ناکامی سناریوی حذف صدای مقاومت

     اقدامات شوراهای همکاری خلیج‌فارس علیه حزب ا… لبنان تنها به درج نام این گروه در لیست گروه‌های تروریستی شورا ختم نشد، چراکه اخیراً شورای همکاری خلیج‌فارس با محوریت رژیم سعودی تصمیم خصمانه جدیدی را علیه حزب‌ا… لبنان اتخاذ کرده است. این شورا هرگونه تعامل با رسانه‌ها و شبکه‌های وابسته به حزب‌ا… لبنان را […]

     اقدامات شوراهای همکاری خلیج‌فارس علیه حزب ا… لبنان تنها به درج نام این گروه در لیست گروه‌های تروریستی شورا ختم نشد، چراکه اخیراً شورای همکاری خلیج‌فارس با محوریت رژیم سعودی تصمیم خصمانه جدیدی را علیه حزب‌ا… لبنان اتخاذ کرده است. این شورا هرگونه تعامل با رسانه‌ها و شبکه‌های وابسته به حزب‌ا… لبنان را ممنوع اعلام کرده است. البته رویکرد خصمانه رژیم سعودی علیه رسانه‌های مقاومت مسأله جدیدی نیست. سعودی‌ها و صهیونیست‌ها همواره به نحوه نقش‌آفرینی شبکه‌های حامی مقاومت از جمله «العالم» در ایران، «المسیره» در یمن، «المنار» و «المیادین» در لبنان اعتراض داشته و سلسله اقدامات خصمانه‌ای را علیه آن‌ها انجام داده‌اند.

به گزارش مهر، شرکت سعودی «عرب‌ ست» طی سال گذشته میلادی پخش شبکه‌هایی همچون «العالم»، «المیادین»، «المنار» و «المسیره» را از ماهواره‌های این شرکت قطع کرد. رژیم سعودی حتی به این سطح از سیاست‌های سرکوب‌گرانه خود در قبال رسانه‌های وابسته به محور مقاومت بسنده نکرد و با اعمال فشار بر شرکت مصری «نایل ست» زمینه قطع پخش برخی شبکه‌های مقاومت از ماهواره‌های این شرکت را نیز فراهم آورد.

نگاهی به سیاست‌های سال‌های اخیر رژیم سعودی به خوبی نشان می‌دهد که این رژیم همواره از رسانه نه تنها به عنوان یک ابزار بلکه به عنوان یک سلاح تأثیرگذار برای پیشبرد اهداف خود در منطقه و جهان بهره برده است. مقامات رژیم سعودی به همان اندازه که به تأثیرگذاری رسانه‌های تحت‌الحمایه خود در سوق دادن افکار عمومی اعتقاد دارند، به همان اندازه نیز فعالیت‌های رسانه‌های جبهه مقابل یعنی محور مقاومت در خنثی‌سازی اهداف خود را حایز اهمیت می‌پندارند.

از همین روی، سعودی‌ها تاکنون از هیچ تلاشی برای حذف صدای مقاومت و ضربه وارد کردن به رسانه‌های حامی محور مقاومت فروگذار نکرده و سیاست محکوم به شکست «بستن دهان‌ها» را در رأس اولویت‌های خود برای مقابله با رسانه‌های مخالفشان در پیش گرفته‌اند، چراکه فلسفه وجودی رسانه‌های مقاومت اساساً مبتنی بر پرده برداشتن از جنایت‌های رژیم سعودی و اربابان آن یعنی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا بوده و این درست همان مسأله‌ای است که در تضاد کامل با سیاست‌های کلان سعودی‌ها قرار دارد.

از سوی دیگر، شیخ «مصطفی ملص» رییس انجمن همبستگی لبنان نیز در خصوص اقدام سعودی‌ها در حذف صدای مقاومت می‌گوید: «سعودی‌ها تنها به این دلیل که رسانه‌های مقاومت به حمایت از آرمان فلسطین پرداخته و از سلسله حمایت‌های ریاض از تروریست‌های تکفیری در سوریه پرده برداشتند، اقدام به مقابله با این رسانه‌ها می‌کنند».

وی همچنین ادامه می‌دهد: «شبکه‌های مقاومت، بهای دفاع از آرمان‌ها و خواسته‌های بر حق جنبش‌های مقاومت به خصوص در فلسطین، لبنان و یمن و همچنین دشمنی با صهیونیست‌ها و تکفیری‌ها را می‌پردازند و ما بر این باوریم که این تصمیمات و اقدام‌های ظالمانه فقط باعث می‌شود که رسانه‌های مقاومت، پرقدرت‌تر و محکم‌تر از همیشه به عنوان صدای وحدت اسلامی، فلسطین و مستضعفان و مظلومان جهان، استوار و پابرجا بماند».

در واقع، سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا واقعیت‌های جهان اسلام را آن‌گونه که خود می‌پسندند به افکار عمومی مردم منطقه و جهان تحمیل کنند. آن‌ها از تروریست‌های داعش به اشکال مختلف حمایت می‌کنند تا اولاً در عرصه میدانی آن‌ها را به نیابت از خود در مقابل گروه‌ها، جریان‌ها و جبهه‌هایی قرار دهند که در مقابل سیاست‌های ریاض و اربابان آن ایستاده‌اند و ثانیاً در عرصه رسانه‌ای به افکار عمومی اینگونه القا کنند که صهیونیست‌ها دشمن شماره یک کشورهای جهان اسلام نیستند، بلکه تکفیری‌های داعش بزرگ‌ترین خطر برای جهان اسلام محسوب می‌شوند.

بنابراین، سعودی‌ها با بهره بردن از قدرت رسانه‌های وابسته به خود به دنبال سرپوش نهادن بر جنایت‌های خود در یمن، بحرین و سوریه بوده و تلاش می‌کنند با منحرف ساختن افکار عمومی از خطر صهیونیسم، آن‌ها را مشغول خطر داعشیسم کنند و بدین‌ترتیب خط بطلانی نیز بر مسأله فلسطین به عنوان اولین دغدغه کشورهای جهان اسلام بکشند.

 

با این وجود، ایستادگی رسانه‌های مقاومت در برابر سعودی‌ها تاکنون آن‌ها را از تحقق بخش عمده‌ای از اهداف خود بازداشته و همین مسأله موجب شده تا عربستان سعودی با اعمال نفوذ در برخی نهاد‌ها از جمله شورای همکاری خلیج‌فارس به مقابله بیش از پیش با این دست از رسانه‌ها پرداخته و رسماً علیه آن‌ها اعلام جنگ کند.