در فاجعه پیجر‌ها نام چه شرکت‌هایی مطرح است؟!

شرکت تایوانی که متهم ردیف اول تولید پیجرهای منفجر شده در لبنان است، مدعی شده شرکتی در مجارستان از عنوان تجاری آن برای تولید این محصولات استفاده کرده است. به گزارش فارس به نقل از ان‌بی‌سی نیوز، انفجار این پیجر‌ها ۳۷ شهید و حدود ۳۰۰۰ مجروح برجای گذاشته و اگر چه رژیم‌صهیونیستی حاضر به پذیرش […]

شرکت تایوانی که متهم ردیف اول تولید پیجرهای منفجر شده در لبنان است، مدعی شده شرکتی در مجارستان از عنوان تجاری آن برای تولید این محصولات استفاده کرده است. به گزارش فارس به نقل از ان‌بی‌سی نیوز، انفجار این پیجر‌ها ۳۷ شهید و حدود ۳۰۰۰ مجروح برجای گذاشته و اگر چه رژیم‌صهیونیستی حاضر به پذیرش صریح نقش خود در انفجارهای مذکور نیست، اما برخی مقامات آمریکایی و یک دیپلمات برجسته در غرب آسیا در گفتگو با ان‌بی‌سی نیوز تأیید کرده‌اند که صهیونیست‌‌ها عامل حملات مذکور بوده‌اند. تصاویری که از این پیجرهای منفجر شده در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود نشان می‌دهد آن‌ها توسط شرکت تایوانی گلد آپولو تولید شده‌اند. درعین‌حال هسو چینگ کائونگ مدعی شده پیجرهای یادشده توسط شرکتی در مجارستان که از سه سال پیش با طرف تایوانی همکاری دارد، تولید شده‌اند. این شرکت حق تولید همه محصولات طرف تایوانی را با عنوان تجاری آن دارد. کائونگ در این مورد افزود: ما شرکت بزرگی نیستیم، ولی شرکتی مسئول هستیم که به همه محصولات خود اهمیت می‌دهد. این شرکت مجارستانی بی‌ای سی کانسالتیک معرفی شده که از عنوان شرکت تایوانی بر روی محصولات عرضه شده خود استفاده می‌کند، اما طراحی و تولید محصولات مختلف را به‌طور کاملاً مستقل انجام می‌دهد. مدیر این شرکت زنی به نام کریستینا بارسونی آرسیدیاکونو نام دارد که همکاری خود با گلد آپولو را تأیید کرده است. وی در پاسخ به ان بی‌سی‌نیوز در مورد انفجار پیجرهای تولیدی این شرکت در لبنان گفته است: من این پیجر‌ها را درست نمی‌کنم. من فقط یک واسطه هستم. من فکر می‌کنم شما اشتباه متوجه شده‌اید. براساس سوابق موجود در وزارت دادگستری مجارستان، شرکتی به نام بی‌ای سی کانسالتینگ به‌عنوان یک شرکت جدید در ۲۱ می‌۲۰۲۲ به ثبت رسیده و فعالیت اصلی آن خرده‌فروشی محصولات مخابراتی و نیز ارائه خدمات مشاوره در حوزه مدیریت، تولید انواع جواهر و کشت میوه است.

