جذب بیش از ۱۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در نیمه نخست امسال

جذب بیش از ۱۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در نیمه نخست امسال رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران با اشاره به گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ایران با دیگر کشور‌ها پس از برجام، از جذب ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ ملیون دلار سرمایه خارجی در ۶ ماهه نخست امسال خبر داد. به […]

جذب بیش از ۱۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در نیمه نخست امسال

رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران با اشاره به گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ایران با دیگر کشور‌ها پس از برجام، از جذب ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ ملیون دلار سرمایه خارجی در ۶ ماهه نخست امسال خبر داد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، محمدخزاعی، هدف این سازمان را گسترش روابط اقتصادی با دیگر کشور‌ها دانست و افزود: این کار سبب می‌شود تأمین مالی پروژه‌های مورد نیاز کشور با مشکل مواجه نشود.

وی ادامه داد: گسترش تعاملات اقتصادی کشورمان به توسعه روابط ایران در مجامع اقتصادی جهان همچون سازمان‌های بین‌المللی و همایش‌های بین‌المللی کمک خواهد کرد.

به گفته این مقام مسؤول، باید به این نکته توجه داشت که هدف وزارت امور اقتصادی و دارایی از گسترش تعاملات فقط مسایل اقتصادی نیست زیرا کاربرد سیاسی آن هم برای دولت اهمیت دارد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: پس از اجرایی شدن برجام، یکی از اهداف اصلی این وزارتخانه، گسترش روابط با کشورهایی بود که از اهمیت بالایی در منطقه برخوردارند، اما به دلیل تحریم‌ها قطع همکاری کرده بودند.

خزاعی گفت: در دوران پسابرجام، سازمان سرمایه‌گذاری خارجی توانست با این کشور‌ها رابطه برقرار کند و در پی آن ۳۶ سند همکاری با کشورهای مختلف امضا شد.

وی بیان داشت: سازمان سرمایه‌گذاری خارجی موفق شد با کشورهایی چون جمهوری چک، مجارستان، آلمان، برزیل، هند، هلند، آفریقای‌جنوبی، قرقیزستان، کرواسی، لیتوانی، ایتالیا، بلغارستان، نروژ، روسیه، اندونزی سند همکاری امضا کند.

وی در تشریح دستاوردهای این مذاکرات، خاطرنشان کرد: با نگاهی گذرا به آمار‌ها می‌توان به اهمیت این مذاکرات پی برد، در ۵۰ سال گذشته تعداد موافقتنامه‌هایی که به امضا رسید به ۶۰ مورد می‌رسد.

خزاعی ادامه داد: یکی از دستاوردهای دولت یازدهم در دو سال گذشته و در بخش سرمایه‌گذاری خارجی، امضای ۳۶ سند همکاری با کشورهایی است که به توسعه اقتصادی کشور کمک می‌کنند که از این تعداد، ۸ مورد نهایی شده است.

معاون وزیر اقتصاد از مذاکره با دیگر کشور‌ها برای امضای سند همکاری خبر داد و گفت: از میان این کشور‌ها که اسناد یاد شده در شرف نهایی شدن است، می‌توان به انگلیس، دانمارک، استرالیا، پرتغال، تایلند و اسلوونی اشاره کرد.

وی یادآوری کرد: پس از اجرایی شدن برجام، سازمان سرمایه‌گذاری خارجی با برخی کشور‌ها مذاکره کرد و به توافق‌هایی رسید که می‌توان به جذب تأمین مالی خارجی (فاینانس) و خطوط اعتباری از کشورهای ژاپن، چین، دانمارک، هلند، نروژ، آلمان، ایتالیا و روسیه اشاره کرد.

خزاعی اظهار داشت: یکی از این خطوط اعتباری که به نتیجه رسیده، مربوط به کشور نروژ است که در حاشیه اجلاس بانک جهانی و دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر خارجه نروژ اعلام شد و براساس آن یک خط اعتباری ویژه یک میلیارد دلاری برای شرکت‌هایی که خواهان همکاری با ایران هستند، ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا، شامگاه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۴ با انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته‌ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه ۱+۵) یعنی روند لغو تحریم‌های هسته‌ای غرب علیه تهران آغاز شد.

 

همزمان با روند مذاکرات و پس از اجرای برجام، شاه بیت مخالفان این بود که برجام هیچ دستاوردی نداشته است.