قرمزهای قدرتمند سبزیجات قرمزرنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمهای میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، پوکی استخوان و کلسترول بالا کمک کنند. مواد مغذی گیاهی که رنگ زیبایی به این سبزیجات میبخشند، دارای فواید سلامت قدرتمندی نیز هستند. به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از «هلث لاین»، رنگهای تیرهتر، […]
قرمزهای قدرتمند
سبزیجات قرمزرنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمهای میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، پوکی استخوان و کلسترول بالا کمک کنند. مواد مغذی گیاهی که رنگ زیبایی به این سبزیجات میبخشند، دارای فواید سلامت قدرتمندی نیز هستند.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از «هلث لاین»، رنگهای تیرهتر، مانند رنگ تیره چغندر، بهطور معمول به معنای آن است که این سبزیجات از محتوای مواد مغذی گیاهی از جمله آنتیاکسیدانها، ویتامینها و موادمعدنی بیشتری برخوردار هستند. این مواد مغذی به پیشگیری از سرطان، مبارزه با بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند.
سبزیجات قرمز، رنگ و افزایش ارزش تغذیهای خود را از لیکوپن و آنتوسیانین دریافت میکنند. لیکوپن آنتی اکسیدانی است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، محافظت از چشمها، مبارزه با عفونتها و محافظت در برابر آسیب دود تنباکو کمک میکند.
همچنین، پژوهشگران پتانسیل محافظت در برابر سرطان پروستات و تومورهای دیگر را مطالعه میکنند. از سوی دیگر، آنتوسیانین میتواند از کبد محافظت کند، بینایی را بهبود ببخشد و فشار خون و التهاب را کاهش دهد.
در ادامه با برخی از مفیدترین قرمزهای دنیای سبزیجات بیشتر آشنا میشویم.
چغندر
چغندر یکی از سبزیجات سرشار از آنتیاکسیدان است. همچنین، چغندر منبع خوبی برای پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین C، و نیتراتها است. مطالعات جدید نشان دادهاند که این سبزی میتواند فشار خون را کاهش دهد، جریان خون را بهبود ببخشد و استقامت ورزشکاران را تقویت کند.
برای کسب بهترین نتیجه، سرخ کردن چغندر با مقدار اندکی از یک روغن سالم توصیه میشود و مصرف برگهای چغندر را نیز به واسطه محتوای بالای ویتامینهای A، C، و Kفراموش نکنید. همچنین، میتوانید آب چغندر را مصرف کنید، اما بنا بر توصیه پژوهشگران باید نسبت به میزان مصرف مراقب باشید. نوشیدن روزانه آب چغندر بیش از اندازه است.
کلم قرمز
در شرایطی که بیشتر بنفش رنگ به نظر میرسد تا قرمز، این سبزی از فواید سلامت بسیاری همانند دیگر اعضای خانواده کلم مانند کیل، بروکسل و بروکلی برخوردار است. رنگ تیره کلم قرمز از آنتوسیانین، آنتی اکسیدانی قدرتمند که میتواند خطر اختلالات مغزی، سرطان و بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد، ناشی میشود.
کلم قرمز از محتوای ویتامینها و مواد معدنی بالا سود میبرد. تنها یک فنجان از این سبزی ۸۵ درصد از دوز روزانه مورد نیاز برای ویتامین C، ۴۲ درصد از ویتامین K، و ۲۰ درصد از ویتامینA را تأمین میکند. کلم قرمز منبع خوبی برای فیبر، ویتامین B6، پتاسیم و منگنز نیز محسوب میشود.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی منبع خوبی برای لیکوپن، ویتامین C، و پتاسیم است. بنا بر گزارش مؤسسه ملی سلامت آمریکا، گوجهفرنگی تازه و محصولات گوجهفرنگی مانند رب و سس حدود ۸۵ درصد از لیکوپن موجود در رژیم غذایی ما را تأمین میکنند. گوجه فرنگی پخته شده با مقداری روغن سالم جذب لیکوپن را برای بدن تسهیل میکند.
