رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار

اول شدن در منطقه ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد

معصومه براتی- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: برای رسیدن به جایگاه اول در منطقه به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حجت‌ا… صیدی؛ در همایش روز کارگزار که با حضور فعالان بازارسرمایه و مدیران کارگزاری‌های بورسی و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار برگزار شد، گفت: ۳۲ سال پیش بازارسرمایه […]

معصومه براتی- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: برای رسیدن به جایگاه اول در منطقه به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است. به گزارش مناقصه‌مزایده، حجت‌ا… صیدی؛ در همایش روز کارگزار که با حضور فعالان بازارسرمایه و مدیران کارگزاری‌های بورسی و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار برگزار شد، گفت: ۳۲ سال پیش بازارسرمایه را با کارگزاری‌‌ها شناختیم که آن زمان نام، آن سازمان کارگزاران و اوراق بهادار بود. وی در رابطه با نقش کارگزاری‌ها، خاطرنشان کرد: امروز، کارگزاران هستند که سرمایه‌گذاران و سهامداران از طریق آن‌ها بورس و بازارسرمایه را می‌شناسند و با آن‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم در تعامل هستند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، تصریح کرد: نکات زیادی در جلسات اخیر مطرح شده است بدون کار نتیجه بخش و کارشناسی بازارسرمایه نمی‌تواند قوام و دوام داشته باشد. صیدی؛ گفت: اخیرا همه مسائل بازارسرمایه و سازمان را لیست کردیم که حدود ۷۵ مورد آن اولویت داشت و طی شش ماه دوم امسال باید کارهایی کرد تا بازارسرمایه رشد کند که در ادامه ۱۷ مورد اولویت نهایی شد که برخی از آن‌ها با کارگزاری‌‌ها ارتباط مستقیم دارد.

برای اول شدن در منطقه نیازمند رشد اقتصادی ۱۵٫۵ درصدی هستیم

وی ادامه داد: در حال‌حاضر بنای ما بر این است که در بحث بودجه و سیاست‌های اقتصادی نقش خود را ایفا کنیم. امروز همه دغدغه رشد اقتصادی کشور را دارند و بدون رشد نیز رفاه محقق نمی‌شود و اگر بخواهیم تا ۱۴۱۰ اول منطقه باشیم باید از رشد سالانه ۱۵٫۵ درصدی برخوردار باشیم که به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، افزود: این برآورد‌ها در حالی است که تشکیل سرمایه ما در حال‌حاضر منفی است. ما برای تشکیل سرمایه باید از حقوق سرمایه‌گذاران صیانت کنیم تا سهامدار احساس امنیت کنند و برای آن‌ها بازارسرمایه جذاب باشد. صیدی؛ گفت: برای اینکه سرمایه‌گذار به این بازار جذب شوند ما به افزایش کارایی بازار نیاز داریم و برای تحقق آن باید همه دست به دست هم دهیم. اما مسئله‌ای که ما فعالان بازار از آن غفلت کردیم این است که ما به جای اینکه پیشرو باشیم، دنباله رو شده‌ایم. وی ادامه داد: اگر کیک بزرگ بازارسرمایه را بتوانیم محقق کنیم، دیگر دغدغه صندوق توسعه بازار را نداریم. این صندوق برای توسعه بازار تشکیل شده است و اگر در حاکمیت آن اختلاف نظر داریم، نباید آن را تعطیل کنیم چراکه در نهایت مجبوریم یک صندوق دیگر تشکیل دهیم.

تلاش برای مقرارت‌زدایی از قوانین بورسی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، افزود: یکی دیگر از اقدامات که در هفته اخیر در حال انجام آن هستیم مقررات زدایی از قوانین بازارسرمایه است و در تدوین مقررات بازارسرمایه حتماً با مشارکت کانون و فعالان بازار سهام این کار را انجام می‌دهیم. صیدی؛ گفت: کارگزاری‌های فعال امروز در حال متنوع کردن فعالیت‌های خود هستند و بعضاً برخی به گروه‌های مالی تبدیل شده‌اند. ما باید کاری کنیم که هرکسی شرایط دریافت مجوز را داشته باشد بتواند فعالیت کند و بقا کار آن به میزان فعالیت آن بستگی داشته و هر کسی که شرایط مطلوب داشته باشد بتواند نهاد مالی خود را تأسیس کرده و فعالیت کند.

حضور در ستاد اقتصادی دولت

وی اظهار کرد: یکی از کارهایی که فعالانه آن را شروع کردیم و توانستیم در بحث بودجه در ستاد اقتصادی دولت درباره آن رایزنی کنیم، به موضوع آثار لایحه بودجه بر بازارسرمایه باز می‌گردد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: همچنین تعامل با سیاست‌گذار پولی یکی دیگر از مهم‌ترین اقداماتی است که باید با همکاری با یکدیگر بازار پول و سرمایه همزمان منتفع شوند. چراکه از طرفی نرخ بهره بالا رفته و از طرف دیگر جذابیت بازارسرمایه کاهش یافته که باید با تعامل با بازار پول بهبود یابد.

نباید تصمیمات هیجانی اتخاذ شود

صیدی؛ در پایان به موضوع تحولات سیاسی اخیر و اثرات آن در تصمیمات اقتصادی اشاره کرد و گفت: در برخی مقاطع حساس تحولاتی که منجر به ریسک و در بازار می‌شود رخ می‌دهد که به ویژه در ماه‌های اخیر اتفاق افتاده اما این موضوع در گذشته نیز بسیار رخ داده است. اما نهاد تنظیم‌گر نباید هیجانی به موضوع وارد شود. ما باید کم‌هزینه‌‌ترین و پرمنفعت‌‌ترین تصمیم را انتخاب کنیم و باید تصمیمی گرفته شود که مزایای آن بیشتر از معایب آن باشد. چراکه که سهامدار خرد نگاه کوتاه‌مدت داشته و ما باید به ماهیت بازار، روی آرامش بدهیم و عوامل اختلال‌گر در بازار را حل کنیم.