باید اقتصاد مقاومتی را به عنوان شعار رقابت در نظر بگیریم

     علی شمخانی با تأکید بر نقش محوری دولت در فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهارداشت: تمام دستگاه‌ها و نهاد‌ها باید مجموعه ظرفیت‌های خود را برای حمایت از دولت به منظور پیگیری و اجرای اقتصاد مقاومتی به‌کار گیرند.به گزارش ایسنا، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با […]

     علی شمخانی با تأکید بر نقش محوری دولت در فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهارداشت: تمام دستگاه‌ها و نهاد‌ها باید مجموعه ظرفیت‌های خود را برای حمایت از دولت به منظور پیگیری و اجرای اقتصاد مقاومتی به‌کار گیرند.به گزارش ایسنا، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با اشاره به تأخیر به وجود آمده در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بخشی از روند موجود را ناشی از ضرورت گفتمان‌سازی در این حوزه عنوان نمود و خاطرنشان‌کرد: مطالبه امروز مقام معظم رهبری و همچنین مردم، پیگیری، اجرا و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به منظور رفع نیازهای معیشتی و تنگناهای اقتصادی است.

وی با تبیین دستاوردهای گران‌قدر انقلاب اسلامی که نظام ستمشاهی را با اضمحلال و فروپاشی روبه‌رو نمود، افزود: استقلال به عنوان یکی از اصلی‌‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به‌طور مستقیم با سیاست‌های اقتصادی در ارتباط بوده و امروز انقلابی واقعی کسی است که بیش‌ترین تلاش را در حوزه اقتصاد مقاومتی به منظور تأمین استقلال پایدار کشور به عمل آورد.

علی شمخانی متذکر شد: به جای مباحث جناحی و سیاسی باید شاخص استقلال‌خواهی در عرصه اقتصاد و میزان پیگیری اقتصاد مقاومتی، تعیین‌کننده وفاداری به انقلاب و امام و خون شهدا باشد و مطالبه مردم از نمایندگان و منتخبان مجلس آینده نیز توجه به این مسأله ضروری است.

وی افزود: مهم‌ترین اولویت اقتصاد ایران، اقتصاد مردمی و درون‌زاست و تنها با پیگیری این روند امکان خروج از چرخه فقر و محرومیت، انباشت مطالبات بدون پاسخ، رفع فساد و اختلالات در امنیت اقتصادی امکان‌پذیراست.

وی با بیان این‌که برای تدوین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تمامی مراحل بررسی کارشناسی و بهره‌گیری از نخبگان اقتصادی برای دستیابی به مدل بومی اقتصادی و فاصله گرفتن از نظریه‌های وارداتی صورت گرفت، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی، پایان‌بخش همه بحث‌ها درباره درستی یا نادرستی اقتصاد آزاد، دولتی و دیگر مدل‌های وارداتی بوده و راهبرد نهایی حل ریشه‌ای مشکلات اقتصادی کشور است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به شرایط ابتدایی در جنگ تحمیلی که فقدان وجود راهبرد محوری موجب سردرگمی در اتخاذ روش مناسب برای پاسخگویی به تجاوز دشمن شده بود، گفت: امروز و با وجود راهبرد اقتصاد مقاومتی امکان بسیج مجموعه ظرفیت‌های کشور در عرصه نبرد اقتصادی که بسیار پیچیده‌تر و دشوارتر از نبرد نظامی است، فراهم شده است.

شمخانی تأکید کرد: حفظ روحیه انقلابی و جهادی با حفظ تمرکز بر توان داخلی در ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی می‌تواند ایران آینده را مستقل‌تر از امروز و تبدیل به الگویی موفق در سطح منطقه و بین‌الملل نماید.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح‌کرد: جهت‌گیری اصلی اقتصاد مقاومتی، قانونمندی و انضباط مالی، مقابله با قانون‌گریزی و فساد اداری و مالی است.

شمخانی با انتقاد از وضعیت حجم انبوه معوقات بانکی و فرار مالیاتی عنوان‌کرد: جهت‌گیری اقتصاد مقاومتی، توسعه درون‌زا و برون‌نگر، کاهش وابستگی به نفت و بهره‌گیری از ارزش افزوده تولید بوده و بر این اساس چاره‌ای به غیر از تنظیم هدفمند نظام مالیاتی و توسعه سرمایه‌گذاری واقعی وجود ندارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این‌که برخی کشور‌ها با ایجاد گروه تروریستی داعش تلاش کردند که به ایران و جریان مقاومت ضربه بزنند و با پایین آوردن قیمت نفت نیز برای تکمیل این روند اقدام اما همان‌گونه که داعش به تهدیدی علیه خودشان تبدیل شده، تبعات این اقدام نیز به سمت خودشان باز خواهد گشت.

وی افزود: کاهش قیمت نفت می‌تواند یک فرصت برای کشور باشد تا موضوع اقتصاد بدون نفت به صورت جدی‌تر دنبال شود.

نماینده مقام معظم رهبری تسهیل مقررات، قوانین، افزایش سهم نیروی انسانی در تولید را از جمله رویکردهای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: با گذشت دو سال از ابلاغیه اقتصاد مقاومتی باید از حالت تبلیغات و شعار عبور کنیم و همه نهاد‌ها و دستگاه‌ها با استفاده از ظرفیت‌های خود به دولت که سکاندار اقتصاد مقاومتی است یاری رسانند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان‌کرد: تمام کسانی که می‌توانند برای کشور ثروت تولید کنند و منابعی در اختیار دارند، اعم از دانشگاه، حوزه و مجلس باید بتوانند تولید ثروت کنند و اقتصاد مقاومتی را در حوزه شغلی و تخصصی خود تجلی دهند.

رییس سابق مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح عنوان‌کرد: ما باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی، بهره‌وری را ارتقا دهیم، از حالت کمیته امدادی بیرون آییم و با تقویت رقابت‌پذیری در اقتصاد، مبارزه با فساد، حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات کالا و خدمات، تقویت فرهنگ جهادی در اقتصاد، شفاف‌سازی و روان‌سازی نظام توزیع و پیگیری و اجرای نقشه علمی، مسیر تصحیح سیاست‌ها و اصلاح ساختار اقتصادی کشور را اجرایی نماییم.

وی افزود: مشکلات اقتصادی، ناشی از تحریم، سیاست‌های ناکارآمد و ساختارهای دارای مشکل است و با عبور از تحریم‌ها اکنون در دو حوزه دیگر باید کار جدی و علمی صورت گیرد.

 

وی در پایان خاطرنشان‌کرد: باید دعواهای جناحی را کنار گذاشته و اقتصاد مقاومتی را به عنوان شعار رقابت در نظر بگیریم تا زمینه‌های تقویت توان و پایه‌های امنیت ملی و قدرت ملی فراهم شود.