صندوق نوآوری و شکوفایی برای بودجه سال ۹۶ با مشکل مواجه است ؟!

صندوق نوآوری و شکوفایی برای بودجه سال ۹۶ با مشکل مواجه است ؟! معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: از آن‌جایی که در آخرین نسخه قانون بودجه که به شورای نگهبان ارایه شده، سهمی برای صندوق در ردیف بودجه معاونت علمی‌وفناوری پیش‌بینی نشده است، برای بودجه سال ۹۶ با مشکل مواجه خواهیم شد. سید […]

صندوق نوآوری و شکوفایی برای بودجه سال ۹۶ با مشکل مواجه است ؟!

معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: از آن‌جایی که در آخرین نسخه قانون بودجه که به شورای نگهبان ارایه شده، سهمی برای صندوق در ردیف بودجه معاونت علمی‌وفناوری پیش‌بینی نشده است، برای بودجه سال ۹۶ با مشکل مواجه خواهیم شد.

سید فرهنگ فصیحی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که حدود ۲۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور مشغول به فعالیت بوده که از این تعداد حدود ۶۰ درصد شرکت دانش‌بنیان نوپا با میانگین سنی زیر ۳۰ سال هستند، اظهارکرد: منطق اقتصادی را در بحث کسب و کار نمی‌توان کنار گذاشت؛ اما با این حال نحوه ارایه تسهیلات در صندوق نوآوری و شکوفایی نسبت به عرف تأمین سرمایه در محیط اقتصادی کشور که برعهده بانک‌ها و مؤسسات مالی متداول است، به مراتب راحت‌تر است.

معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر این‌که با توجه به محدودیت سرمایه، طرح ارایه شده باید دارای ارزش باشد، افزود: یکی از مسؤولیت‌های صندوق محافظت از ارزش سرمایه است که برای مراقبت از این سرمایه ملی، کف مقررات و ضوابط را اعمال می‌کنیم.

وی با اشاره به برخی سختگیری‌ها در ارایه تسهیلات، تصریح کرد: سختگیری در ارایه تسهیلات وجود دارد؛ اما این مواضع در راستای حفظ سرمایه صندوق است، اما تأکید می‌کنم که این سخت‌گیری‌ها یک دهم سختگیری بانک‌ها و نهادهای مالی کشور نیست.

فصیحی اظهارکرد: البته عموم شرکت‌هایی که برای دریافت تسهیلات به صندوق مراجعه می‌کنند، در فضای کسب و کار فعالیت جدی نداشته‌اند؛ از این رو شناخت چندانی نسبت به قواعد اخذ تسهیلات ندارند که صندوق با تأسیس دفتر توانمندسازی طی یک سال اخیر سعی داشته از طریق مشاوره کسب و کار قواعد و الزامات تأمین مالی را به شرکت‌ها ارایه دهد.

معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکیدکرد: به هر حال ما متعهد هستیم تا حد امکان شرکت‌ها را یاری کرده و از طرف دیگر ابزارهای لازم را برای کمک به شرکت‌ها فراهم کنیم.

وی در ادامه ضمن اشاره به بودجه صندوق و این‌که بودجه سال ۹۵ صندوق تأمین شده است، گفت: سرمایه صندوق به تدریج از صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود که دولت طی دو ۳ سال اخیر سهم سرمایه صندوق را در ردیف بودجه معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری منظور و صندوق توسعه ملی نیز از طریق معاونت علمی به ما کمک می‌کرد.

فصیحی با بیان این‌که برای بودجه سال ۹۶ با مشکل مواجه هستیم، افزود: در آخرین نسخه قانون بودجه که به شورای نگهبان ارایه شده، سهمی برای صندوق در ردیف بودجه معاونت علمی‌وفناوری پیش‌بینی نشده است. حال اگر دولت برنامه یا مکانیزم دیگری برای تأمین سرمایه صندوق دارد، از آن بی‌اطلاع هستم.

معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان این‌که باید با استفاده از پول نفت در فضای توسعه تکنولوژی به خلق ثروت از طریق دانش کمک کنیم، گفت: منطق کار در اقتصاد دانش‌بنیان تبدیل سرمایه زیرزمین به ارزش افزوده است. در واقع باید این سرمایه را به علم، توان علمی، توان نوآوری و توسعه تکنولوژی تبدیل کنیم تا از این طریق توان حل مسایل مختلف را داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی نیز سعی دارد تا با بخشی از سرمایه نفت کشور و استفاده از ظرفیت فکری فناوران به تولید محصول مبتنی بر تکنولوژی در راستای بهبود کیفیت زندگی، سلامت مردم، اقتصاد و امنیت بیش‌تر مردم کمک کند.