تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی به وزارت نیرو

چیت‌چیان در افتتاح دو پروژه آبفا مطرح کرد تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی به وزارت نیرو   وزیر نیرو گفت: از مدت‌‌ها قبل با توجه به شرایط بارندگی ۷ تا از مراکز استان‌ها در وضعیت تنش‌ آبی قرار گرفت که با جمع‌بندی تصمیمات سازمان برنامه و انتقال آن به هیأت دولت ۴۹۰ […]

چیت‌چیان در افتتاح دو پروژه آبفا مطرح کرد

تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی به وزارت نیرو

 

وزیر نیرو گفت: از مدت‌‌ها قبل با توجه به شرایط بارندگی ۷ تا از مراکز استان‌ها در وضعیت تنش‌ آبی قرار گرفت که با جمع‌بندی تصمیمات سازمان برنامه و انتقال آن به هیأت دولت ۴۹۰ میلیارد تومان از ماده ۱۰ و ۱۲ برای رسیدگی به شهرهای بحرانی برای وزارت نیرو در نظر گرفته شد.

به گزارش ایسنا، حمیدچیت‌چیان روز گذشته در حاشیه افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب میگون و لواسان با بیان این‌که امیدواریم با تخصیص این منابع و انجام عملیات اجرایی مشکلات منابع آبی این استان‌ها برطرف شود، گفت: انتظار می‌رود که با اجرای برنامه‌های تدوین شده بتوانیم تابستان سال ۱۳۹۶ را بدون دغدغه پشت سر بگذاریم.

وی ادامه‌داد: آنچه در زمینه‌ منابع آبی کشور بدیهی است توجه ویژه به کمبود منابع آبی و خشکسالی‌های پی در پی تبدیل شده، به‌طوری که نه تنها امسال بلکه در سال‌هایی که شرایط بارندگی مطلوب باشد باید در تمام بخش‌ها و همه سازمان‌ها صرفه‌جویی آب مورد توجه قرار بگیرد.

چیت‌چیان تصریح کرد: اگر به مسأله صرفه‌جویی آب توجه نشود قطعاً ایران در حوزه تأمین منابع آبی دچار مشکل خواهد شد.

وزیر نیرو همچنین در خصوص اقدامات وزارت نیرو برای مسکن مهر، اظهارکرد: تصمیمات وزارت نیرو در این زمینه از سال‌های قبل اتخاذ شده و برنامه‌های کاملاً مشخصی در این زمینه تدوین شده است، اما محدودیت منابع مالی موجب شد که در سال‌های اخیر اجرای برنامه‌ها با تأخیر روبه‌رو شود.

به گفته وی، براساس آخرین تصمیم دولت حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی و ۱۵۰ میلیارد تومان به صورت نقد در اختیار وزارت نیرو قرار خواهد گرفت که براساس پیش‌بینی‌های در نظر گرفته شده این اعتبارات تا آخر امسال به دست ما خواهد رسید.

چیت‌چیان ادامه داد: امیدواریم تمام زیرساخت‌های مسکن مهر با این اعتبارات به بهره‌برداری برسد. همچنین طی روزهای آینده نیز قرار است تصفیه‌خانه فاضلاب شهر پردیس که جمعیت قابل توجهی از مسکن‌مهری‌ها را پوشش می‌دهد افتتاح شود.

کیفیت آب شاه‌کلید دولت یازدهم

همچنین وزیر نیرو با اشاره به اهمیت کیفیت آب در دولت یازدهم، گفت: برای اولین بار در تاریخ مدیریت منابع آب کشور برنامه آمایش آب توسط وزارت نیرو تدوین شد که براساس آن ۱۰٫۷ میلیارد مترمکعب از آب‌های تجدیدشونده کشور برای مسایل زیست‌محیطی (حیات رودخانه‌ها و تالاب‌ها) اختصاص یافت.

چیت‌چیان با بیان این‌که توجه و نظر مردم بیش‌تر معطوف به کمبود منابع آبی است، اظهارکرد: این مسأله در حالی است که موضوع کیفیت آب آن‌طور که باید در نظر مردم جدی گرفته نمی‌شود.

