نمایندگان مجلس در خصوص قاچاق گوشیهای تلفن همراه مطرح کردند مشترک مورد نظر آن سوی مرزها است! نمایندگان مجلس شورای اسلامی اجرای طرح رجیستری را بهترین راه تشخیص گوشیهای قاچاق در بازار عنوان کردند. به گزارش خانه ملت،طی سالهای اجراییشدن قانون مبارزه با قاچاق کالا، مبارزه با قاچاق گوشی تلفن همراه با جدیت بیشتری از […]
نمایندگان مجلس در خصوص قاچاق گوشیهای تلفن همراه مطرح کردند
مشترک مورد نظر آن سوی مرزها است!
نمایندگان مجلس شورای اسلامی اجرای طرح رجیستری را بهترین راه تشخیص گوشیهای قاچاق در بازار عنوان کردند.
به گزارش خانه ملت،طی سالهای اجراییشدن قانون مبارزه با قاچاق کالا، مبارزه با قاچاق گوشی تلفن همراه با جدیت بیشتری از گذشته مورد توجه قرار گرفته و وزارت ارتباطات به دنبال اجرای طرح رجیستری برای شناسایی گوشیهای قاچاق از غیرقاچاق است.
طرح رجیستری گوشی موبایل با هدف مبارزه با قاچاق تلفن همراه و واردات غیرقانونی موبایل به داخل کشور صورت میگیرد و پس از آغاز اجرای طرح، در صورت ورود غیرقانونی گوشی تلفن همراه، اجازه فعال کردن سیم کارت روی آن داده نمیشود.
اما وزارت ارتباطات اعلام کرد که هنوز مقدمات لازم برای اجرای طرح رجیستری تلفن همراه مهیا نشده است و این طرح پس از هماهنگی لازم بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا اجرایی میشود. با این وجود سرپرست معاونت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اجرای فنی طرح رجیستری گوشیهای موبایل به صورت آزمایشی خبر داده است.
در همین رابطه سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ثبت و شناسهدار کردن گوشی تلفن همراه با همکاری نهادهای مرتبط درحال انجام است. قاسمخورشیدی اظهار داشت: تجهیزات سختافزاری و نرم افزاری لازم برای اجرای طرح رجیستری در اپراتورهای سه گانه نصب شده است و آزمایشهای مرتبط صورت گرفته است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضمن بیان این مسأله که حداقل ۹۰ درصد از گوشیهای تلفن همراه مورد نیاز کشور به صورت غیررسمی وارد کشور میشود، گفت: در اجرای پروژه شناسهدار کردن گوشی تلفن همراه، برخی شرکتهای موفق خارجی نیز همکاری میکنند. خورشیدی درباره موکول کردن اجرای پروژه رجیستری به سال آینده گفت: صحبتی که وزیر ارتباطات در این زمینه کردهاند، مربوط به زمان اتمام اجرا و نهایی شدن آن است که در تابستان ۹۶ اتفاق میافتد.
وی با اشاره به موانع موجود در خصوص اجرای این طرح، افزود: با توجه به پیشرفت تکنولوژی میتوان پیچیدهترین مسایل مرتبط با امور الکترونیکی را انجام داد؛ هرچند ممکن است این امر زمان بر و پرهزینه باشد، اما به این موضوع خوش بین هستیم؛ چراکه وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و اپراتورهای۳ گانه در حال پیگیری امور هستند.
کمیسیون صنایع مجلس پیگیر جدی قاچاق تلفن همراه است
داریوشاسماعیلی با اشاره به قاچاق تلفن همراه گفت: موضوعات مربوط به قاچاق کالا را در مجلس و بهطور ویژه کمیسیون صنایع و معادن مجلس به صورت جدی دنبال میکنیم و معتقدیم تا زمانی که مشکل قاچاق حل نشود، تولید در کشور به هیچوجه پا نمیگیرد.
نماینده مردم سروستان، خرامه و کوار در مجلس شورای اسلامی در تأکید کرد: در جهت حمایت از تولید داخلی، وظیفه خود میدانیم که مسأله جلوگیری از ورود کالای قاچاق به داخل کشور و مبارزه با آن را دنبال کنیم.
