عقبگرد ۲۰۹ واحدی شاخص کل بورس در کانال ۷۶ هزار واحدی

عقبگرد ۲۰۹ واحدی شاخص کل بورس در کانال ۷۶ هزار واحدی معامله‌گران بورس تهران دیروز نظاره‌گر بازاری کم‌عمق همزمان با عرضه اولیه ۸۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی دارویی برکت به روش ثبت سفارش بودند، بازاری که فقر نقدینگی باعث شده تا گویی خاک مرده در آن پاشیده شده است. به گزارش فارس، شاخص کل […]

عقبگرد ۲۰۹ واحدی شاخص کل بورس در کانال ۷۶ هزار واحدی

معامله‌گران بورس تهران دیروز نظاره‌گر بازاری کم‌عمق همزمان با عرضه اولیه ۸۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی دارویی برکت به روش ثبت سفارش بودند، بازاری که فقر نقدینگی باعث شده تا گویی خاک مرده در آن پاشیده شده است.

به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات این روز با کاهش ۲۰۹ واحدی روی رقم ۷۶ هزار و ۶۱۶ واحد متوقف شد. شاخص کل هموزن نیز با کاهش ۸۶ واحدی به عدد ۱۵ هزار و ۴۰۴ واحد رسید.

همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۲۸۸ واحدی به عدد ۸۳ هزار و ۷۲۸ واحد دست یافت.

شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش ۱۶۶ واحدی به عدد ۵۴ هزار و ۱۲۵ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش ۳۴۶ واحدی به رقم ۱۶۴ هزار و ۴۹۵ واحد دست یافت.

همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با کاهش دو واحدی به عدد ۸۳۶ واحد رسید.

براساس این گزارش، در این روز معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت گروه سایپا با ۲۹ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با ۱۴ واحد و ایران‌خودرو با ۱۳ واحد کاهش بیش‌ترین تأثیر منفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت بانک ملت با ۱۶ واحد، پتروشیمی مبین با ۱۱ واحد و داروسازی دکتر عبیدی با ۱۰ واحد افزایش بیش‌ترین تأثیر مثبت را بر برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۲۰۵ میلیارد تومان بالغ شد، در حالی در بازار نقد این بورس، این ارزش از ۱۹۸ میلیارد تومان فراتر نرفت، که ناشی از دست به دست شدن ۹۶۹ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۸۰ هزار و ۲۶۹ نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات این روز، نماد معاملاتی شرکت‌های ایران‌خودرو دیزل، حق تقدم خرید سهام تولید مواد اولیه داروپخش، پالایش نفت تهران، سیمان آرتا اردبیل، کارتن ایران، معدنی و صنعتی گل‌گهر، صنعتی بهپاک، مجتمع معادن مس تکنار از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل، نماد معاملاتی شرکت‌های اعتباری ملل و سیمان کردستان متوقف شدند.

همچنین ۸٫۵۳ درصد از کل سهام شرکت لامیران از سوی سرمایه‌گذاری توسعه ملی به قیمت پایه هر سهم ۳۵۴۹ ریال روی میز فروش گذاشته شد که خریداری نداشته است.

دیروز در بازار دو سهام، معاملات درون‌گروهی حقوقی‌‌ها در حالی دنبال شد که در نماد صنایع آذراب اندکی بیش از ۳۳ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۱٫۵ میلیارد تومان کدبه‌کد شد. در سرمایه‌گذاری سایپا اما اندکی بیش از ۲۴ میلیون سهم به ارزش بیش از دو میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

همچنین کم‌تر از ۱۷ میلیون سهم بیمه پارسیان به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان میان حقوقی‌های این سهم منتقل شد.

اندکی بیش از ۱۲ میلیون سهم زامیاد نیز به ارزش بیش از یک میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

۱۰ میلیون سهام سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین به ارزش بیش از ۴ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت، همچنین ۴ میلیون سهم مارگارین به ارزش بیش از دو میلیارد تومان نیز میان کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده منتقل شد.

همچنین بیش از دو میلیون سهم ایران‌ترانسفو به ارزش بیش از دو میلیارد تومان میان حقوقی‌های این سهم منتقل شد.

در بازار معاملات بلوکی نیز بیش از ۵۴ میلیون حق تقدم خرید سهام صنایع پتروشیمی بهدشت به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون تومان از سوی سهامدار عمده کدبه‌کد شد.

بورس تهران در این روز در رخوت و بی‌عمقی معاملات سهام، شاهد عرضه اولیه سهام دارویی برکت به روش ثبت سفارش بود. عرضه‌ای که اگرچه از نگاه برخی معامله‌گران بازار سهام گران به نظر می‌رسید، اما با اقبال معامله‌گران برخط با میانگین خرید ۲۲۷٫۵ تومان انجام شد.

در دیگر معاملات این روز نیز در حالی همچنان بازگشایی نماد معاملاتی بانک‌ها تحت‌الشعاع سایر معاملات بازار قرار گرفتند که بانک ملت دیروز همزمان با بازارگردانی سهام شاهد متعادل شدن قیمت سهام در دامنه نوسان مثبت قیمتی بود.

براساس این گزارش، آنچه که این روز‌ها بیش از هر چیز بازار سهام را رنج می‌دهد، فقر نقدینگی و عدم لمس جریان نقد عملیاتی در شرکت‌های بورسی است.

در این بین، افزایش حجم نقدینگی اسمی در کنار رکود فزاینده باعث شده تا تناقض میان نرخ سود بانکی غیرمجاز در کنار نرخ‌های عجیب سود اوراق بدهی، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در بورس باقی نماند.

همچنین بازار سهام بازاری متعادل و کم‌حجم بود که در اغلب نمادهای معاملاتی شاهد افت قیمت سهام و افزایش عرضه بود.

 

بازاری که با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، ترس از تسویه معاملات اعتباری کارگزاری‌ها باعث تحرک بیش‌تر فروشندگان سهام شده است.