مینا زمانیان- دهه پنجاهیها و شصتیها خیلی خوب محصولات آزمایش را بهخاطر میآورند؛ از بخاری و آبگرمکن و یخچال گرفته تا ماشین لباسشویی و… . به عبارت دیگر قدیمیها به خوبی تبلیغات زیبای تلویزیونی این کارخانه را به یاد دارند. کارخانهای که در دهه ۴۰ ابتدا در تهران و سپس در شیراز راهاندازی شد و […]
مینا زمانیان- دهه پنجاهیها و شصتیها خیلی خوب محصولات آزمایش را بهخاطر میآورند؛ از بخاری و آبگرمکن و یخچال گرفته تا ماشین لباسشویی و… . به عبارت دیگر قدیمیها به خوبی تبلیغات زیبای تلویزیونی این کارخانه را به یاد دارند. کارخانهای که در دهه ۴۰ ابتدا در تهران و سپس در شیراز راهاندازی شد و به حدی درخشید که محصولاتش به غیر از کشورمان در سایر کشورها نیز خریدار داشت. حالا اما و بعد از نیم قرن از فعالیت درخشانترین کارخانه لوازم خانگی کشور دیگر نه خبری از کارگری در آن هست و نه محصولی! در واقع بیتدبیری، کاری با این کارخانه کرد که باعث شد تا یکی از موفقترین برندهای تاریخ محصولات صنعتی کشور احتمالاً برای همیشه به تاریخ بپیوندد! حال سؤال همگان این است که چرا حال کارخانهای به این عظمت به این روز افتاده است؟ در همین رابطه، رهام پیکری؛ معاون استاندار فارس و فرماندار شهرستان مرودشت، چنین میگوید: پس از پیروزی انقلاب اسلامی کارخانههای صنعتی در اختیار سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت و در سال ۱۳۸۲ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد و در سال ۱۳۸۳ در بورس هلدینگ پیام که دارای ۱۷ کارخانه بود با مدیریت حسین داوودیان؛ ۵۱ درصد سهام آن را خریداری و مابقی سهام نیز به سایر شرکا منتقل کردند. پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان اقدام به تعطیلی کارخانه کردند، ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد. در این سالها به تدریج شروع به فروش ماشینآلات کردند و با مطلع شدن مسئولان شهرستانی درآمد حاصل از محل فروش ماشینآلات و قطعات و همچنین اجاره سالنها بابت بدهی کارخانه به حساب تأمیناجتماعی واریز شد که از محل درآمد مذکور حق و حقوق پرسنل به تدریج پرداخت شده است. هماکنون کارخانه مذکور بدهی به شهرداری و دارایی دارد و مسئولان کارخانه در تاریخ ۲۳ اردیبهشتماه سال ۹۷ بنا به آنچه در روزنامه رسمی منتشر شد، اقدام به انحلال شرکت کردند و احمد شمشکی؛ بهعنوان مدیر تصفیه برای مدت دو سال انتخاب شد و در حالحاضر معوقات شرکت از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است. گفتنی است؛ دردناکترین قسمت داستان آزمایش مزایده کارخانه به قصد مطالبات دولتی است!
مزایده «آزمایش» به قصد پرداخت مطالبات دولتی!
در همین رابطه، اسماعیل خوشبخت؛ فرماندار ویژه مرودشت، در گفتگو با ایلنا، میگوید: کارخانه آزمایش را از طریق فراخوان عمومی، رسانهها و… به مزایده گذاشتهایم. همچنین از کل کشور سرمایهگذاران دعوت کردیم که جهت سرمایهگذاری در این مزایده شرکت کنند که تاکنون چندین نفر از شرکتهای مختلف جهت شرکت در مزایده حضور پیدا کردهاند. کارخانه آزمایش تاکنون دو بار به مزایده رفته است اما نبود سرمایهگذار باعث شده تا روند مزایده لغو شود. مقرر شده تا در مرحله نخست، سرمایهگذار بهصورت قطعی تأییدیه بدهد و بعد مراحل مزایده انجام شود. وی ادامه میدهد: از طریق دولت، کارخانه آزمایش را به مزایده گذاشتهایم و هزینههای کارشناسی را پرداخت کردهایم؛ اما متأسفانه عدم استقبال سرمایهگذار باعث شده با مشکلاتی مواجه شویم. خوشبخت؛ در ادامه با اشاره به اینکه اگرچه کارخانه آزمایش یک ملک خصوصی است؛ اما امتیازاتی که به این مجموعه تعلق گرفته دولتی است، میگوید: قطعاً ما نمیتوانیم به حریم ملک خصوصی و مجموعه دولتی ورود پیدا کنیم و به مزایده گذاشتن آزمایش با هدف انجام مطالبات دولتی در حال انجام است. فرماندار ویژه شهرستان مرودشت، با بیان اینکه به مزایده گذاشتن مجموعه آزمایش به دلیل تحقق مطالبه یکی از بانکهای عامل است، میگوید: میزان ارزیابی مجموعه آزمایش طبق برآورد کارشناسیهای انجام شده، حدود بیش از یک همت (هزار میلیارد تومان) شده است و مجموعه آزمایش فرصت مناسبی برای سرمایهگذاران جهت سرمایهگذاری است.
دیدگاه بسته شده است.