ارسال اسناد نخستین مناقصه بین‌المللی نفت به کمیسیون مناقصات

معاون وزیر نفت خبر داد ارسال اسناد نخستین مناقصه بین‌المللی نفت به کمیسیون مناقصات مناقصه محدود «آزادگان» ۲۷ بهمن برگزار می‌شود مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افزایش تولید روزانه نفت کشور به ۴ میلیون بشکه در سال ٩٥ خبر داد و گفت: صادرات نفت خام و میعانات گازی امسال به سه میلیون بشکه در […]

معاون وزیر نفت خبر داد

ارسال اسناد نخستین مناقصه بین‌المللی نفت به کمیسیون مناقصات

مناقصه محدود «آزادگان» ۲۷ بهمن برگزار می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افزایش تولید روزانه نفت کشور به ۴ میلیون بشکه در سال ٩٥ خبر داد و گفت: صادرات نفت خام و میعانات گازی امسال به سه میلیون بشکه در روز رسد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، علی‌کاردر اعلام کرد: بیش‌ترین مقدار صادرات نفت خام ایران به اروپا در ماه دسامبر ۹۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.

وی درباره تولید گاز توضیح داد: تولید روزانه گاز در کشور که مرداد ۹۲ بالغ بر ۴۹۰ میلیون مترمکعب بود، هم اکنون به ۸۴۰ میلیون متر مکعب رسیده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به افزایش بیش از ۲۵۰ میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز در پارس‌جنوبی در سال‌های اخیر عنوان کرد: هم اکنون روزانه ۴۸۰ میلیون مترمکعب گاز سبک این میدان تحویل شبکه می‌شود.

کاردر گفت: سعی در حفظ شبکه گاز داریم اگرچه مشکلاتی در ٢ خط لوله پارس‌جنوبی ایجاد شد، اما وضع کنونی مطلوب است.

وی با اشاره به قطع صادرات گاز ترکمنستان به ایران یادآور شد: با تکمیل و افتتاح خط لوله گاز در استانهای گلستان و مازندران (دامغان-نکا) در سال آینده، دیگر مشکلی در تأمین گاز شمال کشور نخواهیم داشت.

فروش ٥٠ میلیون بشکه میعانات گازی پس از رفع تحریم‌ها

کاردر درباره تولید و صادرات میعانات گازی توضیح داد: در زمان تحویل دولت در سال ٩٢، تولید میعانات گازی روزانه ٣٢٥ هزار بشکه بود که این رقم الان به ٥٥٠ هزار بشکه رسیده است. در سال ٩٢ بالغ بر ٧٥ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب ذخیره داشتیم که با رفع تحریم‌ها و صادرات این میزان میعانات، ذخایر کنونی به ٢٥ میلیون بشکه رسیده و پیش‌بینی می‌کنیم ذخایر روی آب میعانات گازی تا پایان فروردین ماه سال آینده صفر شود.

وی با احتساب قیمت حدود ٤٠ دلار برای هر بشکه میعانات گازی، عنوان کرد: فروش ٥٠ میلیون بشکه میعانات گازی، بالغ بر دو میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی کرده است.

صادرات نفت خام و میعانات گازی از مرز ٣ میلیون بشکه عبور می‌کند

معاون وزیر نفت ادامه داد: در سال ٩٢ و پیش از آغاز به‌کار دولت یازدهم، تولید نفت دو میلیون و ٦٥٠ هزار بشکه در روز بود که از این میان به‌طور میانگین یک میلیون بشکه در روز صادر میشد، اما هم اکنون تولید روزانه نفت خام به ۳ میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه در روز رسیده است و این رقم تا پایان امسال به ۴ میلیون بشکه می‌رسد.

کاردر بیش‌ترین رقم صادرات نفت خام را دو میلیون و ٣٣٥ هزار بشکه عنوان کرد و افزود: با احتساب صادرات حدود دو میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه نفت خام و ٦٥٠ هزار بشکه میعانات گازی، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از دو میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه فراتر رفته است و این رقم در فوریه امسال به ۳ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

کاردر در ادامه، به برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت ایران برای افتتاح و بهره‌برداری کامل برخی طرحهای توسعه‌ای نظیر فاز ١٩ و فازهای ٢٠ و ٢١ در آینده‌ای نزدیک اشاره کرد و گفت: فازهای ١٧ و ١٨ پارس‌جنوبی نیز در حال تکمیل است و پیش‌بینی می‌کنیم اسفندماه امسال به بهره‌برداری برسند.