به گفته وی، علی‌رغم بارش باران طی دو ۳ هفته اخیر اما ایران در یک خشکسالی ۱۵ ساله قرار دارد که همین مسأله نیز موجب شده که کیفیت آب آن‌طور که باید مورد توجه واقع نشود.

وزیر نیرو با بیان این‌که کیفیت آب به مراتب از نبود آب با اهمیت‌تر است، ادامه داد: با توجه به این‌که نبود کیفیت در آب موجب پایین آمدن سلامت مردم و عدم استفاده از منابع آب موجود می‌شود، عنوان‌کرد: علت‌های اصلی کاهش کیفیت منابع آب، فاضلاب شهری، فاضلاب صنعتی و زه‌آب‌های کشاورزی مطرح می‌شود که در این بین فاضلاب صنعتی از دور مورد دیگر خطرناک‌تر است.

به گفته چیت‌چیان، زمانی که جمعیت در یک مکانی جمع می‌شوند میزان تولید فاضلاب افزایش می‌یابد که یا فاضلاب‌های ایجاد شده وارد رودخانه‌ها و یا وارد زمین می‌شود که این مسأله عاملی در آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی است.

وی فاضلاب صنعتی را از دو نوع فاضلاب دیگر بدتر برشمرد و افزود: با توجه به این‌که در فاضلاب صنعتی انواع فلزات سنگین وجود دارد آلودگی بیش‌تری منابع آب را تهدید می‌کند.

وزیر نیرو با اشاره به اقدامات دولت یازدهم برای مدیریت کیفیت منابع آب و مسأله‌ محیط زیست، گفت: از ابتدای شروع فعالیت دولت تدبیر و امید این دو مسأله در کانون توجه قرار گرفته که یکی از مسایل بسیار مهم در این مسأله حفظ کیفیت رودخانه‌ها و سدهایی است که آب شرب مردم را تأمین می‌کند. به‌طور مثال در حال حاضر سد لتیان ۳۰ درصد آب مورد نیاز شهر تهران را تأمین می‌کند.

گفتنی است تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهرهای میگون و لواسان با حضور وزیر نیرو افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

تصفیه‌خانه فاضلاب شهر میگون به ظرفیت۷۵۰ مترمکعب در شبانه‌‌روز در دو فاز برای جمعیت ۸ هزار نفری پیش‌بینی شده است.

اکنون با جمعیت ۴ هزار نفری میگون، فاز نخست این تصفیه‌خانه پاسخگوی نیاز‌ها خواهد بود و فاز دوم آن پس از اسکان جمعیتی لازم به بهره‌‌برداری خواهد رسید.

فناوری به‌کار رفته در این تصفیه‌خانه، لجن فعال SRB و سامانه گندزدایی آن از طریق کلرزنی است.

اجرای سیستم‌های لجن فعال در ایران قدمتی ۵۰ ساله دارد و از نخستین روش‌های پالایش زیستی مدرن در ایران به‌شمار می‌آید.

هم‌اکنون ٧٠٠ اشتراک به شبکه جمع‌آوری این تصفیه‌خانه وصل شده است.

ورودی فعلی تصفیه‌خانه ۵۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز است و خروجی آن وارد حوضه سد لتیان می‌شود.

این طرح که با اعتبار ۳۵ میلیارد ریالی به بهره‌برداری رسیده، در زمینی به مساحت نزدیک به ٣٠ هزار مترمربع احداث شده است.

مطالعات طرح راه‌اندازی تصفیه‌خانه میگون در سال ١٣٨٢ آغاز شده است.

همچنین تصفیه‌خانه فاضلاب لواسان با ظرفیت ١٢ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در زمینی به مساحت نزدیک به ۴ هکتار واقع شده است.

فاضلاب شهری لواسان از طریق لوله‌هایی به قطرهای ۵۰۰ و ٧٠٠ میلیمتر به صورت ثقلی به تصفیه‌خانه لواسان منتقل و فاضلاب تصفیه‌ شده لواسان از محل تصفیه ‌با ١١٠ متر ارتفاع پمپاژ به ایستگاه پمپاژ «زردبند» برای آبیاری جنگل‌ها و مراتع گردنه «قوچک» منتقل می‌شود.

 

فناوری این تصفیه‌خانه از نوع لجن فعال – هوادهی ممتد و هزینه اجرای آن از محل اعتبارات عمرانی تأمین شده است.