وی افزود: مبارزه با قاچاق به صورت عام صورت میگیرد که شامل قاچاق تلفن همراه یا غیر از تلفن همراه اعم از دخانیات، لاستیک خودرو، لوازم منزل و کالاهای مصرفی دیگری است که به صورت غیرقانونی وارد کشور میشود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس یکی از اولویتهای اصلی را رسیدگی و پیگیری مبارزه با کالای قاچاق گذاشته و بهطور پیوسته و مداوم آن را دنبال میکند و دراین رابطه جلساتی با مسؤولان وزارت صنعت، معدن، تجارت و مسؤولانی از وزارت اقتصاد و همچنین مجموعه گمرک و مسؤولان این موضوع برگزار کرده و به نتایج خوبی در این زمینه دست یافتهایم.
وزارت ارتباطات اختلافات خود را با مخابرات را حل کند
عضو هیأت رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی که طرح رجیستری تلفن همراه برای شناسایی گوشیهای قاچاق که در دستورکار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داشت، به کجا رسید، گفت: این موضوع همچنان به صورت بحث و مذاکره در حال انجام بوده؛ اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و در این رابطه اختلافاتی با مخابرات وجود دارد که باید از سوی وزارتخانه حل شود، اما جهتگیریها امیدوارکننده است تا بتوانیم به جمعبندی نهایی برسیم.
اجرای طرح رجیستری بهترین راه جلوگیری از قاچاق تلفن همراه است
سعید باستانی در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به قاچاق تلفن همراه گفت: دراین رابطه باید اتفاق بزرگی درکشور رخ دهد؛ چراکه آمار قاچاق تلفن همراه بسیار بالا است و درحدی است که گوشیهای قاچاق عمده گوشیهای موجود در بازار را تشکیل میدهند.
قاچاق تلفن همراه گردش مالی بسیار بالایی دارد
نماینده مردم تربت حیدریه درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبیعتاً باید برای قاچاق این کالا فکر اساسی کرد، افزود: قاچاق تلفن همراه از ترنول و گردش مالی بسیار خوبی برای قاچاقچیان نیز برخوردار است و از این رو، کنترل بازار به نفع همه خواهد بود.
کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیگیر طرح رجیستری
عضو هیأت رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیگیر طرح رجیستری در کمیسیون صنایع و معادن مجلس هستیم و وزارت ارتباطات نیز میتواند آن را شروع کند؛ اما مشکلاتی در روشها و راهکارها وجود داشته و وقفه زمانی نیز نباید درآن باشد، که درحال بررسی است.
گوشیهای تلفن همراه غیرقاچاق در بازار بسیار کم است
این نماینده مجلس با تأکید براینکه سرانجام باید طرح رجیستری تلفن همراه اجرایی شود، تصریح کرد: نمی توانیم بپذیریم که از ۱۰۰ درصد بین ۸۰ تا ۹۰ درصد گوشیهای کشور قاچاق باشد و این حجم بالا از قاچاق غیرطبیعی است و شبیه به غذایی است که مقدار نمک آن به اندازهای زیاد شده که از شوری گذشته است.
باستانی افزود: قاچاق در حوزه گوشیهای تلفن همراه به گونهای است که دیگر نمیشود اسم آن را قاچاق گذاشت، بلکه باید گفت تعداد آنهایی که گوشی غیرقاچاق خرید و فروش میکنند؛ بسیارکم است.
تبدیل موبایل از کالای لوکس به مصرفی
وی خاطرنشان کرد: زمانی تلفن همراه در کشور وسیلهای لوکس محسوب میشد و فردی از یک گوشی ۵ سال استفاده میکرد؛ اما درحال حاضر این وسیله تبدیل به کالای مصرفی شده است و بازار ۸۰ میلیون نفری و حضور برندهای مختلف در آن برای قاچاق و قاچاقچیان بسیار جذاب و شیرین است که باید وزارت ارتباطات برای آن فکر اساسی کند.
اجرای طرح رجیستری یعنی امکان کنترل محصولات هایتک از یک اتاق به جای برخورد در مرزها
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص راههای مقابله با قاچاق گوشی همراه برای عدم ورود به داخل کشور تصریح کرد: بهترین راه برای جلوگیری ازگوشیهای تلفن همراه به داخل کشور، طرح رجیستری است؛ چراکه در بسیاری از موارد میتوان با برخورد در حوزه مرزبانی جلوی کالای قاچاق را گرفت؛ اما با اجرای طرح رجیستری برای چنین سیستم هایتک و تکنولوژیکی که میتوان از یک اتاق در بسته آن را کنترل کرد، لزومی به حضور در مرز برای جلوگیری از ورود آن به کشور نیست.