وی یادآور شد: تا طرحی به‌طور کامل تکمیل نشود، افتتاح نخواهد شد.

معاون وزیر نفت به میدانهای غرب کارون هم اشاره کرد و از افزایش ظرفیت تولید میدانهای نفتی این منطقه تا پایان سال خبر داد: پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ٤٠ هزار بشکه به ظرفیت تولید روزانه نفت خام میدان آزادگان‌جنوبی اضافه شود؛ تولید ١٠ تا ١٥ هزار بشکه‌ای میدان نفتی آذر را هم در برنامه داریم.

کاردر درباره برداشت از لایه نفتی پارس‌جنوبی نیز گفت: بدی آب و هوای خلیج‌فارس، سرعت کار را کم کرده است؛ با این حال در اسفندماه امسال برداشت ٣٠ تا ٣٥ هزار بشکه‌ای از لایه نفتی را خواهیم داشت.

معاون وزیر نفت با اشاره به وضع مناسب تولید نفت ایران در منطقه غرب کارون و پیشگامی نسبت به عراق در این منطقه، ادامه داد: تا پایان امسال برداشت گاز ایران از پارس‌جنوبی با قطر برابر می‌شود.

وی از میدانهای فرزادA  و B‌ به عنوان های مشترکی نام برد که همچنان مذاکره برای توسعه آنان ادامه دارد و در این باره گفت: مذاکرات فنی با هندی‌ها به پایان رسیده است اما در بخش مالی همچنان اختلاف نظر وجود دارد.

کاردر تأکید کرد: گاز تولیدی فرزاد باید به مصرف پروژه‌های ال.ان.جی و حوزه پتروشیمی برسد و اگرچه توسعه این میدان به دلیل گوگرد بالا، بسیار گران تمام می‌شود، اما از آنجا که میدان مشترک است برای شرکت ملی نفت ایران حایز اهمیت است.

وی به دیگر راهکارهای پیش‌بینی شده برای توسعه فرزاد اشاره کرد و گفت: در صورتی که با هندی‌ها به توافق نهایی نرسیم، گزینه‌های دیگری نیز پیش روست از جمله توسعه میدان در قالب قراردادهای جدید نفتی یا توسعه در قالب اجرای بستههای EPCF.

به گفته کاردر، امکان دارد این میدان به بستههای کاری کوچکتری تقسیم و هر بسته در قالب EPCF اجرایی شود.

این عضو هیأت مدیره شرکت ملی نفت همچنین با اشاره به برگزاری مناقصه میدان‌های نفتی ایران، یادآور شد: فراخوان شرکت ملی نفت ایران ارایه شد و شرکت‌های خارجی مدارک خود را به شرکت ملی نفت ایران ارسال کردند. به‌طور کلی ۲۹ شرکت در لیست اول قرار گرفتند و از آنجایی که اطلاعات برخی از شرکت‌ها کامل نبود درخواست دادیم اطلاعات خود را مجدداً ارسال کنند. ما علاقه‌ داریم تعداد بیش‌تری شرکت در لیست مناقصات قرار بگیرند، اما فعلاً ۲۹ شرکت تأیید صلاحیت شدند.

وی با اشاره دوباره به برگزاری نخستین مناقصه در قالب قراردادهای جدید نفتی با موضوع میدان آزادگان، ادامه داد: فراخوان این مناقصه عمومی نخواهد بود. اسناد این مناقصه از سوی کمیته فنی و بازرگانی قرارداد‌ها آماده شده است و به کمیسیون مناقصات ارسال می‌شود.

معاون وزیر نفت با اشاره به زمان برگزاری مناقصه، تأکید کرد: قرار بود نخستین مناقصه در آخر ژانویه برگزار شود اما این مناقصه با ۱۵ روز تأخیر و در ۱۵ فوریه (۲۷ بهمن) برگزار خواهد شد. اسناد تهیه شده و در مرحله گرفتن تأییدیه از کمیسیون مناقصات است.

معاون وزیر نفت با اشاره به تفاهمنامههای متعدد و دو توافقنامهای که در قالب قراردادهای جدید نفتی امضا شده است، اظهار کرد: بدون شک در دولت یازدهم، قرارداد نفتی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی (بیع متقابل پیشرفته) امضا خواهد شد.

 

وی با اشاره به این که مطالعات و فعالیتهای شرکت فرانسوی توتال در قالب توافقنامه همکاری برای توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس‌جنوبی پیشرفت خوبی دارد، یادآور شد: هم اکنون مذاکرات فنی را در دستور کار داریم.