از تایوان تا مجارستان

بررسی سوابق این نام نشان می‌دهد شرکتی به همین نام در گذشته در مجارستان به ثبت رسیده بود که در سال ۲۰۲۰ به کار خود خاتمه داده است. زولتان کوواکس؛ سخنگوی نخست‌وزیری مجارستان، در این مورد در حساب کاربری خود در سکوی ایکس نوشت: مقامات این کشور تأیید کرده‌اند که بی‌ای سی کانسالتینگ یک واسطه تجاری بوده که در مجارستان چیزی تولید نمی‌کرده و وسایل یادشده هم هرگز در مجارستان نبوده‌اند. وی افزود که این موضوع خطری بر علیه امنیت ملی مجارستان ایجاد نمی‌کند. سخنگوی گلد آپولو نیز از هرگونه اظهارنظر بیشتر در این زمینه خودداری کرده است. وزارت امور اقتصادی تایوان هم اعلام کرده که گلدآپولو ۲۶۰ هزار پیجر را از سال ۲۰۲۲ تا اوت (مرداد) سال ۲۰۲۴ صادر کرده و هدف اصلی صادرات آن بازارهای اروپایی و آمریکایی بوده‌اند. همچنین هیچ گزارشی از انفجار این محصولات یا صادرات مستقیم پیجرهای این شرکت به لبنان وجود ندارد. سخنگوی این وزارتخانه افزود: در مورد دستکاری محصولات این شرکت، احتمال تولید این پیجر‌ها توسط سازنده دیگری در جهان و افزودن برچسب شرکت تایوانی توسط طرف ثالث تحقیقاتی در تایوان در دست انجام است. هنوز دقیقاً مشخص نیست این پیجر‌ها توسط چه افراد یا شرکت‌هایی دست‌کاری شده‌اند. اما بررسی‌های مؤسسه آرمامنت ریسرچ سرویس که خدمات مشاوره در حوزه تأمین اطلاعات فنی ارائه می‌دهد حاکی است مواد منفجره به این پیجر‌ها اضافه شده است. این کار مستلزم اختلال در زنجیره تأمین پیجرهای مذکور بوده و این تصور که پیجرهای یادشده در مسیر انتقال ربوده و دست‌کاری شده‌اند، صحیح به نظر نمی‌رسد. در شرایطی که حزب‌ا… لبنان نیز به‌طور مستقل در حال تحقیق در این زمینه است، شرکت گلد آپولو خود را قربانی این رویداد می‌داند. لین چیا لانگ؛ وزیر امورخارجه تایوان نیز خواستار تبادل اطلاعات میان کشور‌ها در مورد این رویداد شده است.

نام بلغارستان و نروژ هم مطرح است

به گزارش رویترز، بلغارستان نیز به یکی از کشورهای مظنون در مورد این پیجر‌ها مبدل شده است. زیرا رسانه‌های این کشور گزارش کرده‌اند که شرکتی به نام نورتا گلوبال در فروش این پیجر‌ها دخالت داشته است. درعین‌حال آژانس امنیت دولتی دی‌ای‌ان‌اس بلغارستان، روز جمعه گذشته اعلام کرده که هیچ یک از پیجرهای منفجر شده در لبنان از بلغارستان به لبنان صادر نشده بودند، در این کشور تولید نشده بودند و وارد این کشور نیز نشده بودند. در بیانیه این آژانس چنین آمده که نه شرکت نورتا و نه مالک نروژی آن در زمینه خریدوفروش این پیجر‌ها یا هرگونه تجارتی در ارتباط با آن‌ها فعال نبوده‌اند. مقامات تایوانی پنجشنبه عصر هفته گذشته تحقیقات خود از هسو چینگ کوآنگ؛ رئیس و بنیان‌گذار شرکت گلد آپولو را ادامه دادند و بعد از مدتی سؤال و جواب وی را در اواخر شب آزاد کردند. یکی دیگر از افرادی که دیشب در تایوان از وی بازجویی شد، ترسا وو تنها کارمند شرکتی به نام آپولو سیستم است که از سوی کوآنگ رابط وی با شرکت مجارستانی معرفی شده بود. تصویری که در صفحه فیس‌بوک رسمی شرکت گلد آپولو منتشر شده، نشان می‌دهد خانم ترسا وو؛ در سال ۲۰۱۶ در سنگاپور در یک نمایشگاه تجاری حضور داشته و لباس شرکت گلد آپولو را بر تن دارد. قرار است شرکت‌های محل کار این دو نفر مورد بازرسی و تحقیق قرار بگیرند تا امنیت تایوان و اتباع آن تضمین شود. این یعنی آنچه در لبنان برای مردم مظلوم رخ‌داده موجب نگرانی و تأثر تایوان نشده است.