اجرای طرح باندلینگ از سوی اپراتورها برای جلوگیری از قاچاق موبایل
رمضانعلی سبحانیفر در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به راههای مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه گفت: چندی قبل به همراه اعضای فراکسیون گمرک نشستی با رییس کل گمرک در خصوص قاچاق برگزار شد که رییس گمرک در گزارش خود عنوان کرد؛ بخش عمده قاچاق از مبادی غیررسمی صورت میگیرد.
نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی افزود: درحال حاضر گمرک برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق تلاش خود را انجام داده و گیتهای ورودی را به دستگاه ایکسری مجهز کرده و به ندرت اتفاق میافتد که کالای قاچاق از این طریق وارد کشور شود.
مبادله دو هزار میلیارد تومان گوشی تلفن همراه
وی با تأکید براینکه قاچاق یکی از معضلات بزرگ کشور است که به تولید، حقوق و سلامتی مردم لطمه وارد میکند، خاطرنشان کرد: متأسفانه گفته میشود که حدود ۳۰ هزارمیلیارد تومان در سال قاچاق کالا انجام میشود که در بخش ارتباطات تنها در گوشی تلفن همراه که مبادله آن دو هزارمیلیاردتومان است؛ بیش از ۹۰ درصد این مبلغ شامل گوشیهای قاچاق میشود.
سبحانیفر با اشاره به اینکه بخش عمده قاچاق از مبادی غیررسمی است که شامل گوشی موبایل نیز میشود، تصریح کرد: این گوشیها فاقد خدمات پشتیبانی نیز هستند که باید دستگاههای مختلف که مرتبط با این موضوع هستند، به این مسأله ورود کنند.
اعطای نمایندگی رسمی به برندهای تلفن همراه در کشور
وی تصریح کرد: برای برچیده شدن تلفن همراه قاچاق از بازار، باید شرکتهای تولیدکننده را مجاب کرد که در کشور سرمایهگذاری کنند، هم خدمات پس از فروش داشته باشند و هم نمایندگی رسمی ایجاد کنند و این برندها در چارچوب قانونمندی فعالیت کنند.
طرح رجیستری در حال اجرای آزمایشی است
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در صورت مجاب نشدن برندهای موبایل برای سرمایهگذاری درایران، ناچار به اجرای طرح رجیستری هستیم هر چند که درحال حاضر این طرح در مرحله انجام آزمایشی است.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اپراتورهایی که خدمات تلفن همراه میدهند، اعم از«ایرانسل»، «همراه اول» و «رایتل» میتوانند روی باندلینگ تلفن همراه کار کنند و بتوانند با شیوههای بازاریابی مردم را ترغیب به خرید خط با گوشی تلفن همراه کنند و با اجرای این طرحها، بتوان تا حدودی جلوی گوشیهای قاچاق را گرفت.
پیگیری قاچاق موبایل در فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس
امیرخجسته در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص روند مبارزه با قاچاق کالا در کشور گفت: یکی از موارد مهمی که در حال پیگیری آن هستیم بحث قاچاق و به ویژه قاچاق طلا و مصنوعات آن است که برای مبارزه با آن نیز روند امیدوارکنندهای آغاز شده و مراقبتهای لازم صورت گرفته است و سربازان گمنام امام زمان(عج) در وزارت اطلاعات به این موضوع ورود کرده و تعدادی را بازداشت کردهاند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که نظارت وجود نداشته باشد، باندهای سازمان یافته قاچاق روز به روز قدرتمند تر میشوند و به صورت شبکهای پیش میروند.
جاسوسی و سرقت اطلاعات هدف باندهای سازمان یافته از قاچاق موبایل
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: عامل اصلی اینکه بتوانیم جلوی قاچاق را بگیریم قطع کردن دست قاچاقچیان از مبادی مرزی و نظارت دقیق و کنترل دائم و مداوم روی این مسأله است.
خجسته با اشاره به قاچاق طلا از کشورهای غربی ایران از جمله ترکیه خاطرنشان کرد: به نظر میرسد ترکیه نیز بیمیل به انجام قاچاق طلا از این کشور به داخل ایران نیست آنها از این جهت روی قاچاق طلا سرمایهگذاری میکنند که سودآوری بالایی دارد و ارزش یک کیلو طلا با یک کانتینر کالا برابری میکند.
رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع قاچاق موبایل نیز از مباحث بسیار مهمی است که اخیراً شبکههای سازمان یافتهای به آن روی آوردهاند و در بعضی از موارد این اقدام با هدف جاسوسی وسرقت اطلاعات انجام میشود که پیگیری این موضوع نیز در فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس دنبال میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.