قاچاق کالا در مناطق آزاد، نبض اقتصاد کشور را کند کرده است قاچاق و واردات کالا از مناطق آزاد بحث جدیدی نیست و این مسأله بارها اخبار و تیتر رسانهها و خبرگزاریهای داخلی را به خود اختصاص داده و حتی در برخی موارد مسؤولان مربوطه را به جان هم انداخته است. به گزارش اقتصادایران آنلاین، […]
قاچاق کالا در مناطق آزاد، نبض اقتصاد کشور را کند کرده است
قاچاق و واردات کالا از مناطق آزاد بحث جدیدی نیست و این مسأله بارها اخبار و تیتر رسانهها و خبرگزاریهای داخلی را به خود اختصاص داده و حتی در برخی موارد مسؤولان مربوطه را به جان هم انداخته است.
به گزارش اقتصادایران آنلاین، درحالی که برخی از کالاهایی مانند لوازم آرایشی بهداشتی، الکتریکی و پوشاک در داخل نیز تولید میشوند اما واردات آنها از مناطق آزاد تهدیدی جدی برای سلامت اقتصاد کشور و مردم محسوب میشود.
اما حقیقتی که وجود دارد این است که متولیان مناطق آزاد کشور تلاش دارند نقش این مبادی رسمی در ورود کالای قاچاق را کمرنگ جلوه دهند؛ مناطق آزادی که در آن تعدادی اندکی شغل به قیمت نابودی تولید داخلی و پایین آمدن بهرهوری و افزایش دلالی غیرقانونی ایجاد شده است. در واقع مناطق آزاد، به عنوان مناطق ویژه و استراتژیک کشور محسوب میشود که با هدف تولید مجدد و تقویت صادرات و رونق فعالیتهای منطقهای ایجاد شد اما اگر سیاستگذاریها و تصمیمگیریها راجع به آن درست و منطقی نباشد و در کمال صراحت بیان نشود، نمیتوان آن را به عنوان یک دروازه سالم برای توسعه اقتصاد کشور به حساب آورد.
هم اکنون ۹۰ درصد مبادی ورودی کشور منطقه آزاد و ویژه اقتصادی محسوب میشوند، بنابراین دور از ذهن نیست که بخش بزرگی از قاچاق از این مبادی وارد کشور شود برخی آمارها نیز که از مغایرت کالاهای وارد شده با خارج شده حکایت دارد و همچنین کشف محمولههای میلیاردی قاچاق و خروج ۱۰۰۰تن کالا از درهای نامریی مهر تأییدی بر این مسأله است.
این در شرایطی است که یکی از پایههای مهم اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و مقابله با قاچاق کالا به شمار میرود و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در دیدارها و سخنرانیهای اخیر خود، بر ضرورت مبارزه بیامان و شدید با قاچاق کالا تأکید کرده بودند اما این مناطق و ویژه اقتصادی موجود در حال حاضر به منافذی برای قاچاق و حیات خلوت عدهای جهت رانتجویی و فشار بر تولیدکنندگان تبدیل شدهاند و به جای آنکه سکویی برای صادرات باشند به سکوی واردات تبدیل شدهاند و این امر موجب تعطیلی کارخانهها، افزایش آمار بیکاری، ورود قاچاق سازمان یافته کالا به کشور و سایر موضوعات از این دست در کشور شده که ضربه مهلکی به اقتصاد کشور وارد کرده است.
نکتهای که در این میان باعث ایجاد نگرانی میشود این است که برخی از کالاهایی مانند لوازم آرایشی بهداشتی، الکتریکی و پوشاک که وارد کشور میشوند مشابه آن در داخل نیز تولید میشوند که قطعا قاچاق آنها سلامت اقتصاد کشور را تهدید خواهد کرد.
قاچاق کالا در مناطق آزاد راحتتر است
مبارزه با قاچاق کالا در بازار در مقایسه با مبارزه با قاچاق کالا در مبادی ورودی سخت و دشوارتر است بنابراین مبارزه اصلی با قاچاق کالا باید در مبادی ورودی گمرکات کشور صورت گیرد در واقع از آنجا که آن طور که باید و شاید در رابطه با واردات کالای خارجی به مناطق آزاد اقدامات سختگیرانه مدونی صورت نمیگیرد به همین دلیل حجم واردات کالای قاچاق در مناطق آزاد بیشتر است، اما باید گمرکات کشور تقویت شده و مبادی ورودی گمرک به صورت جدی کنترل شوند.
به اعتقاد عزتا…یوسفیانملا یکی از اعضا کمیسیون و بودجه مجلس، تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور را از واردات کالای خارجی بینیاز میکند و اگر ۳ اصل افزایش کمیت و کیفیت تولیدات داخلی، فرهنگسازی مصرف کالای ایرانی و مبارزه با قاچاق کالا در مبادی ورودی را مدنظر قرار بگیرد، حجم واردات کالای قاچاق به صفر رسانده میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.