ورود هوش‌مصنوعی به الگوی پدافند سایبری ایران

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: الگو‌های تهدید و حملات مبتنی بر هوش‌مصنوعی در حال افزایش هستند، از همین‌رو شناسایی و رفع آسیب‌پذیری‌‌ها در سامانه‌ها و اپلیکیشن‌‌ها بسیار مهم است. به گزارش سیتنا به نقل از رسانه پدافند غیرعامل، همزمان با آغاز ایام نکوداشت پدافند غیرعامل، نخستین نشست تخصصی هم افزایی پدافند و امنیت سایبری […]

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: الگو‌های تهدید و حملات مبتنی بر هوش‌مصنوعی در حال افزایش هستند، از همین‌رو شناسایی و رفع آسیب‌پذیری‌‌ها در سامانه‌ها و اپلیکیشن‌‌ها بسیار مهم است. به گزارش سیتنا به نقل از رسانه پدافند غیرعامل، همزمان با آغاز ایام نکوداشت پدافند غیرعامل، نخستین نشست تخصصی هم افزایی پدافند و امنیت سایبری با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی؛ رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار فرجی‌پور؛ جانشین قرارگاه پدافند سایبری کشور و جمعی کارشناسان و نخبگان حوزه امنیت سایبری در تالار شهید آبشناسان سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد. سردار جلالی؛ در این نشست با اشاره به ماهیت دوگانه تهدیدات سایبری-فیزیکی در عصر هوش‌مصنوعی، اظهار داشت: تهدیدات سایبری-فیزیکی، ماهیت فیزیکی و سایبری توامان دارند. طبیعتاً در مواجهه با این مقوله فناوری که ماهیت سیال و پویا دارد، باید دفاعی هوشمند و روزآمد به کار گرفته شود.

تغییر ماهیت تهدیدات و ظهور راهبرد‌های نوین

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، با بیان اینکه فناوری‌‌ها علاوه بر تسهیل زندگی بشر به منظور کنترل، اشراف و جمع‌آوری داده در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند، تصریح کرد: این امر منجر به تسلیم ناخواسته افراد به اشراف اطلاعاتی می‌شود. با توجه به اینکه این فناوری‌‌ها توسط اشخاصی با اراده و برنامه خاص توسعه داده می‌شوند، باید به انگیزه‌های پشت پرده آن‌‌ها توجه کرد.

تبیین نقشه‌راه پدافند غیرعامل در استفاده از هوش‌مصنوعی

دستیار ویژه رئیس‌جمهور، در امور پدافند غیرعامل در ادامه به تبیین نقشه‌راه پدافند غیرعامل در استفاده از هوش‌مصنوعی پرداخت و بر استفاده از این فناوری برای رصد تهدیدات و کاهش آسیب پذیری‌های سایبری تأکید کرد. وی در ادامه به تشریح نمونه‌هایی از حملات سایبری-فیزیکی پرداخت و گفت: شهر هوشمند، نمونه‌ای از زیرساخت‌های شهری است که می‌تواند هدف مهمی برای حملات سایبری باشد چرا که حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از ۴۵ زیرساخت شهری، قابلیت حمله را دارند. پهپاد‌‌ها و حوزه‌های محلی کوچک، می‌توانند ارتباطات یک منطقه را قطع کنند. حمله به ساختمان‌‌ها از طریق ابزار‌های الکترونیکی جدید، ممکن است.

تبیین انواع تهدیدات در امنیت سایبری

سردار جلالی؛ در ادامه به تبیین انواع تهدیدات در امنیت سایبری پرداخت و متذکر شد: اگر حملات سایبری در جهان را بررسی کنیم شاهد حملات ترکیبی هستیم که زنجیره تامین خدمات را هدف قرار می‌دهند؛ بنابراین تمرکز ما باید بر تضمین تداوم کارکرد زیرساخت‌های حیاتی باشد. وی با اشاره به پیامد محور بودن حملات سایبری و راهبرد بزرگنمایی اثرات آن، متذکر شد: در حملات سایبری-فیزیکی، هدف اصلی ایجاد پیامد‌‌ها است برای همین است که زنجیره خاص خدمات مانند حوزه انرژی هدف حملات قرار می‌گیرد تا زندگی مردم را مختل کند. از همین رو بزرگنمایی اثر حملات، می‌تواند منجر به ایجاد جو روانی خاص در جامعه شود. چالش‌های امنیتی مرتبط با ایمپلنت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، به‌ویژه در زمینه هوش‌مصنوعی و حملات مبتنی بر آن از جمله موارد مورد اشاره رئیس سازمان پدافند غیرعامل بود. به گفته وی الگو‌های تهدید و حملات مبتنی بر هوش‌مصنوعی در حال افزایش هستند. از همین رو شناسایی و رفع آسیب‌پذیری‌‌ها در سامانه‌ها و اپلیکیشن‌‌ها بسیار مهم است.