گزارش مناقصهمزایده از مراسم روز ملی فناوری فضایی رونمایی از ماهوارههای سنجشی و مخابراتی «پیام» و «ناهید» برگزاری مزایده و اعطای پروانه اپراتورهای خصوصی پست تا دو ماه آینده گروه ارتباطات- ماهواره مخابراتی «ناهید» و ماهواره سنجشی «پیام» امیرکبیر با حضور رییسجمهور رونمایی شد که یکی از این ماهوارهها مخابراتی و دیگری ماهواره سنجش از […]
گزارش مناقصهمزایده از مراسم روز ملی فناوری فضایی
رونمایی از ماهوارههای سنجشی و مخابراتی «پیام» و «ناهید»
برگزاری مزایده و اعطای پروانه اپراتورهای خصوصی پست تا دو ماه آینده
گروه ارتباطات- ماهواره مخابراتی «ناهید» و ماهواره سنجشی «پیام» امیرکبیر با حضور رییسجمهور رونمایی شد که یکی از این ماهوارهها مخابراتی و دیگری ماهواره سنجش از دور است.
به گزارش مناقصهمزایده، روز ملی فناوری فضایی روزی است که کشورمان با پرتاب موفقیتآمیز ماهواره امید در ۱۴ بهمن سال ۱۳۸۷ به کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره پیوست. پس از این ایران هرسال در این روز، سالگرد دستیابی به این موفقیت جشن گرفته میشود و همراه با آن دستاوردهای جدید فضایی رونمایی شده و یا محمولههای مختلف فضایی پرتاب میشود.
سال گذشته نیز در روز ملی فناوری فضایی با حضور رییسجمهور از ماهواره سنجش از دور «دوستی» رونمایی شد که تاکنون این ماهواره به فضا پرتاب نشده است.
ماهواره ملی ایرانی تا دوسال و نیم دیگر در مدار قرار میگیرد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نخستین ماهواره ملی کشور با قابلیت کاملاً عملیاتی و تحت مالکیت صددرصد ایران تا دو سال و نیم دیگر پرتاب و در مدار زمین قرار میگیرد.
محمود واعظی در مراسم روز ملی فناوری فضایی با ارایه گزارش به رییسجمهور، عملکرد سه ساله وزارت ارتباطات را در حوزههای فناوری فضایی، مخابرات و فناوری اطلاعات تشریح کرد.
وی با بیان اینکه پس از برداشتن تحریمها، فضای جدیدی در عرصه بینالملل برای همکاریهای فضایی، مخابراتی و فناوری ایجاد شده است، افزود: هماکنون در این حوزهها، فضای رقابت به وجود آمده و علاوه بر آن در بخش تحقیق و توسعه شاهد ایجاد فضای همکاری مناسب با بازیگران بینالمللی این حوزه هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه با زمینههای به وجود آمده، شاهد افزایش کیفیت کالا در بخش ICT و خرید ارزانتر و در نهایت فراهم شدن بازار صادراتی در این حوزه هستیم، خطاب به رییسجمهور ادامه داد: بر مبنای ماده ۲۶ منشور حقوق شهروندی، وزارت ارتباطات در حال فراهم کردن دسترسی تمامی اقشار مردم به اطلاعات است تا در نهایت شاهد کاهش شکاف دیجیتالی در کشور باشیم. همچنین با تأکیدات مقام معظم رهبری و نیز شخص رییسجمهور، برنامه توسعه خود را بر مبنای امنیت و صیانت در حوزه فضای مجازی بهکار گرفتهایم.
واعظی به رونمایی از فاز نخست شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: با وجود شبکههای نسل سوم و چهارم تلفن همراه، دسترسی سریع و راحت مردم به امکانات شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است و در سایه این شبکه، شاهد توسعه تکنولوژیهای بومی و کسب و کار در این فضا هستیم.
وی اشتغال دانشبنیان را از دیگر ثمرههای سیاست صورت گرفته در وزارت ارتباطات عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۱۰۰ هزار شغل در این حوزه ایجاد شده است و سال آینده نیز شاهد ایجاد ۱۲۰ هزار شغل در این بخش خواهیم بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه طبق تأکیدات رییسجمهور، پروژه دولت الکترونیک در حال آمادهسازی است، ادامه داد: تمامی زیرساختهای این پروژه آماده شده و هماهنگیهای لازم با دستگاههای مختلف صورت گرفته است که امیدواریم تا پایان ماه جاری و زمانی که وقت رییسجمهور اجازه دهد، فاز نخست دولت الکترونیک را به بهرهبرداری برسانیم.
واعظی با بیان اینکه بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ۳ برابر رشد را طی ۳ سال گذشته داشته است، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه زمانبندی، با رشد متوسط ۱۹٫۶ درصد قصد داریم تا سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی را که هماکنون ۲٫۷ درصد است به ۵ درصد افزایش دهیم و سهم بازار فناوری اطلاعات تا پایان برنامه ششم به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش مییابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه ارایه گزارش خود به رییسجمهور به فعالیت شرکت پست اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت شرکت پست ۳۵۵ میلیارد تومان زیان انباشته داشت که امروز آن را به یک شرکت سودده تبدیل کردیم و تا دو ماه آینده نیز به فعالیت دو شرکت جدید خصوصی به عنوان اپراتورهای غیردولتی پست پروانه خواهیم داد.
