مشاور رییسجمهوری برنامه ششم توسعه فهرستی از آرزوهای خوب، اما دست نیافتنی است مشاور رییسجمهوری با بیان اینکه برنامه ۵ ساله ششم توسعه کشور، برنامه نیست، افزود: این برنامه تنها فهرستی از آرزوهای خوب اما دستنیافتنی است که تحقق آن بسیار دشوار است. به گزارش ایرنا، اکبرترکان تحقق این برنامه را کاری دشوار دانست و […]
مشاور رییسجمهوری
برنامه ششم توسعه فهرستی از آرزوهای خوب، اما دست نیافتنی است
مشاور رییسجمهوری با بیان اینکه برنامه ۵ ساله ششم توسعه کشور، برنامه نیست، افزود: این برنامه تنها فهرستی از آرزوهای خوب اما دستنیافتنی است که تحقق آن بسیار دشوار است.
به گزارش ایرنا، اکبرترکان تحقق این برنامه را کاری دشوار دانست و افزود: برای رسیدن به این برنامه، دولت نیاز به منابع پولی و درآمدی بسیار دارد که با شرایط فعلی امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: دولت برای اجرای این برنامه در مدت ۵ سال به ۵ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که این رقم اصلاً وجود ندارد و این شیوه وعده دادنهای غیرقابل اعمال با سیاستهای دولت یازدهم سازگار نیست.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه در برنامه ششم، یکسری حرفهای خوب نوشته شده که تنها مردم را امیدوار میکند، افزود: در این برنامه معلوم نیست زیرساختهای توسعه میخواهد به کجا برسد. این برنامه اضافهتر از پیشبینیهای دولت است و حال که منابع نداریم باید چه کنیم؟
ترکان با اشاره به اجرای برنامههای توسعه کشور گفت: برنامه اول توسعه با دولت آیتا…هاشمیرفسنجانی در راستای بازسازی خرابیهای جنگ بود. باید مردم جنگ زده به شهرهای خود باز میگشتند و تلاش دولت روی این برنامه متمرکز میشد. برنامه دوم توسعه، بازسازی صنعت، تولید و اقتصاد، توسعه راهها و زیرساختهای حمل و نقل را دنبال کرد.
مشاور رییسجمهوری برنامه ۵ساله سوم توسعه را منطقیترین برنامه کشور دانست و گفت: ایران از یک مرحلهای از توسعه زیرساختها به سمت توسعه صنعتی شدن رفت و تنها در این دوران بود که کشور به نرخ رشد خوبی دست یافت. البته دورهای از برنامه چهارم نیز برنامه قابلقبول پیش رفت اما دولت قبل برنامه پنجم توسعه را اصلاً قبول نداشت.
به گفته ترکان، برنامههای توسعه کشور بر مبنای دلسوزی است تا عقلانیت، در حالی که توسعه نیاز به تدبیر و خرد دارد.
وی با اشاره به برنامههای سازندگی در دوران انقلاب گفت: انقلاب ما انقلاب مستضعفان است. نهادسازیهای امام خمینی (ره) در دوران اولیه انقلاب مانند جهادسازندگی، بنیاد مسکن و کمیته امداد در راستای توجه به محرومان و مستضعفان است.
به گفته مشاور رییسجمهوری، محرومیتزدایی در کشور شاید بهطور کامل امکانپذیر نباشد، دلیل آن هم یکسان نبودن وضعیت کشور در نقاط مختلف از نظر اقلیم و استعدادها و زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه است.
وی درباره میزان نیاز کشور به سرمایهگذاری نیز گفت: سالی ۸۰ میلیارد دلار در کشور سرمایهگذاری میشود، در حالیکه نیاز کشور ۳۰۰ میلیارد دلار است بنابراین اقتصاد کشور در مقطع کنونی «کوچک» است یعنی شغل ایجاد شده اما بیکار هم اضافه شده که این ناهمخوانی به اقتصاد لطمه میزند.
مشاور رییسجمهوری افزود: راهحل رهایی از مشکل نیز سرمایهگذاریهای فوقالعاده است. سرمایه نیاز به فضای امن دارد و باید برای سرمایهگذاران امنیت در سرمایهگذاری ایجاد کرد و برای رسیدن به رشد ۸ درصدی به سرمایهگذاری حدود ۱۵۰۰ میلیارد دلار در طول ۵ سال نیاز است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.