رشد دو برابری ثبت اختراع بین‌المللی ایران

رشد دو برابری ثبت اختراع بین‌المللی ایران مدیرکانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در سال ۲۰۱۵ آمار ثبت اختراع بین‌المللی ایران ۴۸ اختراع بوده که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۹۴ اختراع رسیده و شاهد رشد حدود دو برابری این حوزه هستیم. به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی معاونت علمی […]

رشد دو برابری ثبت اختراع بین‌المللی ایران

مدیرکانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در سال ۲۰۱۵ آمار ثبت اختراع بین‌المللی ایران ۴۸ اختراع بوده که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۹۴ اختراع رسیده و شاهد رشد حدود دو برابری این حوزه هستیم.

به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی‌ضیغمی درباره فعالیت‌های این کانون افزود: حمایت ۹۰ درصدی از ثبت اختراع در یکی از ادارات معتبر بین‌المللی یکی از خدمات کانون به شرکت‌های دانش بنیان است؛ ازآنجا که ثبت اختراع به صورت بین‌المللی پروسه‌ای زمان و هزینه بر است کانون در این زمینه خدماتی را برای ثبت بین‌المللی اختراع ارایه می‌دهد، که بیش از ۳۰ درصد ثبت اختراع در این سال‌ها با حمایت کانون انجام شده است.

ضیغمی ادامه داد: در این راستا تقویت تیم‌های نگارش پتنت توسط کانون درحال انجام است تا فعالیت‌های مربوط به ثبت درداخل کشور انجام شود و ضمن خروج ارز از کشور درآینده به کشورهای همسایه نیز در این زمینه خدمات ارایه دهیم. وی گفت: البته پیش از این تمام فرایند ثبت اختراع در خارج از کشور و توسط وکلای خارجی انجام می‌شد اما در حال حاضر بیش ار نیمی از فعالیت‌ها در داخل کشور انجام و تا دو سال آینده این فعالیت‌ها به صورت کامل در داخل کشور ارایه می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین برای حمایت بهتر دفاتر تجاری‌سازی یا مالکیت فکری در دانشگاه‌های کشور توسط کانون راه‌اندازی شده است تا با برگزاری کارگاه‌های تخصصی ثبت اختراع و اطلاع‌رسانی فعالیت‌های کانون را اطلاع‌رسانی کنند تا کنون با همکاری وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور ۴۱ دفتر مالکیت فکری ایجاد شده و به شبکه همکاران کانون پتنت پیوسته‌اند.

ضیغمی با بیان این‌که کانون از اواخر سال ۹۴ به صورت جدی فعالیت خود را آغاز کرده و از همان زمان کار ثبت اختراع در حال پیگیری است بیان کرد: در کنار این مسأله کیفیت هم همواره مدنظر کانون پتنت بوده است بر این اساس سال ۹۴ تعداد درخواست‌های ارسالی به کانون ۱۶۰ درخواست برای ثبت بود که در سال ۹۵ این رقم به ۳۰۰ درخواست رسید که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد این تعداد پذیرفته می‌شود، البته بررسی و داوری‌ها در کانون کاملاً حرفه‌ای بوده و براساس استاندارد جهانی انجام می‌شود.