مرضیه نیکخواه ـ هرازچندگاهی شاهد تعرضات کلامی درباره جزایر سهگانه ایران در خلیجفارس هستیم؛ خلیجی همیشه فارس که خار چشم بدخواهان مردم ایران هستند. اما بدترین قسمت ماجرا جایی است که کشورهایی همچون روسیه و چین نیز بهعنوان متحد کشورمان، به جمع شیوخ عرب میپیوندند و خواستار جدایی این سه جزیره ایرانی از کشورمان میشوند! […]
مرضیه نیکخواه ـ هرازچندگاهی شاهد تعرضات کلامی درباره جزایر سهگانه ایران در خلیجفارس هستیم؛ خلیجی همیشه فارس که خار چشم بدخواهان مردم ایران هستند. اما بدترین قسمت ماجرا جایی است که کشورهایی همچون روسیه و چین نیز بهعنوان متحد کشورمان، به جمع شیوخ عرب میپیوندند و خواستار جدایی این سه جزیره ایرانی از کشورمان میشوند! در چنین وضعی دیگر حمایت اتحادیه اروپا از ادعای شورای همکاری خلیجفارس درخصوص جزایر سهگانه ایرانی طبیعی است! کافی است دشمنان خودی و غیرخودی ایران کتاب تاریخ را باز کنند تا به تاریخ این جزایر ایرانی پی ببرند. حاکمیت ایران بر جزایر ابوموسی، تنببزرگ و تنبکوچک ریشه در دوره امپراطوریهای عیلامی، ماد، هخامنشی، اشکانی و ساسانی دارد. در این دوران نظم و امنیت ایرانی بر سراسر این پهنه آبی خلیجفارس و جزایر آن حکمفرما بود. جزایر سهگانه در سال ۱۹۰۸ بهطور کامل تحت اشغال بریتانیا بهعنوان قیم رسمی امارات متصالحه در آمد اما تا سال ۱۹۷۱ هیچ کدام از دولتهای ایران این اشغال را قبول نداشته و ابوموسی به همراه تنب بزرگ و کوچک در تقسیمات کشوری ایران قرار داشتند. در سال ۱۹۷۱ پس از توافق ایران و بریتانیا و پیش از خروج نیروهای نظامی انگلیس از منطقه و تأسیس کشور امارات متحده عربی، ابوموسی به همراه تنببزرگ و تنبکوچک پس از نزدیک به ۷۰ سال شکایتهای مداوم دولت ایران علیه اشغالگری انگلیس سرانجام به ایران بازگردانده شد. در سال ۱۹۹۲ و پس از خاتمه جنگ خلیجفارس، امارات متحده عربی برخلاف نظر شیخ شارجه و تفاهمنامه ۱۹۷۱ شارجه با ایران درخصوص ابوموسی، اقدام به طرح ادعاهای مالکیت بر جزایر سهگانه کرد. این اقدام واکنش دولت ایران را برانگیخت. از آن زمان تاکنون امارات بارها این ادعا را تکرار کرده است. البته مطرح شدن دوباره حق حاکمیت امارات بر جزایر سهگانه ایرانی، یادآور تکرار این ادعا بعد از شکست عراق در جریان جنگ تحمیلی به ایران بود. زمانی که در سال ۱۳۷۱ شورای همکاری خلیجفارس چنین ادعایی را مطرح کرد.
کشورهای عربی منطقه از بازی در زمین اختلافافکنی اروپاییها دوری کنند
در همین رابطه، دیروز (دوشنبه) نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: در شرایط حساس امروز منطقه که جمهوری اسلامی ایران پرچم همگرایی را در دست گرفته است، طرح ادعاهای واهی توسط اروپاییها درخصوص جزایر سهگانه ایرانی با هدف تفرقهافکنی است. حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمدرضا میرتاجالدینی؛ در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ادعای واهی اروپاییها و شورای همکاری خلیجفارس درخصوص جزایر سهگانه ایرانی، بیان کرد: از دوره استعمار کهن یعنی زمانی که اروپاییها قصد داشتند تا نقطهای را تحت سیطره خود درآورده و منابع اقتصادی و مالی آنها را در دست بگیرند، یکی از ترفندهای ثابت آنان ایجاد تفرقه بوده است. بدینترتیب در بین کشورها اختلاف ایجاد کرده و سپس از یک طرف حمایت کرده و نفوذ پیدا میکردند. سردمدار این سیاست نیز انگلیسیها بودهاند.
با قدرت در برابر یاوهگوییها پیرامون جزایر سهگانه ایران میایستیم
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز نیز، در واکنش به زیر سؤال بردن تمامیت ارضی ایران درخصوص جزایر سهگانه خلیجفارس از سوی اتحادیه اروپا و سران شورای همکاری خلیجفارس، گفت: گستاختر شدهاند و سخنان بیربط و تهی از حقیقت به زبان جاری میکنند، گویی باید با آنان به زبان دیگری سخن بگوییم. حجتالاسلاموالمسلمین سیدرضا اکرمی؛ متذکر شد: اگر بنابر مدعی بودن باشد ما باید بگوییم بحرین، قفقاز یا آذربایجان به این آب و خاک تعلق داشته است. عجبا از اینکه شیخنشینهای حاشیه خلیجفارس در خانه گرم نشسته و حرفهای گرم میزنند. گفتنی است؛ تهران یکبار اعلام کرده دسترسی به این جزایر نیازمند عبور از «دریای خون» است؛ اگر قاره سبز از جنگهای جهانی و جنگ کنونی اوکراین درس نگرفته است، میتواند شانس خود برای ورود به یک دریای خون دیگر را امتحان کند؛ دریایی که البته زمین آن خلیجفارس نبوده و دریای مدیترانه میزبانی بهتر برای آن است.
دیدگاه بسته شده است.