عضو سندیکای صنعت برق

تاکنون با وجود برگزاری مناقصه قدمی برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برداشته نشده است  

محمد قره‌داغلی – عضو سندیکای صنعت برق، با بیان اینکه حل ناترازی برق نیازمند ورود هر سه قوه است، گفت: با وجود برگزاری مناقصه‌های احداث یک‌هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، اما تاکنون هیچ قدمی برداشته نشده و سرمایه‌گذاران زمین‌های مورد نیاز را تحویل نگرفته‌اند. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی امین؛ در جمع خبرنگاران، افزود: باید […]

محمد قره‌داغلی – عضو سندیکای صنعت برق، با بیان اینکه حل ناترازی برق نیازمند ورود هر سه قوه است، گفت: با وجود برگزاری مناقصه‌های احداث یک‌هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، اما تاکنون هیچ قدمی برداشته نشده و سرمایه‌گذاران زمین‌های مورد نیاز را تحویل نگرفته‌اند. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی امین؛ در جمع خبرنگاران، افزود: باید سران سه قوه دست به دست هم دهند و مشکلات سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی را برطرف کنند تا ناترازی برق برطرف شود. وی ادامه‌ داد: همچنین نیاز است یک جراحی اساسی در برخی مدیریت‌ها انجام و کار به جوانان متخصص و با توان داده شود تا آنان بتوانند مشکلات را برطرف کنند. این فعال صنعت برق ایران، گفت: باید فکری اساسی کرد، زیرا پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد با تداوم روش‌های گذشته میزان خاموشی در بخش صنایع به سه روز در هفته برسد که به معنای بروز فاجعه برای صنعت کشور خواهد بود. وی خاطرنشان ‌کرد: وجود ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق نشان‌‌دهنده ناکارآمدی است و باید در این باره فکری کرد. امین؛ درخصوص توسعه تجدیدپذیر‌ها، ادامه داد: عملکرد سه سال گذشته نشان می‌دهد فقط ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر‌ها افزود که بیانگر تأثیر کمتر از یک درصدی آن در حل ناترازی برق است. وی گفت: توسعه تجدیدپذیر‌ها نیاز به تسهیل قوانین و بسترسازی‌های لازم دارد، اما شاهدیم بخشنامه‌های مزاحم توسعه تجدیدپذیر‌ها را غیرممکن کرده است. امین؛ خاطرنشان کرد: سال گذشته مجوز برای احداث یک‌هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر صادر و مناقصه‌های آن انجام شد، اما تاکنون هیچ قدمی برداشته نشده و سرمایه‌گذاران نتوانسته‌اند زمین‌های مورد نیاز را تحویل بگیرند. وی افزود: با آنکه سامانه‌ای برای تسهیل در صدور مجوز‌ها ایجاد شده، اما هنوز صدور مجوز‌ها با اشکالات متعددی همراه است. عضو سندیکای صنعت برق، با بیان اینکه با ناترازی برق و ناترازی مالی در کشور مواجهیم، گفت: در این شرایط که جذب سرمایه‌گذاری خارجی هم در حداقل خود هست، باید برای جذب سرمایه از منابع داخلی، شرکت‌ها و حتی ایرانیان خارج از کشور، برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم. امین؛ اضافه ‌کرد: ایرانیان خارج از کشور ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه در اختیار دارند که بسیار راغب هستند در صورت فراهم شدن شرایط، در مملکت خودشان سرمایه‌گذاری کنند، می‌توان با ایجاد ساختارهای درست و جذاب، این سرمایه را به زیرساخت‌های کشور و به‌ویژه بخش برق هدایت کرد.

جلوگیری از خروج ۲۴ میلیون یورو ارز با استفاده از ژنراتورهای ساخت داخل

در ادامه، رضا مشکات‌رضوی؛ دیگر عضو سندیکای صنعت برق، با بیان اینکه برای ساخت ژنراتور با قدرت ۱٫۵ مگاوات به هیچ کشوری وابسته نیستیم، گفت: در حال‌حاضر امکان تولید شش هزار دستگاه ژنراتور را داریم اما به‌واسطه واردات بی‌رویه فقط ۱۰ درصد از سهم بازار را داریم. مشکات؛ یادآور شد؛ ما توان تولید سه هزار دستگاه ژنراتور یعنی دو برابر کل نیاز کشور را داریم اما تنها ۱۰ درصد نیاز را تأمین می‌کنیم. عضو سندیکای صنعت برق، با تأکید بر لزوم حمایت از ژنراتورهای ساخت داخل، گفت: باید از تولیدات داخلی حمایت کرد. مشکات‌رضوی؛ با بیان اینکه ایران به همراه آمریکا، چین و ژاپن جزء چهار کشور تولیدکننده ژنراتور ۴۰۰ هرتز برق هواپیما است، اضافه‌ کرد: توانسته‌ایم نیاز استراتژیک کشور در حوزه ژنراتورهای صنایع نظامی را به صورت سفارش ساخت تولید کرده و تأمین کنیم. وی خاطرنشان ‌کرد: تاکنون ۸۸۰ دستگاه از این ژنراتور‌ها به دیگر کشور‌ها صادرات کرده‌ایم، اما به دلیل حمایت‌هایی که دولت چین از ساخت داخل این کشور داشته شرکت‌های چینی توانسته‌اند به بازارهای ایران در کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان ورود کنند. وی در خاتمه یادآور شد: با ساخت داخل ژنراتور و استفاده از ۹۰ درصد ظرفیت موجود می‌توانیم از خروج ۲۴ میلیون یورو از کشور جلوگیری کنیم.