کاهش زمان ترخیص کالاهای وارداتی از ۲۶ به ۳ روز

کاهش زمان ترخیص کالاهای وارداتی از ۲۶ به ۳ روز معاون دفتر نظارت بر ترانزیت گمرکی ایران گفت: کاهش تشریفات گمرکی به افزایش بهره‌وری و درآمد اقتصادی در هر کشوری منجر می‌شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما‌؛ مصطفی‌آیتی‌ اظهار کرد: تشریفات ترخیص در گمرکات کشور در رویه‌های مختلف صادرات، واردات، ترانزیت و سایر رویه‌های […]

کاهش زمان ترخیص کالاهای وارداتی از ۲۶ به ۳ روز

معاون دفتر نظارت بر ترانزیت گمرکی ایران گفت: کاهش تشریفات گمرکی به افزایش بهره‌وری و درآمد اقتصادی در هر کشوری منجر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما‌؛ مصطفی‌آیتی‌ اظهار کرد: تشریفات ترخیص در گمرکات کشور در رویه‌های مختلف صادرات، واردات، ترانزیت و سایر رویه‌های مرتبط از قدیم به روش‌های سنتی و با استفاده از اظهارنامه‌های کاغذی صورت می‌‌گرفت.

وی همچنین صدور اظهارنامه‌ها و دریافت مجوز از دستگاه‌های مختلف برای ترخیص کالا به صورت سنتی را زمان‌بر و هزینه‌بر دانست و اظهار کرد: در حال حاضر گمرک مطابق قانون برای انجام تشریفات ترخیص کالا افزون بر ۲۰ مجوز در رویه‌های مختلف از سازمان‌های متعدد دریافت می‌کند.

معاون دفتر نظارت بر ترانزیت گمرکی ایران فرایند زمان ترخیص کالا در گمرکات کشور به صورت کاغذی را طولانی اعلام کرد و گفت: در چند سال اخیر اقدامات بسیاری خوبی در ساختار نظام گمرکی ایران انجام شده است.

وی افزود: ایجاد بسترهای الکترونیکی برای تبادل داده‌ها و انجام تشریفات ترخیص در رویه‌های مختلف از این دستاوردهاست.

آیتی اضافه‌ کرد: راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی و ارتباط سازمان‌ها و دستگاه‌های صادر‌‌کننده مجوز با این سامانه موجبات تسهیل فرایند و همچنین کاهش زمان ترخیص کالا را در گمرکات کشور فراهم کرده است.

وی گفت: هم اکنون صادرکنندگان مجوز از طریق پنجره واحد تجارت فرامرزی داده‌های الکترونیکی خود را به سامانه جامع امور گمرکی ارسال می‌کنند.

معاون دفتر نظارت بر ترانزیت گمرکی ایران افزود: در حال حاضر بستر الکترونیکی ایجادی در گمرک کامل، جامع، فراگیر و آماده برای ارایه خدمت در زمینه انجام تشریفات گمرکی بوده و تمامی دستگاه‌ها به این پنجره واحد مرتبط و ارتباط به صورت الکترونیکی برقرار است.

وی اظهار‌ کرد: کاهش هزینه، اتلاف زمان، رضایتمندی تجار و بازرگانان، ترخیص کالا در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن و مواردی از این دست از جمله ویژگی‌های مهم سامانه جامع امور گمرکی در کشور است.

آیتی اضافه‌ کرد‌: اقداماتی که در خصوص ساده‌سازی رویه‌ها، کاهش اسناد گمرکی و استفاده از پنجره واحد تجارت فرامرزی برای تبادل داده‌های الکترونیکی و انجام تشریفات گمرکی صورت گرفته منجر به کاهش زمان ترخیص در گمرکات کشور شده است.

وی در ادامه با بیان این‌که به‌طور میانگین زمان ترخیص کالاهای وارداتی در گمرکات کشور از ۲۶ به ۳ روز رسیده است، گفت: ترخیص کالا در حوزه صادرات کم‌تر از واردات است.

معاون دفتر نظارت بر ترانزیت گمرکی ایران اضافه ‌کرد: کاهش زمان توقف کالا در گمرک منجر به کاهش هزینه‌های مترتب بر کالای وارداتی و در نهایت بر اقتصاد کشور نقش‌آفرین است.

وی با اعلام این‌که در روند تجارت هر چقدر ماندگاری کالا در گمرکات کم‌تر باشد‌، قیمت تمام شده کالا کم‌تر خواهد بود، بیان‌ کرد: کاهش تشریفات گمرکی منجر به افزایش بهره‌وری و درآمد اقتصادی در هر کشوری می‌شود.

 

آیتی اظهار ‌کرد: حرکت از سیستم کاغذی به سمت الکترونیکی در نظام گمرکی منجر به افزایش ضریب دقت، شفافیت در محاسبات و وصول واقعی‌تر حقوق دولتی خواهد شد.