خبر خوش بورسی‌ها؛ لااقل تا پایان سال

دست دولت به جیب سهامداران نمی‌رود!  

گروه بازارسرمایه ـ دولت جدید پول ندارد و این مسئله قابل کتمان کردن نیست. هزینه‌های اداره کشور به شدت بالا رفته و این در حالی است دولت با مالیات گرفتن سعی می‌کند تعادل در بازار ایجاد کند. از سوی دیگر همواره بازارسرمایه، بازاری مطمئن برای دولت‌ها بوده است. دولت روحانی در سال ۱۳۹۹ کاری با […]

گروه بازارسرمایه ـ دولت جدید پول ندارد و این مسئله قابل کتمان کردن نیست. هزینه‌های اداره کشور به شدت بالا رفته و این در حالی است دولت با مالیات گرفتن سعی می‌کند تعادل در بازار ایجاد کند. از سوی دیگر همواره بازارسرمایه، بازاری مطمئن برای دولت‌ها بوده است. دولت روحانی در سال ۱۳۹۹ کاری با بورس کرد که اثراتش هنوز و بعد از گذشت چهار سال پابرجاست! اما نتیجه آن برای دولت‌های بعدی عدم اعتماد به بازاری است که بسیاری چشم امید به آن داشتند. البته دولت‌های مختلف بورس را به‌عنوان ابزاری برای پول برداشتن دیده و می‌بینند! دولت از مسیر‌های گوناگون مانند نرخ بهره و مصوبات خلق‌الساعه، سرمایه را از بازار خارج می‌کند. واضحاً این برداشت سرمایه از بازار نه‌تنها به بازار و سهامداران حقیقی، بلکه در اصل به خود دولت لطمه وارد می‌کند و با تحمیل کردن انواع مشکلات به بدنه بازار، عملاً در حال ورشکسته کردن شرکت‌های خود است. به‌عنوان مثال در مورد صنعت خودروسازی این گروه را در آستانه ورشکستگی کامل قرار داده و سهامداران آن را نقره‌داغ کرده است. همچنین عدم پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد و بالا بودن نرخ بهره از عوامل دیگر نابودی بازار است. گفتنی است؛ با دستورات رئیس‌جمهور و جلسه شورای‌عالی بورس، اخبار پیرامون نرخ ارز و تحولات نیما و نرخ بهره، کمی می‌توان اذعان داشت که زمینه برای متعادل شدن بورس مهیاست.‌ از آنجایی که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گزارش کاملی از چالش‌ها، انتظارات، پیشنهاد‌ها و برنامه‌های سازمان در حوزه اصلاح روندهای بازارسرمایه ارائه کرده است، باید شاهد حمایت‌های بیشتری باشیم. طبق برخی شنیده‌ها، پیشنهادهای هفت‌گانه‌ای از جمله توقف اختلال در بازار‌ها و قیمت‌گذاری دستوری، نزدیک‌ شدن تدریجی قیمت ارزنیمایی و نرخ ارز در بازار آزاد، ایجاد هماهنگی کامل بین سیاست‌های پولی و مالی و بازارسرمایه، به‌ویژه در حوزه نرخ سود سپرده‌ها و… را مطرح کرده که شنیده شد و باید منتظر اثرات اجرای آن ماند.

دولت امسال پول از بورس برنمی‌دارد

اما خبر خوش به سهامداران این است که دولت لااقل امسال برنامه‌ای برای برداشت پول از بورس ندارد. در همین رابطه، حمید پورمحمدی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت: امسال از بازارسرمایه، به نفع بودجه دولت، پولی خارج نمی‌کنیم. به گزارش مهر، سید حمید پورمحمدی؛ معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه که در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسی صحبت می‌کرد، با اشاره به روند تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: دولت چهاردهم اولاً بودجه را در زمان خودش تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. ثانیاً بودجه ارائه شده بسیار شفاف است. ثالثاً اصلاحات ساختاری که در بودجه انجام شده از جمله نظام طبقه‌بندی بودجه و نظام کدینگ بودجه در نوع خود بسیار قابل‌توجه بود. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه امسال برای اولین‌بار موضوع افزایش سرمایه بانک‌ها در قالب بودجه آمده است، گفت: از مقام‌معظم‌رهبری درخصوص برداشت از صندوق ذخیره ارزی برای کمک به بودجه استیذان گرفته‌ایم، این امر موجب شفاف‌تر شدن بودجه تقدیمی دولت شد.

تلاش می‌کنیم فاصله بین نرخ ارزهای نیمایی و بازار آزاد کم شود

معاون اول رئیس‌جمهور نیز دیروز (یکشنبه) در جلسه هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس، گفت: تلاش می‌کنیم فاصله بین نرخ ارزهای نیمایی و بازار آزاد کم شود تا انگیزه سرمایه‌گذاری در بورس افزایش یابد. معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه «هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس»، با بیان آنکه سیاست اساسی دولت چهاردهم «پایدارسازی اقتصادی» و «تثبیت شاخص‌های کلیدی مطابق با راهبرد دولت» است، گفت: دولت چهاردهم در حوزه اقتصادی، بهبود معیشت مردم و حفظ ثبات بازار را از اصول مهم می‌داند و همه بخش‌های اقتصادی باید تلاش کنند تا آرامش بازار‌ها پیش از قبل تقویت شود. معاون اول رئیس‌جمهور، در جلسه هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس، با بیان آنکه راهبرد ثبات بازار که راهبرد اصولی دولت است، به‌صورت دستوری قابل اجرا نیست، گفت: باید با برنامه‌ریزی مناسب با سایر نهادهای پولی و مالی، به سمت شرایط مطلوب حرکت کرد.