تسهیلات ویژه برای شرکت‌های ایرانی برنده مناقصه

تسهیلات ویژه برای شرکت‌های ایرانی برنده مناقصه رییس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) با اشاره به پروژه تأمین تجهیزات نیروگاه‌های فتوولتاییک متناسب با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات گفت: پژوهشگاه نیرو با اجرای این پروژه به دنبال تقویت توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی است و بهانه‌ای است که توان داخل در ساخت […]

تسهیلات ویژه برای شرکت‌های ایرانی برنده مناقصه

رییس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) با اشاره به پروژه تأمین تجهیزات نیروگاه‌های فتوولتاییک متناسب با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات گفت: پژوهشگاه نیرو با اجرای این پروژه به دنبال تقویت توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی است و بهانه‌ای است که توان داخل در ساخت اجزای یک نیروگاه خورشیدی ارزیابی و به نمایش گذاشته شود.

به گزارش ایسنا، وحدت، اظهار کرد: در همین راستا مناقصه‌ای از سوی پژوهشگاه نیرو ترتیب داده شده است تا شرکت‌های توانمند بتوانند وارد ساخت فن‌آوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر شوند.

وحدت با اشاره به بسته ویژه حمایتی برای شرکت‌کنندگان در مناقصه، تصریح ‌کرد: امکان تأییدیه فنی توسط پژوهشگاه نیرو برای بخش‌های مختلفی که توسط شرکت‌های داخلی ساخته می‌شود، تضمین ریسک خرید برق توسط صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی وزارت نیرو، پیش‌بینی تضمین خرید تا دو برابر ظرفیت فعلی، فراهم کردن مسیر سریع‌تر جهت احراز تأییدیه دانش‌بنیانی برای شرکت‌هایی که در این پروژه به محصول می‌رسند، ایجاد محدودیت و تعرفه‌گذاری برای کالاهای وارداتی مشابه خارجی در راستای حمایت از تولید داخل، امکان استفاده از ظرفیت صدور ضمانتنامه و تسهیلات محدود با نرخ ترجیحی صحا از جمله این حمایت‌هاست.

هدف اصلی مناقصه، ایجاد توانمندی ساخت تجهیزات اصلی نیروگاه‌های خورشیدی در کشور است

دکتر قاضی‌زاده، رییس پژوهشگاه نیرو نیز با بیان این که حرکت گسترده‌ای برای تولید برق از انرژی تجدیدپذیر در کشور آغاز شده است، گفت: به دلیل این‌که زیرساخت‌های جدی تأمین تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور وجود ندارد، عمدتاً خرید تجهیزات از خارج صورت می‌گیرد؛ اما با توجه به حمایت وزارت نیرو از طریق تعیین نرخ‌های ترجیحی برای خرید برق تجدیدپذیر، متأسفانه شرکت‌های ایرانی از این فرصت کسب‌وکار بهره لازم نمی‌برده‌اند.

وی افزود: به همین جهت پژوهشگاه نیرو در قالب خرید یکپارچه تجهیزات در قالب مناقصه به دنبال این است که ظرفیت‌های داخلی را تقویت کند و اگر در حوزه‌هایی هم این ظرفیت وجود ندارد، توسعه یابد. البته ایجاد یک صنعت مستلزم ایجاد تشکیلات قوی در حوزه تحقیق و توسعه(R&D) است؛ چراکه صرف داشتن ماشین‌آلات و خط تولید، کشور را به خصوص در فضای پرشتاب توسعه فناوری در دنیا صاحب فناوری نمی‌کند.

رییس پژوهشگاه نیرو خاطرنشان ‌کرد: در همین راستا پژوهشگاه نیرو تلاش کرده در قالب مناقصه‌ای از توان شرکت‌های داخلی استفاده کند تا در نهایت علاوه بر گسترش خط تولید این امکانات در کشور، ظرفیت تحقیق و توسعه کارآمد در کشور شکل بگیرد.

قاضی‌زاده در ادامه از برنامه شرکت توسعه برق و انرژی امداد وابسته به کمیته امداد امام خمینی(ره) برای استفاده گسترده از نیروگاه‌های کوچک خورشیدی در کشور خبر داد و گفت: این شرکت در نظر دارد با توسعه توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی در آینده ماژول‌های ۵ کیلوواتی را برای منازل مددجویان در مقیاس گسترده تأمین کند که در این راستا آمادگی خرید این تجهیزات را از شرکت‌های داخلی دارد.

وی در ادامه هدف اصلی این مناقصه را ایجاد توانمندی ساخت تجهیزات اصلی نیروگاه‌های خورشیدی در کشور عنوان‌کرد و افزود: اعتبار و نقدینگی لازم کاملاً پیش‌بینی شده است؛ اما گسترش تحقیق و توسعه در کشور یکی از الزامات جدی این پروژه است و شرکت یا شرکت‌های برنده باید به پژوهشگاه اطمینان بدهند که واحد R&D برای بهبود مستمر و انتقال فناوری مرتبط با نیروگاه خورشیدی کاملاً فعال است.

حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های ایرانی

همچنین دکتر شاهوردی، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این‌که همیشه برای توسعه فناوری در کشور به دنبال راه‌اندازی مکانیزم‌های خرید دولتی بودیم، گفت: یکی از دلایل این موضوع این است که دولت به عنوان ابرمصرف‌کننده می‌تواند زنجیره توسعه فناوری را راه بیندازد.

وی افزود: چنانچه شرکت‌هایی که قرار است در مناقصه شرکت کنند، ماهیت دانش‌بنیان داشته باشند، می‌توانند از تسهیلات و ضمانتنامه‌های صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.

 

دکتر شاهوردی تصریح کرد: همچنین می‌توانیم بستر لازم را جهت احراز دانش‌بنیانی برای شرکت‌هایی که تولید داخل به کمک مشاور خارجی انجام می‌دهند، در قالب این پروژه فراهم کنیم.