«بصبا»؛ نیروگاهی دیگر در فرابورس

«بصبا»؛ نیروگاهی دیگر در فرابورس  شرکت تولید نیروی برق جنوب‌غرب صبا قصد دارد ۱۰درصد از سهام خود را برای اولین‎بار در فرابورس عرضه کند. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق جنوب‌غرب صبا در هجدهمین جلسه «یک دیدار؛ یک عرضه» مرتضی برومندفرد؛ اعلام کرد: شرکت تولید نیروی برق جنوب‌غرب صبا در منطقه جنوب‌غرب […]

«بصبا»؛ نیروگاهی دیگر در فرابورس

 شرکت تولید نیروی برق جنوب‌غرب صبا قصد دارد ۱۰درصد از سهام خود را برای اولینبار در فرابورس عرضه کند.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق جنوب‌غرب صبا در هجدهمین جلسه «یک دیدار؛ یک عرضه» مرتضی برومندفرد؛ اعلام کرد: شرکت تولید نیروی برق جنوب‌غرب صبا در منطقه جنوب‌غرب کشور قرار دارد و بزرگ‌ترین تولیدکننده برق غیردولتی این منطقه است.

مرتضی برومندفرد افزود: استان خوزستان با ظرفیت تولید ۱۳هزار مگاوات برق، بیش‌ترین تولید برق را در کشور دارد. در این منطقه ۵هزار مگاوات آن برق حرارتی است. همچنین اکنون ۳۰درصد برق حرارتی استان، ۱۲درصد برق استان و دو درصد تولید برق کشور توسط شرکت تولید نیرو جنوب‌غرب صبا تولید می‌شود.

وی با یادآوری این موضوع که تاکنون ۲فاز از این شرکت به بهرهبرداری رسیده است، تصریح کرد: با تکمیل فاز سوم نیروگاه جنوب‌غرب صبا، تولید برق حرارتی به ۴۰درصد و تولید برق در کل استان به ۱۵درصد افزایش می‌یابد.

برومندفرد با توجه به نزدیک بودن این نیروگاه به مرز کشور عراق گفت: نیروگاه با مرز عراق ۱۲کیلومتر فاصله دارد که این موضوع برای صادرات برق به کشور همسایه بسیار مطلوب است اما تاکنون ساز و کار برای صادرات نهایی نشده است. از سوی دیگر دولت مجری صادرات برق است و تاکنون خود با کشورهای مقصد طرف قرارداد بوده است.

در ادامه نشست محمدضیایی‌منش، با اعلام سرمایه ثبت شده ۲۷۰میلیارد تومان اظهار داشت: ۵۱درصد سهام آن متعلق به شرکت تولید برق و آب صبا و ۴۹ درصد آن متعلق به بنیاد مستضعفان است که با توجه به برنامهریزی‌های صورت گرفته قرار است ۱۰درصد از کل سهام در فرابورس عرضه شود که سهم هر یک از مالکین ۵درصد تعیین شده است.

معاون مالی و پشتیبانی تولید نیرو جنوب‌غرب صبا افزود: طبق آخرین صورت مالی سود ناخالص شرکت ۲۶۴میلیارد تومان و سود انباشته شرکت ۲۲۷میلیارد تومان است که از این سود انباشته سهم هر سهم ۸۲تومان می‌شود که قرار است پیشنهاد تقسیم ۸۰درصد آن برای پایان سال مالی جاری در مجمع ارایه شود.

وی ادامه داد: با توجه به گردش مالی شرکت در سال که ۵هزار میلیارد تومان است قصد داریم تا پایان سال۹۶ به میزان ۷۰درصد تسهیلاتی که از بانک ملت دریافت شده را تسویه کنیم.

ضیایی‌منش تصریح کرد: بخش اعظم تسهیلات به وام ارزی اختصاص دارد به دنبال تسویه و کاهش آن در سال آینده هستیم.

 

وی اعلام کرد: در حال حاضر به دلیل بدهی بانکی و مطالبات معوق ۷۰۰میلیارد تومانی که از توانیر داریم، نسبت دارایی‌ها به بدهی‌ها منفی شده است. در این راستا دولت ۱۰۶میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان آن را با انتشار اوراق اسناد خزانه تسویه کرده است که سر رسید آن ۳بهمن۹۶ است.