این تسهیلات است. طبق گفته او از طریق پارک، یک میلیارد […]

پارک فناوری پردیس با تبدیل به منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، از مزایا و تسهیلات ویژه‌ای برخوردار می‌شود. به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، تسهیلات تعهدات ارزی، ساده‌سازی روند صادرات و واردات، تعرفه مصرف انرژی طبق مراکز پژوهش، تأسیس بانک و دانشگاه خارجی و… جزء این تسهیلات است. طبق گفته او از طریق پارک، یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی صورت گرفته است. به گزارش پیوست، در آیین تأسیس منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، مهدی صفاری‌نیا؛ رئیس پارک فناوری پردیس، درباره نقش حمایتی دولت، گفت: دولت در تأسیس مناطق نوآوری نقش حمایتی و ایجاد زیرساخت دارد. او با اشاره به ضرورت تبدیل پارک فناوری پردیس به منطقه بین‌المللی، توضیح داد: باوجود ظرفیت‌های خوبی که در کشور بود ما احساس کردیم قوانین خوبی در حوزه دانش‌بنیان و فارغ‌التحصیلان این حوزه در کشور داریم. همچنین از آنجایی که در این حوزه رقابت وجود دارد اگر ما این فضا را ایجاد نمی‌کردیم سایر کشور‌ها انجام می‌دادند. در نهایت چند طرح فراملی با اجرای ملی ارائه شد و تصمیم بر این شد که به دلیل فضای نوآوری خوبی که وجود دارد، از پارک فناوری پردیس استفاده کنیم. پردیس به لحاظ فیزیکی قابلیت تبدیل شدن به بزرگ‌ترین پارک فناوری منطقه را دارد. این موضوع باعث می‌شود پارک فناوری پردیس ارتقا پیدا کند و مجموع برنامه‌های آن فراتر از سایر پارک‌‌ها باشد و تعاملات بین‌الملل شکل بگیرد. بر همین اساس در تیرماه این طرح به تصویب دولت رسید. صفاری‌نیا؛ درباره مزایای منطقه بین‌المللی نوآوری، توضیح داد: مزایای پارک فناوری پردیس مازاد سایر پارک‌های فناوری است. اعضای این پارک می‌توانند از فعالان اقتصادی باشند که مزایای خوبی در گمرک دارد. تخصیص ارز راحت‌تر، صادرات و واردات بهتر، تسهیل تعهدات ارزی، تعرفه انرژی مصرف طبق مراکز پژوهش، تأسیس بانک و دانشگاه خارجی و… است. گفته می‌شود به واسطه پارک فناوری پردیس، یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی به وجود آمده است و دوهزار نیرو در پارک کار می‌کنند و دوهزار و ۵٠٠ محصول در پارک تولید می‌شود.

فقط دانش و نخبه‌گرایی کافی نیست

در ادامه، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، اشاره کرد: ایران حدود ١٧ هزار فارغ‌التحصیل و حدود ١٠ هزار شرکت دانش‌بنیان دارد، اما برای رشد کشور فقط دانش و نخبه کافی نیست و باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم. به گفته او دهه ٨٠ جهش علمی صورت گرفت و در دهه ٩٠ فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان رشد کردند اما الان با حمایت و سرمایه‌گذاری باید این روند با سرعت بیشتری پیش برود. معاونت و پارک پردیس از همه توانمندی‌‌ها حمایت می‌کند. افشین؛ تأکید کرد که در رقابت جهانی انتظاری که خودمان از خودمان داریم و انتظاراتی که دنیا از ما دارد مهم است و باید به‌درستی از انتظارات را پیش ببریم. در این برنامه اعلام شد در سال ۱۴۰۲، فروش داخلی شرکت‌های عضو پارک ۶۰۳ هزار میلیارد ریال، با گردش مالی بیشتر از ١.٨٣٠ هزار میلیارد ریال بوده است. براساس اعلام پارک فناوری پردیس، بیش از ۳۰ محصول شرکت‌های عضو به ۳۰ کشور صادر شده و این شرکت‌ها توانسته‌اند در سال ۱۴۰۲، با بومی‌سازی دانش و فناوری‌‌ها و تولید محصولات پیشرفته در داخل کشور، مانع از خروج ارز از کشور به میزان ۷۲۵ میلیون یورو شوند.