مطالعه توسعه دومیدان گازی ایران به مالزی رسید

مطالعه توسعه دومیدان گازی ایران به مالزی رسید ایران و مالزی برای مطالعه میدان‌های گازی گلشن و فردوسی تفاهمنامه همکاری (MOU) امضا کردند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، تفاهمنامه همکاری مطالعه میدان‌های گلشن و فردوسی دیروز به امضای غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و شمسول‌الزهر‌عباس، رییس هیأت […]

مطالعه توسعه دومیدان گازی ایران به مالزی رسید

ایران و مالزی برای مطالعه میدان‌های گازی گلشن و فردوسی تفاهمنامه همکاری (MOU) امضا کردند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، تفاهمنامه همکاری مطالعه میدان‌های گلشن و فردوسی دیروز به امضای غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و شمسول‌الزهر‌عباس، رییس هیأت مدیرهBIV (Bukhary International Ventures) مالزی رسید.

در این نشست ضمن ارایه گزارشی از میدان‌های گلشن و فردوسی نمایندگان دو کشور بر گسترش همکاری میان ایران و مالزی تأکید کردند و قرار شد مطالعه این میدان ظرف مدت ۷ ماه از سوی این شرکت مالزیایی به انجام برسد.

میدان فردوسی در سال ١٩٦٧ کشف و لرزه‌نگاری ۳بعدی آن نیز انجام شده است؛ این میدان همچنین دارای نفت سنگین است که API آن میان ٨ تا ١٦ است؛ میدان گازی فردوسی تقریباً در ٣٠ کیلومتری غرب میدان گازی گلشن در خلیج‌فارس قرار گرفته است.

میدان گلشن که در سال ١٩٩٣ کشف و لرزه نگاری ۳ بعدی آن نیز انجام شده، دارای نفت خام سنگین بوده است؛ میدان گازی گلشن تقریباً در ٦٥ کیلومتری جنوب غربی ساحل ایران در خلیج‌فارس قرار گرفته است.

منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران پس از امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: این توافقنامه در ادامه توافقی است که در دولت گذشته با مجموعه البخاری انجام شده، است که قرار شد مطالعه آن ظرف مدت هفت ماه انجام شود.

وی با بیان این که میدانهای گلشن و فردوسی هم نفتی است و هم گازی، افزود: البته توسعه بخش گاز و انتقال آن به بخش خشکی برای تبدیل آن به ال‌ان‌جی مدنظر این شرکت (BIV) است.

منوچهری با بیان این که این میدان‌ها همچنین دارای نفت خام بسیار سنگینی هستند که هنوز در ایران چنین نفتی استخراج نشده است، تصریح کرد: میدانهای گلشن و فردوسی میدانهای پرچالش و سختی است که امیدواریم پس از این مطالعات، نتایج روشنی تری داشته باشیم.

 

به گفته معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، تصمیم درباره نحوه توسعه این میدانهای پس از انجام مطالعات اتخاذ می‌شود.