عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران؛ با توجه به توان داخل شاهد واردات بیرویه در حوزه تجهیزات صنعت نفت هستیم ۶۰ درصد ظرفیت شرکتهای تولیدکننده تجهیزات صنعت نفت کشور خالی است عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: مهمترین چالش شرکتهای سازنده کالاها و قطعات حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی واردات بیرویه کالاها باوجود تولید قطعات […]
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران؛ با توجه به توان داخل
شاهد واردات بیرویه در حوزه تجهیزات صنعت نفت هستیم
۶۰ درصد ظرفیت شرکتهای تولیدکننده تجهیزات صنعت نفت کشور خالی است
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: مهمترین چالش شرکتهای سازنده کالاها و قطعات حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی واردات بیرویه کالاها باوجود تولید قطعات مشابه و با کیفیت و استاندارد در داخل کشور است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سایت خبری اتاق بازرگانی تهران رضاپدیدار، عضو انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی کشور اظهار کرد: بررسیهای ما نشان میدهد که شرکتهای در انجام پروژههای نفتی، گازی و پتروشیمی به جای سفارش به شرکتهای داخلی از قطعات و کالاهای خارجی استفاده میکنند، آن هم در شرایطی که ۶۰ درصد ظرفیت شرکتهای سازنده تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور خالی است و شرکتها با ظرفیتهای پایین مشغول ادامه فعالیت و حیات هستند.
وی افزود: ما در حوزه تولید تجهیزات، کالاها و قطعات صنعت نفت توان بالایی در کشور داریم و تقریباً ۷۰ درصد کالاهای مورد نیاز را میتوانیم در کشور با استانداردها و کیفیت بالا تولید کنیم ولی متأسفانه به این موضوع بیتوجهی میشود و برخلاف قانون عمل میکنند. طبق قانون توسعه فضای کسبوکار و استفاده از حداکثر توان فنی و مهندسی داخلی شرکتها باید از ظرفیتهای داخلی استفاده کنند و اگر این اتفاق در حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی رخ دهد ما شاهد رونق بسیاری از شرکتهای این حوزه و رشد تولید و اشتغالزایی در آنها خواهیم بود.
پدیدار با بیان اینکه از بین ۷۰۰ شرکت عضو انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی هم اکنون ۴۰۰ تا ۴۵۰ شرکت نسبتاً فعال هستند، گفت: از بین شرکتهایی که نسبتاً فعال تنها ۳۰ درصد هستند که با ظرفیتهای مناسب مشغول کار هستند که اگر سفارشها باتوجه به نیاز داخلی افزایش پیدا کند شاهد رونق بسیار زیاد آنها خواهیم بود.
این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در بخش دیگری از صحبتهایش افزود: شرکتهای سازنده تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور باتوجه به مقررات کشور تأسیس و پروانه بهرهبرداری دریافت کردهاند و گواهینامههای کیفی تولید کالا گرفتهاند و حتی از خارج از کشور نیز مدارکی و گواهینامههای بینالمللی گرفتهاند و درحال حاضر نیز محصولات را تولید میکنند تا در اختیار مصرفکنندگان نهایی قرار دهند ولی حالا شاهد این هستیم که سفارشهای کمی داده میشود و در مقابل شاهد واردات همین قطعات و کالاها با قیمتهای بیشتر هستیم.
وی در ادامه به نامه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره واردات بیرویه کالا و قطعات حوزه صنعت نفت، پتروشیمی و گاز اشاره کرد و گفت: باتوجه به شرایط نامهای به وزیر در این باره نوشته شد و جلساتی نیز با معاون برنامهریزی و صنعت این وزارتخانه برگزار شد و قرار شد تا وزارتخانه باتوجه به آمارهای گمرک بررسیهایی روی موضوع واردات قطعات و کالاهای حوزه صنعت نفت انجام دهد و گزارش آن را ارایه کند تا نسبتاً به آن تصمیمگیری صورت گیرد.
پدیدار در پاسخ به اینکه واردات قطعات، کالاها و تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی چقدر است، گفت: آمارهای مشخصی از میزان واردات کالاها و قطعات این حوزه متأسفانه وجود ندارد ولی باتوجه به پروژههای در حال اجرا و یا پروژههایی که میخواهند اجرایی شوند ما متوجه این موضوع شدهایم، زیرا میزان سفارشها متناسب با تعداد پروژهها نیست.
وی همچنین در پاسخ به اینکه چرا شاهد استفاده از کالاهای خارجی در پروژههای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستیم، افزود: مدیران پروژهها اعلام میکنند که بخشی از منابع آنها به صورت ارزی است که باید آن را مصرف کنند.
علاوه براینها پدیدار درباره اینکه چگونه میتوان از بیشترین توان کشور در تولید کالا و تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی استفاده کرد، گفت: به شرطی ما میتوانیم از حداکثر توانمان در این حوزه استفاده کنیم که نقدینگی شرکتها تأمین شود و علاوه بر اینها شاهد تجمیع تقاضاها باشیم زیرا تولید میزان کمی از قطعات صرفه اقتصادی ندارد. علاوه براینها یکی از مشکلات دیگر ما عدم پرداخت تسهیلات بانکی و دریافت ضمانتنامهها برای گرفتن تسهیلات است در شرایطی که همه دنیا با پشتوانه قراردادهایی که با شرکتهای معتبر و به خصوص دولتی مثل شرکت ملی نفت ایران بسته میشود میتوان وام و تسهیلات دریافت کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.