۵۷میلیارد تن ذخایر معدنی داریم

رییس هیأت عامل ایمیدرو ۵۷میلیارد تن ذخایر معدنی داریم  گروه معدن و زمین -معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت حجم ذخایر معدنی کشور را ۵۷ میلیارد تن عنوان کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده مهدی کرباسیان در مراسم آغاز عملیات اجرایی کارخانه آهک صنعتی هیدراته با اشاره به این‌که براساس چشم انداز ۱۴۰۴ مقرر شده که قدرت […]

رییس هیأت عامل ایمیدرو

۵۷میلیارد تن ذخایر معدنی داریم

 گروه معدن و زمین -معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت حجم ذخایر معدنی کشور را ۵۷ میلیارد تن عنوان کرد.

به گزارش مناقصه‌مزایده مهدی کرباسیان در مراسم آغاز عملیات اجرایی کارخانه آهک صنعتی هیدراته با اشاره به این‌که براساس چشم انداز ۱۴۰۴ مقرر شده که قدرت اقتصادی برتر در منطقه شویم، اظهارداشت: متأسفانه در چند سال گذشته شاهد عقب‌ماندگی‌هایی در کشور بوده‌ایم.

وی با بیان این‌که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید نرخ رشد کشور هر ساله ۸ درصد باشد و این در حالیست که این عدد در سال‌های گذشته محقق نشد، گفت: بعضی از سال‌ها این عدد حتی منفی شد و در این راستا یک عقب‌ماندگی را در کشور شاهد بودیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که در این دولت تلاش شد که براساس نقدینگی موجود یک سری پروژه‌ها در کشور اجرایی شوند، عنوان‌کرد: طی دهه فجر امسال یک پروژه در حوزه مس و دو پروژه نیز در حوزه فولاد به دست رییس‌جمهور افتتاح می‌شود که این پروژه‌ها از خام‌فروشی جلوگیری می‌کنند.

کرباسیان در ادامه سخنان خود با بیان این‌که در حوزه معدن غیر از چند معدن بزرگ که در اختیار دولت هستند، اکثر معادن در اختیار بخش خصوصی و غیردولتی است، گفت: دولت نیز در قالب قانون خصوصی‌سازی مکلف بوده که معادن را به بخش خصوصی واگذار کند.

وی با بیان این‌که ۱۰۰ درصد معادن کوچک و متوسط در اختیار بخش خصوصی هستند، گفت: همچنین عمده معادن بزرگ کشور نیز در اختیار بخش خصوصی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع رعایت شاخص‌های زیست‌محیطی در معادن کشور بیان‌داشت: سازمان محیط‌زیست در این حوزه نظارت کامل را دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز رابطه بسیار نزدیکی با محیط‌زیست در اجرای ضوابط زیست‌محیطی در معادن کشور دارد.

۱۵۰ هزار تن آهک هیدراته در شهرستان پلدختر تولید می‌شود

رییس هیأت عامل ایمیدرو اظهارکرد: کارخانه آهک هیدراته پلدختر لرستان ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن آهک هیدراته را در سال خواهد داشت.

کرباسیان با اشاره به این‌که پروژه کارخانه آهک صنعتی و هیدراته این شهرستان یکی از اصلی‌‌ترین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در راستای جلوگیری از خام‌فروشی و استفاده از نعمت خدادادی در این منطقه است، افزود: سرمایه‌گذاران پروژه کارخانه آهک صنعتی و هیدراته، جوانان شهرستان پلدختر را در این پروژه به‌کار گیرند.

به گفته وی، تولید محصول این معدن در نهایت فرآوری خواهد شد و در صنعت فولاد و مس که جزو ضرورت‌های تولید است نه تنها در پلدختر، بلکه در سطح کشور استفاده می‌شود.

کرباسیان با بیان این‌که از نظر بودجه برای این پروژه جای نگرانی نیست و شرکت نوسازی صنایع و ایمیدرو بودجه این پروژه را به‌طور کامل پرداخت می‌کند، تصریح کرد: در این پروژه حدود ۱۵۰ نفر به‌طور مستقیم مشغول به‌کار می‌شوند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شهرستان پلدختر مملو از نعمت خدادادی معدن آهک است که باید بهره‌برداری و استفاده شود.

کرباسیان در ادامه سخنان میزان ذخایر معدنی کشور را ۵۷ میلیارد تن عنوان کرد: از این میزان ۴۰ میلیارد تن قطعی بوده و از ذخایر سنگ‌آهن، مس، گچ، آهک و … است.

وی گفت: همچنین از این میزان نیز ۳ میلیارد تن از مجموع ذخایر معدنی کشور سنگ‌آهن است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بیش از ۳۵ درصد صادرات کشور مربوط به حوزه معدن است.

صادرات مواد معدنی ۵۰ درصد رشد یافته است

همچنین جعفر سرقینی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در باره صادرات مواد معدنی گفت: صادرات مواد معدنی در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد رشد یافته است.

سرقینی، افزود: در این مدت ۷۵۰ میلیون دلار مواد معدنی صادر شده و مجموع صادرات معدن و صنایع معدنی در این مدت حدود ۵ میلیارد دلار بوده که این میزان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد رشد یافته است.

وی با بیان این‌که رونق بخش معدن رابطه مستقیمی با رونق صنایع معدنی دارد، اظهارکرد: سیاست دولت تدبیر و امید صادرات مواد معدنی خام نبوده بلکه به‌دنبال رونق صنایع معدنی است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بهره‌برداری از ۳۰ واحد صنعتی و معدنی تا پایان امسال در کشور در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یادآوری‌کرد: از این تعداد ۳ طرح در آذربایجان‌شرقی به بهره‌برداری می‌رسد که دو مورد از آنها در بخش معدن و صنایع معدنی بوده که شامل کنسانتره شبستر و فولاد میانه است و یک واحد نیز مربوط به الکتروموتور مهراصل مربوط به بخش صنعتی است.

سرقینی در خصوص نوسازی تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی نیز گفت: در ماده ۱۰۹ و ۱۱۰ آیین‌نامه و قانون معادن پیش‌بینی شده که واردات ماشین‌آلات معدنی بدون تعرفه انجام می‌شود و این کار در حال انجام بوده و معدن‌کاران می‌توانند در این راستان حتی ماشین‌آلات دست دوم با عمر دو تا ۵ سال نیز وارد کنند.

وی تعداد معادن فعال کشور را ۶ هزار معدن اعلام کرد و یادآوری‌کرد: تعداد معادن دارای پروانه صادره ۹ هزار معدن بوده که ۳ هزار معدن هنوز به مدار تولید نرسیده است.

 

سرقینی افزود: از این تعداد واحدهای معدنی غیرفعال حدود یک هزار و ۵۰۰ واحد تازه پروانه دریافت کرده و هنوز مجهز نشده‌اند و یک هزار و ۵۰۰ واحد نیز معادن فصلی بوده یا به علت عدم نیاز بازار در رکود به‌سر می‌برند.