فلفل دلمهای قرمز
این سبزی تقریباً شیرین مزه میتواند دوز روزانه ویتامین A، و سه برابر دوز روزانه ویتامین Cشما را تأمین کند و این در شرایطی است که تنها ۳۰ کالری دارد. فلفل دلمهای قرمز انتخابی سالم برای تقویت سیستم ایمنی و بهرهمندی از پوستی سالم و درخشان است. محتوای بالای ویتامین C موجود در این سبزی به محافظت در برابر عفونت کمک میکند. خوردن فلفل دلمهای قرمز به صورت خام یا پخته ویتامین B6، ویتامین E و فولات را در اختیار بدن قرار میدهد.
تربچه
این ریشههای خوراکی که از مزهای تند سود میبرند در خانواده کلمها قرار دارند. تربچه منبع خوبی برای ویتامین C، فولات و پتاسیم است و نصف فنجان از آن تنها نه کالری دارد. فیبر موجود در تربچه به احساس سیری کمک میکند. در حالت خام، تربچه از بیشترین میزان ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها بهره میبرد.
فلفل چیلی قرمز
با فلفل چیلی قرمز میتوانید با التهاب مبارزه کنید. ممکن است تندی فلفل در ابتدا اندکی مشکلآفرین باشد، اما کپسایسین موجود در فلفل میتواند به کاهش درد کمک کند. همچنین، پژوهشگران پتانسیل کپسایسین در مبارزه با سرطان را بررسی میکنند. یک اونس (۲۸ گرم) فلفل چیلی قرمز افزون بر تأمین منیزیم، مس و ویتامین A میتواند دو سوم از دوز روزانه برای ویتامین C را نیز فراهم کند.
رادیکیو
رادیکیو با برگهای تیره رنگ خود حاوی مواد مغذی فراوانی است. یک فنجان از این سبزی بیش از دوز روزانه مورد نیاز ویتامین K را تأمین میکند. همچنین، رادیکیو منبع خوبی برای فولات، مس، منگنز و ویتامینهای B6، C، و E است.
کاهوی برگ قرمز
بسیار شبیه به رادیکیو، کاهوی برگ قرمز سرشار از مواد مغذی است که میتوانند به محافظت در برابر سرطان و کندکردن روند پیری کمک کنند. برگهای قرمز و تیره این کاهو سرشار از مواد مغذی مانند آنتیاکسیدانها و ویتامین B6 هستند. یک فنجان از برگ خرد شده کاهو قرمز تقریباً نیمی از نیاز روزانه برای ویتامینهای A و K را تأمین میکند. مصرف این کاهو به حفظ آب بدن نیز کمک میکند.
ریواس
ریواس منبع خوبی برای کلسیم، پتاسیم، ویتامین C، و ویتامین K است. مصرف ریواس بدون اینکه قند زیادی به آن اضافه شده باشد و به صورت خام بیشترین میزان فواید سلامت را دارد.
پیاز قرمز
پیاز قرمز حاوی ارگانوسولفورها، ترکیباتی که در سیر، تره فرنگی و پیاز یافت میشوند، است. این مواد شیمیایی گیاهی میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند، تولید کلسترول را کاهش دهند و از کبد پشتیبانی کنند.
آلیل سولفیدها نیز میتوانند به مبارزه با سرطان و بیماری قلبی کمک کنند و فیبر موجود در پیاز قرمز از سلامت روده پشتیبانی میکند.
سیبزمینی قرمز
آکادمی تغذیه و رژیمهای غذایی آمریکا مصرف سیبزمینی، سبزیجات برگدار و گوجهفرنگی را برای افزایش دریافت پتاسیم و ایجاد تعادل در فشار خون توصیه میکند. سیبزمینی قرمز از محتوای پتاسیم، ویتامین C، تیامین و ویتامین B6 بالا سود میبرد.
پوست آن را دور نریزید زیرا پوست سیبزمینی سرشار از فیبر و بسیاری از ویتامینها است. سیبزمینی قرمز، بهطور ویژه، حاوی مواد مغذی گیاهی بسیاری است که رنگ قرمز یا صورتی را به پوست آن میبخشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.