(روش انتخاب شرکت ارایهکننده خدمات پستی، از طریق مزایده خواهد بود. در این مزایده حداکثر دو شرکت به عنوان برنده(گان) مزایده انتخاب خواهد شد.)
واعظی با اشاره به بازگشت سازمان فضایی ایران در ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: تلاش جدی در دو مسیر موازی در حوزه فضایی صورت گرفته است که یکی از آنها تأمین نیاز کشور به ماهوارههای ملی سنجشی و مخابراتی بوده است و در مسیر دیگر، موضوع حمایت جدی از فناوری فضایی بومی را در دستور کار داشتهایم.
وی تأکید کرد: قرارداد ماهواره ملی سنجش از دور با کشور خارجی منعقد شده و مراحل ساخت این ماهواره در حال انجام است؛ بر این اساس امیدواریم تا ۲.۵ سال آینده این ماهواره ملی به صورت کاملاً عملیاتی به عنوان نخستین ماهواره ایرانی در مدار زمین قرار گیرد. همچنین مذاکرات فنی برای قرارداد ساخت ماهواره ملی مخابراتی نیز در حال انجام است که امیدواریم این قرارداد نیز که با یک کشور خارجی است، در آینده نزدیک نهایی شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: طبق تأکیدات رییسجمهور در حوزه فناوری فضایی به جای پراکندهکاری و ساخت ماهوارههای جداگانه در دانشگاهها، مرکزیتی را تحت مدیریت سازمان فضایی ایران ایجاد کردهایم تا سرعت فعالیت در بخش فضایی کشور افزایش یابد و این سیاست را در رابطه با ماهوارههای آزمایشی سنجشی و مخابراتی بهکار گرفتهایم.
ثبت ۱۹ موقعیت مداری جدید برای ایران
رییس سازمان فضایی ایران از ثبت و در اختیار قرار گرفتن ۵ نقطه مداری جدید در مدار زمین خبر داد و گفت: پیوست ساخت ماهواره عملیاتی «پارس یک» نهایی شد.
محسن بهرامی در مراسم روز ملی فناوری فضایی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته طی ۳ سال اخیر در حوزه فضا، اظهار داشت: کشور ما در حال عبور از دوران تحقیقات و رسیدن به عرصه دستیابی به محصولات فضایی عملیاتی است تا فناوری فضایی را به یک فناوری کاربردی و راهبردی تبدیل کند.
وی این برنامهریزی را نشات گرفته از سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای کاربردی کردن فناوری فضایی در زندگی عادی مردم عنوان کرد و گفت: در دوره پسابرجام مذاکرات خوبی برای تأمین ماهوارههای ملی سنجش از دور و مخابراتی با کشورهای صاحب نام عرصه فضا صورت گرفته است تا علاوه بر نیاز کاربردی، شرایط لازم برای انتقال دانش فنی ساخت ماهواره نیز در کشور فراهم شود.
بهرامی ادامه داد: در همین حال رشد و توسعه بومی فناوری فضایی را با همکاری مراکز علمی و تحقیقاتی در کشور بهکار گرفتهایم که از جمله اقدامات صورت گرفته میتوان به شروع ساخت ماهواره مخابراتی ناهید۲، بهروزرسانی ماهواره ظفر علم و صنعت، اتمام ماهواره دوستی و رونمایی از ماهواره پیام امیرکبیر اشاره کرد.
وی با اشاره به برنامهریزی برای ساماندهی بخش فضایی کشور، اعم از پژوهشگاهها، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، خاطرنشان کرد: پیوست نخستین پروژه طراحی و ساخت ماهواره عملیاتی سنجشی «پارسیک» نهایی شده است و امیدواریم با اجازه رییسجمهور آغاز این پروژه را اعلام کنیم.
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به ثبت موقعیتهای مداری ایران در مدار زمین گفت: در دولت گذشته به دلیل عدم پرتاب ماهواره و قراردادن آن در مدار زمین، امتیاز نقاطمداری زهره یک، زهره دو و زهره ۳ از ایران سلب شد اما ما در سال ۹۰ اقدام به ثبت ۱۴ موقعیت مداری در مدار زمین آهنگ کردیم و در سال ۹۵ نیز ۵ موقعیت مداری جدید برای ایران در مدار زمین به ثبت رسید.
وی فضا را بخش بزرگی از آینده بشریت عنوان و اظهار امیدواری کرد: با حمایت رییسجمهور و با اتکا بر توانمندی داخلی، آیندهای درخشان و ماندگار در عرصه فضایی برای ایران رقم بخورد.
مراسم روز ملی فناوری فضایی، صبح امروز، با حضور رییسجمهور و وزرای وزارتخانههای ارتباطات، علوم و وزارت دفاع در سالن اجلاس سران برگزار شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.