هانیه قنادزاده ـ با هر پُک سیگار حدود ۷۰ سیسی و با هر پُک قلیان حدود ۳۰۰ سیسی دود وارد ریهها میشود. دود حاصل از استعمال دخانیات نهتنها پوست را خشک میکند، بلکه با مسدود کردن رگهای خونی، از میزان جریان خون در صورت کاسته شده و مواد مغذی ضروری و اکسیژن کمتری به پوست […]
هانیه قنادزاده ـ با هر پُک سیگار حدود ۷۰ سیسی و با هر پُک قلیان حدود ۳۰۰ سیسی دود وارد ریهها میشود. دود حاصل از استعمال دخانیات نهتنها پوست را خشک میکند، بلکه با مسدود کردن رگهای خونی، از میزان جریان خون در صورت کاسته شده و مواد مغذی ضروری و اکسیژن کمتری به پوست میرسد. بنابراین اکثر خانمهایی که بهطور مرتب از سیگار و قلیان استفاده میکنند، همیشه چند سال بیشتر از سنشان نشان میدهند و باید برای همیشه با داشتن پوستی درخشان و شفاف خداحافظی کنند زیرا به عقیده متخصصان پوست، سیگار کشیدن میزان ذخیره ویتامین A را در بدن کاهش داده و همین موضوع باعث بروز چین و چروک دور چشم و اطراف دهان میشود. همچنین سیگار و قلیان باعث کاهش کلاژن پوست شده، در نتیجه پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و شل میشود. در واقع افزایش استفاده از مواد افیونی همچون قلیان در زنان پدیدهای بسیار غمانگیز است. آمار پژوهشها نشان میدهد بانوان بیشتر از آقایان قلیان مصرف میکنند و خطر استنشاق این ماده دخانی در زنان به علت تفاوت در هورمونهایی که دارند، بیشتر است. آمارها میگویند؛ در سال ۱۴۰۰، مصرف دخانیات در مردان سه درصد و در زنان ۱۱ درصد افزایش یافته است. علت اصلی این موضوع زیاد شدن تنباکوهای معطر با رایحههای مختلف است که نتیجه تبلیغ و جذب بیشتر افراد به مصرف بوده است و باید با جدیت با آنها برخورد کرد. ترویج فرهنگ غلط استفاده از سیگار الکترونیک با درصد نیکوتین کمتر و عارضه کمتر موجب افزایش جذب درصد بیشتری از افراد جامعه برای استفاده از این سیگار است و قطعاً ورود به مصرف دخانیات باعث مبتلا شدن فرد به مشکلات بیشتری خواهد شد.
برنامه وزارت بهداشت برای افزایش قیمت سیگار
در همین رابطه، علیرضا رئیسی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت، برنامه ترک سیگار را از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه در حوزه پزشک خانواده نام برد و گفت: اجرای برنامههای پیشگیرانه و آموزشی در مدارس و مراکز بهداشتی از دیگر اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است. رئیسی؛ بر استانداردسازی بستهبندی سیگار با همکاری وزارت صمت، تأکید کرد و افزود: طراحی ساده بستهبندی سیگار، هم در کاهش جذب افراد مؤثر است و هم تنوع کمتر و یک شکل شدن آن موجب کاهش قاچاق دخانیات خواهد شد. معاون بهداشت وزارت بهداشت، افزایش مالیات بر سیگار را در مصرف سیگار مهم دانست و افزود: سیگار در کشور ما به شدت ارزان است و قطعاً افزایش قیمت سیگار باعث کمتر شدن متقاضی خواهد شد که این موضوع یکی از برنامه مهم ما خواهد بود. رئیسی؛ در پایان دخانیات را از ریسک فاکتورهای مهم بیماریهای مزمن در دنیا دانست و بر لزوم همکاری بین وزارتخانهها و نهادهای مختلف برای کاهش مصرف دخانیات و بهبود سلامت عمومی تأکید کرد. گفتنی است؛ مطابق ماده ۷۳ قانون برنامه ششم توسعه همه ساله ۱۰ درصد عوارض برای تولیدات داخلی محصولات دخانی، ۱۵ درصد عوارض برای تولیدات مشترک، ۲۵ درصد عوارض برای برندهای خارجی که در داخل تولید میشوند و ۴۰ درصد عوارض برای واردات این محصولات اعمال میشود. وی یادآور شد: پارسال وضع عوارض بر هر نخ سیگار نیز به تناسب سیگارهای تولید داخل، تولید مشترک با خارجیها، تولید با برندهای خارجی و واردات نیز مصوب شد که براساس بند الحاقی۷ تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۷، از آغاز سال ۱۳۹۷ مالیات ۷۵ هزار تومانی بر هر کارتن سیگار تولید داخل، ۱۵۰ هزار تومانی برای تولید مشترک، ۲۵۰ هزار تومانی برای برندهای خارجی و برای وارداتی ۶۰۰ هزار تومان بر هر کارتن تصویب شد. حال باید دید که آیا افزایش قیمت دخانیات بهتنهایی بر کاهش مصرف آن مخصوصاً در زنان تأثیرگذار است یا خیر؟
دیدگاه بسته شده است.