گروه بازارسرمایه ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: امروز ما با کمبود سرمایه در بورس روبهرو هستیم و اگر قرار باشد اعتماد به بازارسرمایه باز گردد، باید عملکرد سازمان بورس مطلوب باشد. به گزارش مناقصهمزایده، عبدالناصر همتی؛ در مراسم تکریم و معارفه ریاست جدید سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: مقاممعظمرهبری امسال را بهعنوان […]
گروه بازارسرمایه ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: امروز ما با کمبود سرمایه در بورس روبهرو هستیم و اگر قرار باشد اعتماد به بازارسرمایه باز گردد، باید عملکرد سازمان بورس مطلوب باشد. به گزارش مناقصهمزایده، عبدالناصر همتی؛ در مراسم تکریم و معارفه ریاست جدید سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: مقاممعظمرهبری امسال را بهعنوان جهش تولید نامگذاری کردند و این موضوع برای ما خیلی مهم است که در این راستا چه کاری میتوانیم انجام دهیم. وی ادامه داد: امروز آمارهای بانکمرکزی نشان میدهد که توفیق ما در این راستا خیلی مطلوب نیست و حتی بعید است به رشد چهار درصدی در پایان سال برسیم. وزیر امور اقتصاد و دارایی، اظهار کرد: بخش مهمی از تولید به بازارهای مالی بازمیگردد. کشورهای مهم اقتصادی در دنیا به خاطر قدرت مالی بالا، توان تولید و رشد اقتصادی دارند اما امروز ما درگیر هماهنگیهای دولتی هستیم که این موضوع به حکمرانی غلط اقتصادی ما باز میگردد. همتی؛ در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه با قانون جدید تأمین مالی تولید و زیرساخت که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است هماهنگی نهادهای اقتصادی به صورت مطلوبی پیشبینی شده است. وی ادامه داد: امروز ما به صورت جدی با کمبود سرمایه در بازارسرمایه روبهرو هستیم و اگر قرار باشد اهتمام به بورس بازگردد باید عملکرد سازمان بورس مطلوب باشد. وزیر امور اقتصادی و دارایی، اضافه کرد: سازمان بورس سه وظیفه مهم دارد که یکی افشای کدهاست، دوم اینکه سازمان بورس باید با فعالین بازار جلسات متعدد برگزار کند و وظیفه سوم به برخورد با فساد و شفافسازی باز میگردد. امروز بسیاری از صاحبنظران و فعالین بازارسرمایه از عملیاتهای موجود در این بازار گلایه میکنند. وی در رابطه با مشکلات تولید، تصریح کرد: ما به چه جایگاهی در اهداف چشمانداز ۱۴۰۴ رسیدهایم. معنا ندارد وقتی که کمبود برق داریم تولید را متوقف کنیم. امروز دغدغه مدیران این است که آیا قطع برق خانهها بهتر است یا قطع برق صنایع تولیدی و اینگونه است که امروز ۵۰ درصد از حاشیه سود شرکتها کاهش یافته است. همتی؛ اضافه کرد: امیدوارم صیدی در جایگاه خود محکم باشد و اجازه ندهد که تصمیمات تحمیلی بر بازار بورس اثر گذاشته و به اقتصاد لطمه بزند. وزیر امور اقتصادی و دارایی، تصریح کرد: امروز مشکلات اقتصادی کشور بسیار زیاد است و ما نیز با علم به این مشکلات وظایف را برعهده گرفتهایم. سازمان بورس نیز باید به مرکز اعتبار کشور تبدیل شود. وی گفت: متأسفانه امروز تمام بار مالی تأمین سرمایه بر دوش سیستم بانکی ناتراز است و متاسفانه با افزایش نرخ بهره در شبکه بانکی خروج سرمایه از بازارسرمایه بیشتر شده و حتی به ناترازی بانکها نیز دامن زده است. همتی؛ اضافه کرد: در حالی که مهمترین محل برای تأمین مالی مولد بازارسرمایه است اما امروز ۵۰ میلیون سهامدار داریم که متأسفانه فعالین این بازار بسیار کمتر از سهامداران این بازار است. وزیر امور اقتصادی و دارایی، در پایان به رئیس جدید سازمان بورس اشاره کرد و گفت: امیدوارم آقای صیدی در این مسئولیت جدید خود موفق باشد.
بازارسرمایه توان رسیدن به یک جهش بزرگ را دارد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در تشریح اهداف خود، اظهار کرد: ظرفیتهای بازارسرمایه بسیار عظیم است و این بازار جایگاه یک جهش بزرگ را دارد. حجتاله صیدی؛ در مراسم تکریم و معارفه ریاست سازمان بورس، گفت: ابتدا از وزیر اقتصاد و شورایعالی بورس به خاطر اعتمادی که به اینجانب داشتند، تشکر میکنم. وی ادامه داد: من به دو دلیل تصمیم گرفتم این وظیفه را بپذیرم. یکی اینکه من از ابتدا در بازارسرمایه بزرگ شدهام و دوم اینکه ظرفیتهای بازارسرمایه بسیار عظیم است و این بازار جایگاه یک جهش بزرگ را دارد و امروز در آستانه این جهش بزرگ قرار گرفته است. دلیلی ندارد که بازارسرمایه ما در حد ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی ما بزرگ نباشد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: سازمان بورس بهعنوان یک نهاد تنظیمگر سه ماموریت را برعهده دارد. یکی صیانت از حقوق سهامداران، دوم ارتقای کارایی بازار و سوم تسهیل در تشکیل سرمایه است که این سه مأموریت یک ارتباط درهم تنیده با یکدیگر دارند.
ناگفتههای عشقی در روز تودیع
رئیس سابق سازمان بورس نیز، ناگفتههایی از دوران فعالیت خود اعم از افزایش نرخهای گاز، برق و بهره در این سه سال که باعث شده هیچ سرمایهگذاری توجیه نداشته باشد، شکست هماهنگی بین دستگاههای دولتی که اثرات آنها در عرض چند ثانیه بر بورس به شکل چند برابری مشاهده شده و همچنین قولهای حل سه روزه و یک ماهه مشکلات بورس در زمان شروع مدیریتش در سال ۱۴۰۰ سخن گفت. مجید عشقی دیروز (سهشنبه) در مراسم تودیع خود در سازمان بورس از وزیر اقتصاد برای انتخاب دکتر صیدی بهعنوان رئیس سازمان بورس تقدیر کرد. وی در این مراسم با ارائه گزارشی از عملکرد سه ساله خود، گفت: اتفاقاتی که در این مدت رخ داد و کاهش حاشیه سود شرکتها به نصف منجر شد، بر روند بازارسرمایه مؤثر بود. به گفته عشقی؛ معاملات صندوقهای سرمایهگذاری با هدف توسعه سرمایهگذاری غیرمستقیم از ۲۵ درصد به بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است. در این مدت بیش از ۳۰۰ مجوز جدید نهاد مالی با هدف انحصارشکنی و افزایش رقابت صادر شد و تعداد نهادهای مالی بورسی از ۷۰۰ نهاد به بیش از هزار نهاد رسید.
دیدگاه بسته شده است.