اولین ماهواره برای مدار ژئو تحت عنوان «مناقصه پژوهشی۳» به قرارداد خواهد رسید

رئیس سازمان فضایی ایران، از ساخت اولین ماهواره برای عملیات در مدار ژئو خبر داد و گفت: این پروژه با همکاری دانش‌بنیان‌‌ها انجام و نقطه عطف بزرگی در صنعت فضایی ایران محسوب می‌شود. به گزارش مهر، حسن سالاریه؛ با اشاره به اینکه سازمان فضایی ایران در دهه ۸۰ تأسیس شد، اظهار کرد: در دهه ۸۰ […]

رئیس سازمان فضایی ایران، از ساخت اولین ماهواره برای عملیات در مدار ژئو خبر داد و گفت: این پروژه با همکاری دانش‌بنیان‌‌ها انجام و نقطه عطف بزرگی در صنعت فضایی ایران محسوب می‌شود. به گزارش مهر، حسن سالاریه؛ با اشاره به اینکه سازمان فضایی ایران در دهه ۸۰ تأسیس شد، اظهار کرد: در دهه ۸۰ ماهواره‌های ارتباطی و سنجشی با ساختار ساده ساخته می‌شد و هدف این بود که جرمی در مدار قرار بگیرد. در سال ۸۷ پرتاب ماهواره امید را در کشور شاهد بودیم و بعد از آن قرارداد ساخت ماهواره سنجشی با دانشگاه‌های علم و صنعت، شریف، امیرکبیر، مجموعه صاایران و… منعقد شد. معاون وزیر ارتباطات، افزود: امروز با گذشت ۲۰ سال از آغاز فعالیت سازمان فضایی ایران در جایگاهی قرار داریم که ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی می‌سازیم که دارای پیچیده‌‌ترین تکنولوژی‌‌ها و دقت تصویربرداری بالایی هستند. سال گذشته ماهواره پارس پرتاب شد و امسال نسخه به‌روزرسانی شده آن با دقت تصویربرداری بالاتر پرتاب خواهد شد. سالاریه؛ ورود بخش‌خصوصی به حوزه فضایی را اتفاقی مبارک توصیف کرد و گفت: این موضوع به معنای شتاب در ساخت ماهواره‌ها و افزایش تعداد ماهواره‌های ساخت ایران است. وی با اعلام اینکه به‌زودی ماهواره سنجشی کوثر که ساخت مجموعه معاونت علمی و فناوری است پرتاب می‌شود، افزود: همچنین در آینده نزدیک پرتاب منظومه iot را تحت عنوان منظومه شهید سلیمانی داریم. سالاریه؛ خاطرنشان کرد: موضوع مهم در بحث اقلیم و محیط‌زیست و مخابرات طبیعی این است که داده را باید از نقطه حادثه خیز به نقاط تصمیم گیر اتصال دهیم و در همین راستا بستر iot بسیار مهم است. اما بسیاری از مناطق جنگلی ما زیرساخت زمینی ندارند و در آن نقطه بستر ماهواره‌ای به کمک ما می‌آید. وی با اعلام اینکه در آینده نزدیک پرتاب بلوک انتقالی مداری سامان را داریم، گفت: در واقع سه ماهواره سنجشی کوثر، ظفر۲ و طلوع۳ را در سال‌جاری پرتاب خواهیم کرد. سالاریه؛ گفت: همچنین ساخت اولین ماهواره که بتواند در مدار ژئو عملیات کند، تحت عنوان مناقصه پژوهشی۳ دنبال می‌شود که با همکاری دانش‌بنیان‌‌ها انجام شده است و نقطه عطف بزرگی در صنعت فضایی ایران محسوب می‌شود. رئیس سازمان فضایی ایران، با بیان اینکه پایگاه فضایی چابهار امسال اولین پرتاب خود را انجام می‌دهد، گفت: این پرتاب گام بزرگی در صنعت فضایی ایران محسوب می‌شود.

۲ ماهواره تا پایان سال با پرتابگر خارجی به فضا پرتاب می‌شود

رئیس سازمان فضایی ایران، گفت: تا پایان سال دو ماهواره «طلوع ۳» و «ظفر ۲» با پرتابگر خارجی پرتاب می‌شود. حسن سالاریه؛ درباره زمینه همکاری بین‌المللی برای انجام پرتاب ماهواره، اظهار کرد: ما پرتاب‌گرهای بومی خودمان را داریم. ولی از ظرفیت کشورهای دیگر نیز برای پرتاب ماهواره‌هایی که به هر دلیل در برنامه زمان‌بندی داخل کشور نمی‌گنجد، استفاده می‌کنیم. وی بدون اشاره به زمان دقیق پرتاب افزود: تا پایان سال دو ماهواره «طلوع ۳» و «ظفر ۲» با همکاری بین‌المللی و پرتابگر خارجی پرتاب می‌شود. رئیس سازمان فضایی ایران، در خصوص فعالیت در زمینه طراحی کپسول زیستی نیز، گفت: مجموعه پژوهشگاه هوافضا در زمینه کپسول زیستی در حال فعالیت است و قراردادی از سال گذشته با آن‌‌ها منعقد شده که در راستای آن کپسول زیستی در حال طراحی است.