مصوبه جدید هیأت دولت قاچاق را آسان می‌کند

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مصوبه جدید هیأت دولت قاچاق را آسان می‌کند نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی گفت: درصورتی که مواد ۱ و۲ دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ اصلاح نشود، ریاست محترم مجلس باید مصوبه اخیر دولت را باطل کند در غیراین‌صورت به سراغ تحقیق و تفحص برای پیگیری این خواهیم رفت. سیدناصرموسوی‌لارگانی، نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای […]

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی

مصوبه جدید هیأت دولت قاچاق را آسان می‌کند

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی گفت: درصورتی که مواد ۱ و۲ دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ اصلاح نشود، ریاست محترم مجلس باید مصوبه اخیر دولت را باطل کند در غیراینصورت به سراغ تحقیق و تفحص برای پیگیری این خواهیم رفت.

سیدناصرموسوی‌لارگانی، نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، گفت: ما از آقای دکتر لاریجانی، ریاست محترم مجلس انتظار داریم همان طور که در دولت گذشته روزی یکی دو تا از مصوبات آن دولت را مغایر با قانون اعلام و آن مصوبات را لغو می‌کرد در دولت فعلی نیز این روند را ادامه دهد.

وی افزود: در دولت یازدهم مصوبات زیادی وجود دارد که با قوانین مصوب مجلس مغایرت دارد که متأسفانه آقای رییس درباره آنها اعلام موضع نمی‌کند.

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: مواد ۱ و ۲ دستورالعمل اجرایی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه قاچاق کالا و ارز که به تازگی توسط هیأت دولت تصویب شده است صراحتاً با برخی مواد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مغایرت دارد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس دهم در ادامه گفت: وقتی قانون مصوب مجلس تصریح دارد که هم کالای خروجی قاچاق و هم کالای ورودی قاچاق جزء کالاهای قاچاق محسوب می‌شود و در قانون قید کلیه کالاهای قاچاق آورده شده است پس چرا مواد ۱ و ۲ دستورالعمل اجرایی تبصره ۴ ماده۱۸ مصوب هیأت دولت تنها برای کالاهای قاچاقی که قصد خروج دارند ضمانت برخورد قضایی قرارداده است؟ پس تکلیف کالاهای قاچاق ورودی چه می‌شود؟

وی با بیان این‌که اتفاقا کالاهای قاچاق ورودی، اقتصاد کشور را فلج کرده و تولید داخلی را نابود کرده است، اظهار داشت: روند ورود کالاهای قاچاق ورودی از جمله لوازم‌خانگی، گوشی تلفن همراه، پوشاک و دخانیات به‌طوری است که اکثر سهم بازار داخلی را به خود اختصاص داده‌اند.

نایب‌‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم با بیان این‌که دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ از جمله مهم‌ترین تبصره‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، تأکید کرد: اگر مواد ۱ و ۲ آیین‌نامه اجرایی تبصره ۴ ماده ۱۸ اصلاح نشود سریعا باید توسط ریاست محترم مجلس باطل اعلام شود تا مانع رانت‌خواری و سودجویی عده‌ای شود.

موسوی‌لارگانی خاطر نشان کرد: در دولت گذشته طرح شبنم و ایران‌کد مدتی اجرا شد که البته بنده این ادعا را ندارم که جامع و کامل بود و می‌توانست صددرصد جلوی قاچاق کالا را بگیرد اما برای مبارزه سیستمی با قاچاق گام بلندی بود اما دولت فعلی در یک شب آن دو را بلا استفاده اعلام کرد.

وی تصریح کرد: مواد ۱ و ۲ این دستورالعمل موجب سنگ‌اندازی در فرایند اجرایی شدن سامانه‌ها ضد قاچاق از جمله سامانه جامع تجارت، سامانه جامع انبارها، پروژه ملی رجیستری و سامانه شناسه و رهگیری کالاهای قاچاق خواهد شد.

وی اظهار داشت: به عبارتی دیگر با تصویب برخی از مواد این دستورالعمل دیگر هیچ ضمانت اجرایی سفت و سختی برای مقابله با واردات کالاهای قاچاق وجود ندارد و به‌طور مشخص مبارزه سیستمی با کالاهای قاچاق، محدود به کالاهای صادراتی از جمله سوخت، طلا و سکه خواهد شد.

 

موسوی‌لارگانی در پایان با اشاره به جایگاه و اختیار قانونی خود تأکید کرد: درصورتی که مواد ۱ و۲ دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ اصلاح نشود، ریاست محترم مجلس باید این مصوبه دولت را باطل کند و در غیراینصورت به عنوان نماینده مردم به وظیفه قانونی خود در قالب طرح سؤال و حتی براساس ماده ۲۳۶ آیین‌نامه داخلی مجلس درخواست طرح تحقیق و تفحص برای پیگیری این موضوع را خواهم داد.